tammikuu 08, 2025, 22:33:15 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Pyttipannu á la Matti

Aloittaja Ryhis, syyskuu 17, 2009, 21:47:07 ip

« edellinen - seuraava »

Ryhis

Yhden tuttavan resepti, vähän paranneltuna ja pomminvarmana.

2 pussia Oolannin pyttipannua
2 dl ruokakermaa
6 (tai enempi) kynttä v-sipulia
curryä
mustapippuria
Tuoretta nagaa
(tai Habatabaa, Amazon very-hottia.)

Paista pyttikset 3 erässä pannulla öljyssä ja voissa rapeahkoiksi. Viimeiseen erään heitä silputtu naga ja v-sipuli, kippaa pannulliset isohkoon kattilaan.

Siirrä kattila kuumalle levylle/liekille, kaada 2 rkl curryä niskaan ja mustapippuria sen verran kuin uskallat.
"Huljuta" kunnes kamat ovat kunnolla sekaisin ja alenna samalla lämpöä. Tämä vaihe vie vajaan minuutin.
Kaada ruokakerma niskaan ja kääntele valitsemallasi työkalulla. Suosittelen paistinlastaa.
Parin minuutin kuluttua kerma on imeytynyt ja safka näyttää keltaiselta koiranoksennukselta.
Nosta syrjään ja anna seistä pari minuuttia.
Kauho lautasille (reseptistä syö 2 ihmistä tai 1 siperialainen valjakkokoira talvisaikaan).
Nauti.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

MikeO

No eipä ole tullut pyttipannun päälle koskaan kermaa nakattua, kuulostaa epäilyttävältä ja erittäin epäterveelliseltä eli pitänee kokeilla ;D


Member ov Chiliyhdistys

Ryhis

Kermaan muhennettu pyttis on kulttikamaa tietyissä piireissä.  8)
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

TunturiTiger

hyvä ohje! suosittelen ruokailun yhteydessä kuunneltavaksi bonnie tylerin - it´s a heartache.

Tepi

Lainaus käyttäjältä: Räyhäkäs - syyskuu 18, 2009, 16:27:26 ip
Kermaan muhennettu pyttis on kulttikamaa tietyissä piireissä.  8)

Vielä jos kermana on kuohua ja pyttis on ryyditetty metukalla...ou jee.
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

Tapolan Tulikeppi

Aivan loistava mättö.

"Teollisuuspannuhan" kuuluu tehdä grillimausteen, chilijauheen ja kerman kanssa. Sillä lähtee niin känni- kuin krapulanälkä. Riittävän tuhtia safkaa ettei ala kädet vispaamaan vitamiinin puutoksesta. Itsehän tuota olen toteuttanut ihan wok-pannussa.. ensin pakaste nopat sirosti pannulle öljyn kanssa suhisemaan ja kun teollisuusnopat alkaa näyttää valmiilta niin mausteet ja kermat sekaan, sitten tuo pari minuuttia annetaan siunaantua sapuskan jälkilämmöillä ja palataan kaatamaan veritulpan ainekset lautaselle.. hifistelyyn kelpaa suolakurkku viipaleet teollisuuskinoksen päälle.
# 1022

Ryhis

Jawohl!

Juuri siksi jätin suolan pois tuosta ohjeesta, liika suolahan on epäterveellistä..

Wokkipannu on melkein paras pakastepyttärin kypsennykseen, itsellä ei sellaista kiulua olekaan johon menisi "täyskilo" herkkua joten siksi pannun kautta kattilaan. 4l Rosterikattilassa taas ei voi paistaa kun palaa pohjaan.

Tälläistä pannua on kanssa tullut tehtyä ja uppoaa kansaan kuin veikkauksen pelit

1 laatikollinen chef wotkinsin kebab-lastua (en tiedä tuotekokoa saati saatavuutta, ainakin tehtaanmyymälästä sai vuonna 2003)
1 iso sibuli
1 kok v-sibuli
3 pussia åålannin lohkopottuja
chiliä

Rasvakeitin on iso plussa, sillä saa oikeaoppiset lohkopotut tehtyä. Muista lämpö ja paista sopivin pienissä erissä. Itse friteeraan aina kahdesti, valuttaen välillä. Hidasta, mutta tuleepahan taatusti kypsää ilman palaneen makua. Tai sitten paahdat lohkoja uunissa (niistä ei tule NIIN rapeita).

Hienonna sibulit

Kaada hiukka öljyä isoimmalle pannulle jonka omistat (tai sitten paistat sibulit ja lihan erikseen ja yhdistät jossain muussa astiassa) kuullota sibuleita hetken aikaa.
Kaada lihat päälle ja kääntele, kebablastuhan on kypsää joten voit alentaa lämpöäkin. Lisää chili.
Nyt sinun pitäisi yhdistää (uppo)paistetut lohkot ja lihasibulichili. Hämmennä sekaisin ja tarjoa.
Lisäpotkuna chilikastiketta oman maun mukka.


Maun pitäisi olla hienostunut mutta voimakas.

Seuraavana päivänä ei ole mitään asiaa ruuhkabussiin.


ps. Sanakone muunsi kaikki "s i p u l i t" "ripuliksi". Kuka korvaa kun vaimo laski allensa esikatselua lukiessaan???
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa