tammikuu 08, 2025, 21:42:57 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Tabasco

Aloittaja JuAn, huhtikuu 28, 2005, 22:42:17 ip

« edellinen - seuraava »

JuAn

Kukaan ei ollut laittanut tätä viinietikasta, "red pepper":stä (hmm... mikä mahtanee olla tuon red pepperin nimi) ja suolasta valmistettua itsestäänselvyyttä listoille. Itse ihmettelen miksi tätä niin paljon sorsitaan. Täytyy myöntää tuo liika etikkaisuus miinukseksi, mutta tulisuutta löytyy mielestäni yhtä paljon kuin Enconan west indian hot pepper saucesta ja enemmän kuin Nandosin Extra Hot saucesta. Etikkaisuus katoaa jos käyttää kastiketta ruokaa valmistettaessa eikä vasta lopuksi valmiiseen ruokaan. Plussana on se jos tästä oppii tykkäämään niin ei ole ongelmia löytää syötävää tulilientä lähikaupoista.

Nike

Vanha posti,mutta oli pakko liittyä Tabascon puolustajiin  :)  Olen aina tykännyt siitä, ja kun en ole tuoretta Tabascoa koskaan maistanut, niin minusta se etikanmaku ikäänkuin kuuluukin siihen.
Mummoni viljelyohje:"Juuret tulevat multaan."

Nuthead

Kokeileppa kerran laittaa itse soosia chilistä, sokerista, suolasta, (valkosipulista) ja sitruuna/limemehusta.
Ei paljo etikkaliemet sen jälkeen maistu!!! :twisted:
-pähkinäpää-

Aji Inferno

No joo, pakko kyllä itsekin todeta että perus-Tabascoa ehkä sorsitaan liikaa näissä keskusteluissamme... Ei se paras maistamani kastike ole, mutta paremman puutteessa se kyllä ajaa enimmäkseen asiansa oikein mainiosti! Sen ei-vielä-suomeen-laajemmalti-tuotu Habanero-versio onkin sitten jo varsin mainiota ja aivan erimakuista.

Tabascon raaka-aine, c.frutescens-lajin saman niminen chili, maistuu itsessään aika erilaiselta kuin kastikkeensa, ollen mm. huomattavasti tulisempaa. Aivan mainio kotikasvatettavakin se on.