heinäkuu 05, 2024, 11:45:15 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


fingron chilit

Aloittaja mitjo, elokuu 13, 2002, 21:10:28 ip

« edellinen - seuraava »

mitjo

ostin tänään tosta K-supermarketista paketin noita cherry chocolateja fingro väitti niiden ovelan tulisuus asteikoltaan 6. leikkasin chilin puoliksi otin siemenet talteen ja maistoin AJATTELIN mitä hittoa ei tulisuutta lainkaan ei sitten laikaan maku sama kun tavallisessa paprikassa . teki mieli kyllä soittaa sinne ja ilmoittaa tosta :angry:
onko tää jatkossakin odotettavissa noista fingron chileistä kysyn vaan?????????????

Aji Inferno

Jostain syystä noiden chileissä eivät tulisuusluokat näytä tosiaankaan pitävän juurikaan paikkansa... Silmämääräisesti katsoen lajikkeetkin näyttävät oudoilta, hyvin isokokoisilta esim. Serranon tapauksessa. llmeisesti helposti kasvatettavia, satoisia, voimakkaasti jalostettuja "teollisia lajikkeita".

Paranoid

Ring of fire sai hien pintaan (1 chili/sämpylä)
Cayenne... Huoohh... tämähän on tavan paprikan makuista :(

Ring of fire loi pikkuisen kunnioitusta chilejä kohtaan... Paljain käsin kun leikkeli ja kaapi sormella siemenet talteen... Ai että oli ihanaa nauttia sormien kuumotuksesta seuraava vuorokausi  :D

kyris

Ostin viime keväällä Hakaniemen Maxista Fingron Habaneroja, ja pettymys oli suunnaton. Maku oli kuin tavllisen paprikan  :angry: Olisi voinut syödä leivän päällä...

Nyt olen kahdesti ostanut Fingron Janapenoja, ja tulisuutta on ollut ihan kivasti. Tosin ekalla kerralla paketissa oli 3 jalapenoa, ja eka oli "suutari" eli ei häivääkään tulisuudesta. No, muita maistaessa yllätys olikin sitten sitäkin isompi.

Taitaa laatu heilahdella laidasta laitaan jopa saman paketin sisällä.

Saatan jopa jalapeno kokemuksen perusteella harkita jossain vaiheessa Fingron Habanerojen ostamista.... Varsinki, jos ei noi itämässä olevat omat habanerot ala itämään

:p

Aji Inferno

Chilien kasvuolot määrittävät hedelmien tulisuuden melkoisella vaihtelulla. Muistan omistanikin tajuntaa täräyttäneitä ylläreitä; kun esim. mieto Poblano näyttää mistä se on todella tehty. ;) Silti, Fingron meininki tuntuu vähän turhan lepsulta. Toisaalta on pirun hienoa että jossain suomessa todella tehdään kulinaristinen kulttuuriteko ja myydään kotimaista chiliä! Toisaalta, kun sen kerran tekee, firma voisi suhtautua vähän vakavammin todellisiin chilifaneihin. Ei olisi heidänkään imagolleen ja bisnekselleen välttämättä paha asia, jos päästäisivät tätä sakkia joskus ekskursiolle, tai olisivat yhteyksissä. Hommasta voisi hyötyä jokainen.

Leero

Fingron chileistä on arvosteluja myös "kaupan chilien arvosteluja" topicissa. Lisäsin sinne juuri pari lajiketta.
Ostetaan GSM puhelimia

Paranoid

Keltaista Habaa maistelen... Lyhytaikainen helvetinpolte ja sitten lievittyy. Huomattavasti paremmin onnistunut kasvatus kuin Cayennen kanssa :p Meikän kaltainen aloittelija hikoaa kummasti eikä alkumaistiaisen jälkeen tule mieleenkään kokonaisena pureskelu. Pitääkin pistää siemenet ruukkuun ja katsoa mitä tästä tulee.