tammikuu 09, 2025, 11:57:19 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


onkos kukaan maistanut..

Aloittaja Malla007, maaliskuu 26, 2007, 13:50:05 ip

« edellinen - seuraava »

Malla007

tuotetta TANDOORI PASTE, valmistaja tai merkki mikä nyt lie, on RAJAH. tulisuus on aika kohdillaan siinä. mietin vain että mitenköhän sitä voisi tehdä itse.. osaako kukaa neuvoa? ei edes mainita mitä chilejä on käytetty, ja mun makuhermot on sen verran huonot etten mausta osaa päätellä :D
purkissa kyllä on sivussa ohje että sitä laitetaan esim. kanan marinadiin (2tl.. hihih), mut mä oon kyllä käyttänyt sitä kastikkeena.... :D se on vaan aika namia.

Janne

"Curry paste" googleen niin löytyy miljuuna reseptiä. Useimmiten tehdään seuraavista aineksista vaihtelevissa määrin:

chili
valkosipuli
sipuli
inkivääri
juustokumina
korianteri
mustapippuri
sarviapila
kurkuma
kaneli, kardemumma, neilikka

garam masala -mausteseostakin usein mukana (joka tosin sisältää myös em. mausteita mutta aika voimakkaasti paahdettuna ennen jauhamista)

Chilit ovat varmaan yleensä jotain pieniä annuumeja noissa valmiissa tahnoissa. Ja valmistus joko tehosekoittimessa tai mieluummin kivimorttelissa.
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Hombre

Morttelissa olen itse niitä tehnyt, ja käyttänyt esim, apacheja. Tai cayanneja ja jos laittaa hiukan habaneroa saa erinomaisen makuvivahteen.
Mutta noissahan ne chilit on yleensä rawiteja, noissa thaijutuissa. Mulla on kyllä thaimaalaisia keittokirjoja, joissa on hyviä ohjeita curryjen tekemiseen. Kun on aikaa, niin voin niitä tänne kirjoitella.
"Kun demokratia ja sananvapaus on uhattuna, ne pitää siirtää turvaan. Ja kun niitä ei ole paikalla, voi tehdä kaikenlaista."
R.Repomies

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: "Hombre"Morttelissa olen itse niitä tehnyt, ja käyttänyt esim, apacheja. Tai cayanneja ja jos laittaa hiukan habaneroa saa erinomaisen makuvivahteen.
Mutta noissahan ne chilit on yleensä rawiteja, noissa thaijutuissa. Mulla on kyllä thaimaalaisia keittokirjoja, joissa on hyviä ohjeita curryjen tekemiseen. Kun on aikaa, niin voin niitä tänne kirjoitella.


Tuossa ois kyllä "tuotekehitykselle" reippaasti tilaa... Mitä syntyisi esim. Lemon Dropista tai makeista baccatumeista? Tai vaikka keltaisista Rocotoista...  Siinä voisi olla intian poika/tyttö ihmeissään, mutta herkkua voisi olla! 8)

Hombre

tässä 1 curryn ohje:


Keltainen Curry

4 kpl Lemon Droppia
6 kpl Gumdroppia tms.
1 rkl Paahdettuja korianterin siemeniä
1 tl paahdettua jeeraa
2 cm pala Galangajuurta
tuoretta sitruunajuurta 1 varsi
5 salottisipulia
2-3 yksikyntistä valkosipulia
1 tl tähtianista
1 tl sarviapilaa
1 tl mustapippuria
1/2 rkl raastettua limen kuorta
1 1/2 tl kurkumaa
1/2 tl mausteneilikkaa
1 tl kanelia
tilkka kalakastiketta

Poista chileistä siemenet. Hienonna chilit.
Viipaloi Galangajuuri(hätä tilanteessa voit käyttää inkivääriä)
Viipaloi sitruunaruoho
Silppua salotti ja valkosipulit ja ruskista niitä kevyesti n.5 min
ilman öljyä välillä sekoittaen.
Laita paahdetut korianteri ja jeera huhmareeseen ja murskaa ne jauheeksi.
Lisää salotti, valkosipuli, galanga, sitruunaruoho ja anna huhmareen laulaa
niin että käsivarsia särkee. Lisää joukkoon kaikki muut ja huhmaroi lisää
kunnes massa on tasainen kellertävä mönjä.
Sopii lihan ja kanan kanssa hyvin.
Muista että currytahna freesataan pannulla, jotta maut irtoavat.
Tahna säilyy jääkaapissa suljetussa purkissa
ainakin pari viikkoa...toivottavasti.
"Kun demokratia ja sananvapaus on uhattuna, ne pitää siirtää turvaan. Ja kun niitä ei ole paikalla, voi tehdä kaikenlaista."
R.Repomies