tammikuu 10, 2025, 15:35:49 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Milloin chili on kypsä?

Aloittaja AvaruusKatti, kesäkuu 01, 2010, 08:58:53 ap

« edellinen - seuraava »

AvaruusKatti

 :D
Pistin Fataliilta tilaamani pavut kasvamaan keväällä ja osa chileistä on tehnyt hedelmää ja muuttunut punaiseksi muutaman viimepäivän aikana. Tiedän kyllä että ei olisi ehkä vielä kannattanut kukittaa vaan vegettää pidempää jotta olisi saanut suuremman sadon. Mutta kyseessä on ensimmäiset hedelmät mitä ikinä olen saanut niin ei vaan malttanut..  ;D Ja ehkä tuon ehtii kukittaa uudestaan tälle kaudelle.

Jos joku tunnistaa lajikkeen niin saa kertoa, Eli Fataliilta ostettu "sekoitus"  parivuotta sitten. Näyttäis omaan silmiin joltain annuumilta? Hedelmät on n.4-5 cm halkaisijalta ja pyöreitä niinkuin näkyy.

Amatööri

wille

Joku Hungarian Hot Cherry-tyyppinen annuum tuo näyttäisi olevan. Se kypsyy punaiseksi, eli punainen = kypsä.  ;)
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

AvaruusKatti

Kiitos paljon! Kuinkahan tuota kannattaa käyttää? Pakastaminen ei nyt onnistu eli kannattaa varmaan kuivattaa mitä ei ehdi tuoreelta käyttää?
Taidanpa tehdä chilikeiton tänään tuon kunniaksi :D

Ja huomasin myös että tieto olisi varmaan löytynyt foorumiltakin kypsyyteen liittyen...
Tuo punastuminen tapahtuu todella nopeasti muutamassa päivässä. Voisiko sitä pitää semmoisena yleisenä merkkinä kypsyydestä? Eikös osa chileistä vaihda väriä vähän useamminkin? Esim. Vihreä -> Oranssi -> punainen. Vai onko mitään yleistä sääntöä miten tietää kypsyyden vaikka ei tietäisi lajiketta?

Amatööri

Chili-Hixu

Siitähän näkee esim tuossakin kun pinta on noon sileä, niin viimeistään kun pinta rypistyy niin se on kypsä. Mutta jotkuthan on alkujaankin ryppyisiä.

AvaruusKatti

Niin joo totta. Ehkäpä sen tunnistaa paremmin kun kokemusta karttuu  :)
Amatööri

tonttu

Kypsiä, tai ei... nuo kun tuosta popsii äkkiä huiviin, niin saat varmaan kesäkuun lopussa paljon enempi lisää :-) Ei muuta ku syömään.

Ryhis

Hungarian Hot Cherryssä on aikamoinen seinämävahvuus, eli kuivatus kannattaa hoitaa koneellisesti.

Jos jäät odottamaan, että se rypistyy puskassa niin bonne chance vaan........
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

wille

Lainaus käyttäjältä: Chili-Hixu - kesäkuu 01, 2010, 14:52:40 ip
Siitähän näkee esim tuossakin kun pinta on noon sileä, niin viimeistään kun pinta rypistyy niin se on kypsä. Mutta jotkuthan on alkujaankin ryppyisiä.


Jos chili roikkuu vielä kiinni kasvissa ja rypistyy niin se on kyllä sitten jo ylikypsä. Suosittelen poimimaan huomattavasti aikaisemmin.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Dani

Lainaus käyttäjältä: wille - kesäkuu 03, 2010, 09:53:52 ap
Lainaus käyttäjältä: Chili-Hixu - kesäkuu 01, 2010, 14:52:40 ip
Siitähän näkee esim tuossakin kun pinta on noon sileä, niin viimeistään kun pinta rypistyy niin se on kypsä. Mutta jotkuthan on alkujaankin ryppyisiä.


Jos chili roikkuu vielä kiinni kasvissa ja rypistyy niin se on kyllä sitten jo ylikypsä. Suosittelen poimimaan huomattavasti aikaisemmin.


Mulle riittää, että väri vaihtuu. Heti irtoo puskasta, kun huomaan että houkutteleva puna kohoaa "poskille" ;)
#1746

wille

Lainaus käyttäjältä: danip - kesäkuu 03, 2010, 10:12:56 ap
Lainaus käyttäjältä: wille - kesäkuu 03, 2010, 09:53:52 ap
Lainaus käyttäjältä: Chili-Hixu - kesäkuu 01, 2010, 14:52:40 ip
Siitähän näkee esim tuossakin kun pinta on noon sileä, niin viimeistään kun pinta rypistyy niin se on kypsä. Mutta jotkuthan on alkujaankin ryppyisiä.


Jos chili roikkuu vielä kiinni kasvissa ja rypistyy niin se on kyllä sitten jo ylikypsä. Suosittelen poimimaan huomattavasti aikaisemmin.


Mulle riittää, että väri vaihtuu. Heti irtoo puskasta, kun huomaan että houkutteleva puna kohoaa "poskille" ;)


Näinhän se yleensä. On kuitenkin lajikkeita jotka vaihtavat väriään useaan otteeseen, ennenkuin saavuttavat kypsyyden ja lopullisen värinsä. Luulisi kuitenkin että chiliharrastaja ottaa hiukan selvää kasvattamistaan lajikkeista ja täten pystyy värin perusteella tunnistamaan tarvittavan kypsyysasteen.  ;)
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit