tammikuu 09, 2025, 22:51:24 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Chilisuklaa-pannacotta

Aloittaja MikaK, elokuu 07, 2009, 19:59:05 ip

« edellinen - seuraava »

MikaK

Koti ja Keittiö lehden Pannacotta-reseptien innoittamana kokeilin chilistä pannacottaa.

Resepti:
2 dl kermaa
n. 50 gr tummaa suklaata
vähän sokeria
vähän vaniljasokeria
ripaus Fatalin Devil Dust-jauhetta
3 liivatetta

Keitin kerman, suklaan, sokerit ja chilinjauheen kiehuvaksi. Vedessä loitetut liivatelehdet tämän jälkeen seokseen ja niiden sulamisen jälkeen kaadoin liemen annoskippoihin tai tässä kokeilutapauksessa kippoon. Kylmässä pari tuntia ja koemaistaminen.

Lessons learned:
- Enemmän chiliä. Kerma imee tulisuutta kuitenkin ja mieluusti jotain maukkaampaa chiliä kuin DD.
- Enemmän suklaata. Sopivampi määrä varmaan koko 100 gramman paketti.
- Vähemmän liivatelehtiä. Sopivampi määrä varmaan yksi kpl.

Vaatii pientä säätöä mutta lupauksia antava jälkiruoka, mikä sopivissa annoskipoissa tekee varmasti vaikutusta. Innokkaammat kermanystävät voivat vielä vetäistä kermavaahtoa annoksen päälle tai jokin kirpakka kotimainen marja ( punaherukka/karpalo) voisi myös sopivia koristeeksi.

MikaK

Chilisuklaapannacotta V2:
2dl kevytkermaa
60 gr tummaa suklaata
2 tl kaakaojauhetta
1 liivate
neljännes teelusikallinen Fatalin Devil Dustia

Valmistus samaan tapaan kuin viimeksi. Parempi lopputulos, kaakaojauhe ei tehnyt oikeastaan mitään erikoista lopputuloksen kannalta ja seuraavassa versiossa jätän sen pois. Mikäli taloudesta löytyisi, niin tujaus viskiä tms. tekisi varmaan terää pannacotalle.

Nyt pannacottaan muodostui selvä kalvo, minkä vaimon mukaan voisi välttää laittamalla tuorekelmua pannacotan päälle.

Tulisuus oli kohdallaan ja pannacotta oli sopivan tiukkaa mutta silti sulavaa. Tunti jääkaapissa ja tunti pakastimessa sekä 10 minuuttia huoneenlännössä ennen tarjoilua.

MikaK

Versio kolmelle tarjoutui tekosyy, kun anoppi tuli kylään. aiemmista kokeilusta oli otettu opiksi ja tällä kertaa mentiin näillä nuoteilla:
2 dl 10% kevytkermaa
60 grammaa tummaa 70% suklaata, Fazerin keittiösuklaa
1 liivate
Ripaus Fatalin Devil Dustia
1 tl vaniljasokeria
4 cl Ballantine's viskiä

Liivate kippoon veteen vettymään. Kerma, suklaa, DD ja vaniljasokeri kattilaan kiehumaan. Sitten viski ja liivate mukaan. Annetaan hautua kunnes liivate sulanut. Kaadetaan seos annoskippiohin ja vedetään tuorekelmua seoksen pinnalle. Nelisen tuntia jääkaapissa vetäytymässä.

Kolmen kokeilun jälkeen voin seisoa tämän reseptin takana ja jatkossakin teen vieraille tarjolle. Tämä annos oli sopiva kolmelle hengelle, kevyt suklainen jälkkäri, missä tulinen jälkimaku. Tulisuutta voi tietysti säätää oman ja vieraiden mieltymysten mukaan.

Suosittelen lämpimästi kokeilemaan, jos kermaiset jälkkärit uppoavat.