heinäkuu 03, 2024, 05:24:50 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Valkosipulille kyytiä; puristin vai veitsi

Aloittaja rasse, syyskuu 05, 2013, 09:13:25 ap

« edellinen - seuraava »

Huru-ukko

Pari viikkoa sitten tein valkosipulien itusilmuista tiivistettä. Eli ensin soseutin ne kuorineen, ja sen jälkeen keitin ne ja lisäilin etikkaa, sokeria ja muita mausteita. Sitten paseerasin ne siivilän läpi ja purkitin.
Täytynee seurailla väkevöityykö tuo mössö miksikään....
Kuvaa tuottesta. Olisiko tämä sitten sitä puserrettua......



Mainzenaa lisäsin valmiiseen tahnaan. Ainakin eilen jauhelihan seassa antoi ihan hyvää makua kastikkeeseen.
Kaikkea täytyy kokeilla  ::).....

rasse


Kadotus

syyskuu 08, 2013, 13:11:30 ip #22 Viimeisin muokkaus: syyskuu 08, 2013, 13:18:54 ip käyttäjältä Kadotus
Lainaus käyttäjältä: rasse - syyskuu 08, 2013, 07:06:30 ap
Mutta eikös sitten veitsen lappeella painaminen murskaa? Tietenkin puristimen läpi vedettäessä jauhautuminen on täydellisempää ja sitä myötä tuo alliinijuttu.

Täytyy tässä vaiheessa todeta, että itsekin käytän enimmäkseen veistä ja nimenomaan lappeella painamalla ja loput terällä hienontamalla. Murskain on kyllä joskus tarpeen, tosin tällä hetkellä en edes omista murskainta.


Kyse on vain ja ainoastaan siitä, että puristimella se paine jakautuu paljon pienemmälle alueelle. Ainakin itselleni makuero on päivänselvä.


Ja niinkuin on jo mainittu, puristin ei myöskään ole kovin monikäyttöinen. Vaikka varmasti sille etsimällä löytyy jotain mielikuvituksellisia funktioita, niin periaatteessa se on ns. "one-trick-pony" ja siksikin hieman painolastina keittiössä, etenkin ravintolan sellaisessa. Yhdessäkään ravintolassa, jossa olen kokkina toiminut, ei ole moista härpäkettä ollut ja skaala on huoltoasemasta fine diningiin...
Lainaus käyttäjältä: Räyhis
Paska maa + paskat ihmiset = paskat kuljettajat.

MiM

Lainaus käyttäjältä: Janne - syyskuu 08, 2013, 09:22:03 ap
Lainaus käyttäjältä: rasse - syyskuu 08, 2013, 07:06:30 ap
Mutta eikös sitten veitsen lappeella painaminen murskaa? Tietenkin puristimen läpi vedettäessä jauhautuminen on täydellisempää ja sitä myötä tuo alliinijuttu.

Toki se veitselläkin murskaa, tasoeroistahan tuossa on kyse. Mä pilkon n.90% valkosipuleista veitsellä mutta kun haluaa oikein voimakasta makua on puristin hyvä. Esim. kermaviilidippeihin tulee murskattua puristimella ja just noin kuorimatta kuin edellinen mainitsi. Jos evästä on tarkoitus säilyttää pidempään tai esim maridaneissa en purista ikinä, tuntuu että se maku menee äklöksi aika äkkiä.


Juuri näin minäkin teen. Jos nopeasti haluaa kylmään soosiin paljon makua ilman liikoja ylläreitä niin puristin on hyvä menetelmä, muuten murskaan kevyesti ja pienennän veitsellä. Molemmilla menetelmillä on siis omat hyvät puolensa.
Viime vuodesta opin sen asian, ettei kannata aloittaa liian aikaisin ja ravinteita voi antaa myös vähemmänkin. 8)
-Chilijamppa-

Jonna.K

Kumpaakin tulee käytettyä ja välillä ihan raastimellakin