heinäkuu 08, 2024, 05:41:19 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Täytetyt habanerot? - Hullunko hommaa?

Aloittaja kalmusto, lokakuu 20, 2003, 11:11:17 ap

« edellinen - seuraava »

kalmusto

Alkaa habasadonkorjuu lähestyä meidän olkkarissa ja ajattelin että jauheen lisäksi voisi koittaa tuollaista miehekästä makupalaa.

Onkos joku kokeillut siis täytettyjä habiksia? Lähtikö henki?

Ajattelin jotain tavanomaista jauheliha-tomaatti täytettä ja päälle juustohattu. Lisäkkeeksi suunnitelin riisiä + jugurttikastiketta elämystä miedontamaan. Täytteeseen ja kastikkeeseen mausteeksi ehkäpä jeeraa ja yrttejä.
Mites tuo haban maku kehittyy uunissa hauduttassa? Muuttuko maku olennaisesti samalla tapaa kuin uunipaprikassa?

Kalle

Janne

Hurja idea :)
Voisi varmaankin lähteä siitä että kypsentää habat ensin runsaassa (oliivi)öljyssä miedolla lämmöllä jolloin osa poltteesta liukenee öljyyn (jonka voi sitten käyttää muuhun ruuanlaittoon). Muuten saattaa tulla ärtsymmänpuoleisia suupaloja...
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Herpiili

Extreme-elämyksiä haluaville voi laittaa haba-juusto täytteen  :D

Jos jäät testiesi jälkeen eloon niin ilmoittele millaista oli  :laugh:

kalmusto

Joo tulipa tuota 'herkkua' tehtyä jo yli viikko sitten. Otin habiksista vahvat osat eli ne harjanteet, joissa siemenet on pois ja käytin ne jauheeseen. Viisi habaa oli lautasella ja yksi jäi seuraavaksi päiväksi, kun rupesi niin tökkimään. Polte ei ollut mitenkään sietämätöntä, kun otti joka suupalalla riisiä ja jugukastiketta, itse asiassa habajauheella maustamalla tulee tavalliseseta ruoasta paljon tuota tulisempaa. Maku oli se mikä tökki, en vaan kertakaikkiaan siedä haban horsma/ohdake/mätänevät syksyn lehdet -aromia yhdistettynä sen mehukkaaseen rakenteeseen, eikä uunissa hauduttaminen sitä miksikään muuttanut. Virhe oli myös syödä habat basmatiriisin ja inkiväärillä maustettujen lihapullien kera, sillä nuo tuoksut muistuttavat liiaksi habaa, niin että lopulta en saanut enää mitään alas.

Jauhe jossa oli käytetty nuo täytetyistä postetut harjanteet oli menestys. Ah, sitä potkua mitä ihan pikku ripaus saa aikaan! Kyllähän se jauhekin lemuaa, mutta kun se on kuivaa jauhetta niin ei se oikeastaan haittaa.

Kalle

Cremo

Täytetyt chilit

Chilles rellenos on Meksikon suosituimpia ruokalajeja. Perinteisesti suurissa juhlissa Meksikossa tarjoillaan sormin syötäviä, frityyritaikinaan kastettuja täytettyjä chilejä. Oheisessa ohjeessa on myös hiukan helppotekoisempi valmistustapa ilman friteerausta.

6-8 annosta

Aineet:

26 erilaista chiliä (jalapeñoja, poblano-chilejä, punaisia ja keltaisia Anaheim-chilejä, Scotch bonnet - chilejä)

Kasvisöljyä paistamiseen

225 g cheddarjuustoa raastettuna

225 g vaaleaa ravun lihaa tuoreena, pakastettuna tai tölkistä

2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna

½ limetin mehu


Valmistus:

Esikäsittele chilit. Kuumenna paistinpannussa 3 rkl kasviöljyä ja paista chilejä siinä 3-5 minuuttia. Käännä chilejä välillä, jotta ne kypsyvät tasaisesti joka puolelta. Paista chilit useassa erässä, jotta pannu ei täyty kerralla likaa. Valuta chilit talouspaperin päällä.
Painele juustoraastetta sormin juustolla täytettäviin jalapeñoihin ja pablano-chileihin. Poblanoihin juustoa tarvitaan 3 rkl ja pienempiin jalapeñoihin 1 rkl.
Ravun lihalla täytettäviin chileihin käytettävä pakaste-tai tölkkiravunliha on ensin valutettava kuivaksi. Poista kaikki kuoren jäänteet ja hienonna liha haarukalla. Mausta liha korianterilla ja limettimehulla. Painele raputäyte Anaheim- ja Scotch bonnet -chileihin.
Lado kaikki täytetyt chilit leivinpaperin päälle uuninpannuun. Grillaa chilejä kuuman grillivastuksen alla 2 minuuttia eli juuri se aika, jonka juusto tarvitsee sulaakseen.
Jos haluat uppopaistaa chilit niin valmista frityyritaikina. Kuumenna padassa noin 8 sentin korkeudelta öljyä hyvin kuumaksi, kasta chilit kannasta kiini pitäen frityyritaikinaan ja uppopaista 2-3 minuuttia. Valuta chilit talouspaperin päällä.
,,Ich komm raus, und auch wieder rein, aber andere dann auch."

Cremo

Chilien esikäsittely

Oheinen menetelmä sopii parhaiten jalopeñoille ja poblanoille sekä punaisille Anaheim-chileille. Kun menettelet tämän ohjeen mukaan, chilit säilyttävät muotonsa ja ne voi täyttää kokonaisina. Toiset chilit, kuten keltainen Anaheim ja Scotch bonnetkäsitellään suraavasti: Liekkaa chilistä muutaman sentin pala pois kantaosasta. Poista siemenet ja valkoinen osa. Säästä hatut tarjoiluvaiheeseen.

Ohje:

Tee chilin sivuun pitkittäinen viilto koko sivun mitalta. Käytä työskentelyyn terävää pikkuveistä. Avaa chili ja poista siemenet.
Vedä sormella siemenet pois, aloita työskentely chilin kannasta. Pese kädet heti chilin käsittelyn jälkeen, sillä chili ärsyttää voimakkaasti silmiä sinne joutuessaan.
,,Ich komm raus, und auch wieder rein, aber andere dann auch."

Cremo

Frityyritaikina

Aineet:

100 g vehnäjauhoja

Ripaus suolaa

1 kananmuna

1 dl maitoa

Valmistus:

Sekoita jauhot ja suola kulhossa, tee jauhokeon keskelle kuoppa. Vatkaa muna  kevyesti ja kaada seos kuoppaan. Aloita jauhojen yhdistäminen munaan vähitellen reunoilta keskelle puulusikalla sekoittaen. Kun miltei kaikki jauhot on sekoitettu, lisää taikinaan maito. Siivilöi frityyritaikina, jos siinä on jauhopaakkuja.
,,Ich komm raus, und auch wieder rein, aber andere dann auch."