lokakuu 07, 2024, 00:29:25 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Kebabkiusaus - helppo ja halpa arkiruoka.

Aloittaja dh, elokuu 20, 2009, 18:34:28 ip

« edellinen - seuraava »

dh

Ei mitään gourmettia, mutta yllättävänkin hyvänmakuinen perusmättö.

Ainekset 3-4 hengen annokseen:

400g pakastepaketti Lidl kebabia
500g peruna-sipulisekoitusta
1dl (chili)tomaattimurskaa
2dl ruokakermaa
1dl tuoreita tai säilykejalapenoja.
tuoretta chiliä maun mukaan (laitoin 3kpl inca red droppia, hyvin sopi)
1 tl suolaa
mustapippuria
juustoa pinnalle

Laita kebab,pakasteperunat ja säilykejallut uunivuokaan. Sekoita yhteen ruokakerma, tomaattimurska, chilit ja mausteet. Kaada tasaisesti muiden ainesten päälle.
Anna olla uunissa 200°C  30min, hämmennä kiusausta ja lisää maun mukaan juustoraastetta pinnalle ja laita uuniin vielä 20 minuutiksi.

papereeka88

ei tainnut mennä ihan oikeeseen lokeroon,mutta ihan hyvältä vaikutti :)
"Mina olla cool ja tyyni koko tämän nautinnon ajan"

dh

Oho, mitenhän näin onnistuin. Kattelin muiden reseptejä ja klikkasin vain uusi aihe namiskaa ja aloin kirjoittaa. Noh, jos modet vois siirtää.

Janne

www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

TunturiTiger

ihan tuommoista kepaasikiusausta en ole vielä maistanut mutta kepaasikiusaus yleisesti on ihan ykköstä.

Jiri

Mitähän näihin kiusausruokiin voisi laittaa perunan tilalle, jottei tulisi syötyä niin mielettömästi aina niitä "turhia hiilihydraatteja"? Tietysti helpoin vaihtoehto on lisätä kebabin määrää :-)
http://jirin.hommat.info | cl @ IRCnet

Starwhite

Lainaus käyttäjältä: Jiri - syyskuu 01, 2009, 08:28:24 ap
Mitähän näihin kiusausruokiin voisi laittaa perunan tilalle, jottei tulisi syötyä niin mielettömästi aina niitä "turhia hiilihydraatteja"? Tietysti helpoin vaihtoehto on lisätä kebabin määrää :-)

Chiliä tietysti.

Tepi

Lainaus käyttäjältä: Jiri - syyskuu 01, 2009, 08:28:24 ap
Mitähän näihin kiusausruokiin voisi laittaa perunan tilalle, jottei tulisi syötyä niin mielettömästi aina niitä "turhia hiilihydraatteja"? Tietysti helpoin vaihtoehto on lisätä kebabin määrää :-)

Vaikka kesäkurpitsaa (oma salainen aseeni läskejä vastaan).

Kesäkurpitsa/100g= 17kcal ja 2.5g hiilareita kun vastaavat perunassa on 74kcal ja 15.5g hiilareita.
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

Jiri

Lainaus käyttäjältä: Tepi - syyskuu 01, 2009, 15:12:47 ip
Lainaus käyttäjältä: Jiri - syyskuu 01, 2009, 08:28:24 ap
Mitähän näihin kiusausruokiin voisi laittaa perunan tilalle, jottei tulisi syötyä niin mielettömästi aina niitä "turhia hiilihydraatteja"? Tietysti helpoin vaihtoehto on lisätä kebabin määrää :-)

Vaikka kesäkurpitsaa (oma salainen aseeni läskejä vastaan).

Kesäkurpitsa/100g= 17kcal ja 2.5g hiilareita kun vastaavat perunassa on 74kcal ja 15.5g hiilareita.

Juu, ja glykeeminen kuormakin (mikä on se todellinen läskivaste, ei siis pelkä hiilareiden tai energian määrä) näyttäisi olevan erittäin edullinen.

Kestääkö tuo kesäkurpitsa sitten kuinka hyvin uunia? Lähinnä että miten sen rakenne säilyy kun tuntuu että pannulla paistettaessa menee aika äkkiä veteläksi liisteriksi :-/ Perunan parhaita puolia laatikkoruoissa on kyllä sen "syötävyys". Eli rakenne ja tuntuma säilyy suht koht mukavana uunissakin.
http://jirin.hommat.info | cl @ IRCnet

Tepi

Lainaus käyttäjältä: Jiri - syyskuu 02, 2009, 10:37:19 ap
Lainaus käyttäjältä: Tepi - syyskuu 01, 2009, 15:12:47 ip
Lainaus käyttäjältä: Jiri - syyskuu 01, 2009, 08:28:24 ap
Mitähän näihin kiusausruokiin voisi laittaa perunan tilalle, jottei tulisi syötyä niin mielettömästi aina niitä "turhia hiilihydraatteja"? Tietysti helpoin vaihtoehto on lisätä kebabin määrää :-)

Vaikka kesäkurpitsaa (oma salainen aseeni läskejä vastaan).

Kesäkurpitsa/100g= 17kcal ja 2.5g hiilareita kun vastaavat perunassa on 74kcal ja 15.5g hiilareita.

Juu, ja glykeeminen kuormakin (mikä on se todellinen läskivaste, ei siis pelkä hiilareiden tai energian määrä) näyttäisi olevan erittäin edullinen.

Kestääkö tuo kesäkurpitsa sitten kuinka hyvin uunia? Lähinnä että miten sen rakenne säilyy kun tuntuu että pannulla paistettaessa menee aika äkkiä veteläksi liisteriksi :-/ Perunan parhaita puolia laatikkoruoissa on kyllä sen "syötävyys". Eli rakenne ja tuntuma säilyy suht koht mukavana uunissakin.

Kyllä se kestää mutta ei yhtä suurta lämpöä kuin peruna. 175C/30-40 min on on ihan sopivan kesäkurpitsan kypsennyslämpötila. Jos haluaa niin kesäkurpitsan voi halkaista ja poistaa vaikka lusikalla osan vetelästä keskustasta- silloin rakenne on kypsennyksen jälkeen huomattavasti kiinteämpi.
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.