tammikuu 10, 2025, 13:02:18 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Chilin syöjälle/kasvattajalle/harrastajalle kysymyksiä

Aloittaja decowill, tammikuu 29, 2009, 11:06:35 ap

« edellinen - seuraava »

decowill

1) Perus Chilinsyöjä on kalju pujoparran omaava henkilö?

2) Mihin käytät näitä tujuja mausteita? Resepti?

3) Mitä suosittelet? Mikä on paras kastike: Insanity Sauce jne. (Ei tulisin vaan ns. 'paras')

4) Oletko koskaan joutunut 'ongelmiin' mahdollisesti komerossa sijaitsevan taimitarhan johdosta tai tullin kanssa?

5) Mistä ostat kamasi?

6) Henkilö kertoo pystyvänsä ongelmitta maistamaan pari tippaa 'The Sourcea', koska hän syö raakana jalapenoja. Mitä teet?

7) Mikä on tuskallisin hetki jonka olet kokenut chilin parissa?

8| Chili + Ihmemarja? (Ihmemarja hämää makuaistia)
http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/25706-ihmemarja-muuttaa-oluen-suklaapirteloksi
http://www.youtube.com/watch?v=LIo98M4tKLc

Miksaa

1. No Javu on meidän mannekiini, joskin pujoparta on viidakko. Naispuolisten chilipäiden pujoparta aiheuttaa aluksi hämmennystä, mutta siihen tottuu ajan saatossa...

2. Kaikkeen mahdolliseen ruokaan. Reseptejä löytyy esim. sivustoltamme...

3. Ruoanlaitossa suosin PSE:tä(Blair's Possible Side Effects) mutta sen valmistus lopetettiin. siipikastikkeeksi ehdottomasti Buffalon wingsauce. Muuten soosit teen itse jauheesta.

4. En tullin kanssa, mutta kerran menin vihaista ex-akkaa piiloon komeroon ja poltin pakarani natikkaan. Ei kannata kokeilla kotona!!

5. Tilaamalla kotimaasta ja ulkomailta.

6. Läpsäsen poskelle ja herätän hänet ruususen unesta. Sitten tarjoan lusikallisen sourcea ja katson sitä poltteen tuskaa. (tämän viihteen katseluun sopii hyvin chilipopparit ja keltainen jaffa)

7. Kyllähän se on kiistatta se hetki, kun säilöntää varten pilkotun ison chilivuoren jälkeen unohtaa vessakäynnillä. että empäs käyttänyt hanskoja pilkkoessani... Siinä käy vaihtoehdot vähiin: Seppuku, wakizashilla tai miehisen ilolihaksen uittaminen jogurttipurkissa. Valitsin jälkimmäisen, vaikkakin se loi ympärillään murhaavia ja ymmärtämättömiä katseita, ruoan tärvelemisen johdosta. Sanotaan, että kun katsoo kuolemaa silmiin, niin oppii arvostamaan elämää. Minä opin arvostamaan kumihanskoja ja sen, että ehkäisy ei ole vain erotiikkaan liittyvä termi.

8. Tällaista "wonder berryä" en ole päässyt ikinä kokeilemaan, mutta jos se saa chilin maistumaan aurajuustolta, niin ilmoittaudun vapaaehtoiseksi, ensimmäisiiin makutesteihin...
http://fi.wikipedia.org/wiki/Scoville
"Puhdas kapsaisiini saattaa olla huonoa vatsalle." :D

wille

1. Kyl. Omalla kohdalla kaljuuntuva, pujoparran omaava henkilö.

2. Mihin vaan.

3. El Yucateco: Green Habanero Sauce on oma suosikki tällä hetkellä.

4. En.

5. Kotimaisilta chilialan pioneereilta.  ;)

6. Kaivan kameran esiin.

7. Miksahan sen kiteytti hienosti. Roskan tonkiminen silmästä on myös mukavata chilisormin.

8. Naah... Chilihän itsessään on melkoinen wonder berry.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

arse

tammikuu 29, 2009, 16:49:50 ip #3 Viimeisin muokkaus: tammikuu 29, 2009, 16:52:12 ip käyttäjältä arse
1) En ole (vielä) kalju ja partakaan ei kasva
2) Laitosruokien maun peittämiseen. Mihin vaan, maksalaatikkokin piristyy kummasti habasoossin kera
3) Tällä hetkellä suosikki on Mad Dog-sinappi, muuten taitaa olla yucatecot parhaita imho (jos sauhua ei tähän kategoriaan lasketa).
4) En.
5) Chilikauppa/Viherpeukku/Pepperking/jauheita kaupustelevat yhdistysläiset
6) Nauran.
7) Pahin oli ehkä virtsaamiskokemus habanerojen pilkkomisen jälkeen. Hyvänä kakkosena kakkos-asiointi chilihuuruisen illan jälkeisenä aamuna. Mega tyhjään mahaan, tämän erehdyksen olen tehnyt vielä kahdesti :/
8 ) Chili chilinä
Elämässä on tärkeintä puutarhanhoito, eikä sekään ole niin tärkeää.

hessi

1 )  Aaah, olen hulluna kaljuihin, siksi varmaan kuulun chiliyhdistykseen ;)
      itselläni ei kaljua näy, kiharapilvi lähinnä :)

2 )  Lähes kaikkiin ruokiin ! tein jopa Naga korvapuusteja :), ihan perheen kiusaksi :)
      chipotle rocoto ja naga jauhe ovat aina mukana, ilman niitä en enää elä !

3 )  "Paras" kastike on ehdottomasti omat tekemäni soosit, ja niistä tuore mango-ananas-yrtti-chili   
        mössö ja varsinkin, kun sen parhaan satsin reseptiä en kirjannut ylös ! :)
        Ja tuo naga sinappikin on kyllä outoakamaa...

4) Ongelmia? mitä nyt perhe joskus narisee.... eiks mitään saa ilman chiliä !
    ja kohta tulee tuo tulli sitten testattua kun menen Brasiliaan ja aivan varmasti omat jauheet mukana!

5) mitä kamoilla sitten tarkoitat? mausteet ja kastikkeet teen lähes kaikki itse! Chilikauppa, Heinän Pena
    ja tavalliset kaupat, chilitee luontaistuotekaupasta.
    ja viljelykamat  tulee puutarha alan tukusta tai tavallisista kaupoista !

6) No kamera käyntiin vaan ja annat ensin sellaisen " paritippa" ja sitten katsot kun hymy hyytyy :)

7) kyllä se taitaa olla tuo Nagapöly silmissä ja iholla ja sitten vaan saunaan ! huh!
    siihenkin kyllä alkoi jo tottua kun oli lähes jokapäiväistä !
    ja Vaasan meetin Sourcea :)

8) ei mikään voita chiliä ! ei ainakaan vielä !

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

timppa

tammikuu 31, 2009, 11:23:22 ap #5 Viimeisin muokkaus: tammikuu 31, 2009, 13:16:34 ip käyttäjältä timppa
1) Vuosi sitten olin kalju ja pujopartainen. Nyt on hiukset ja iso parta.

2) savutettua chilijauhetta lähes kaikkeen; ruuan sekaan, leivän ja pizzan päälle, jäätelöön jne. Tuoreita syön sellaisenaan ja silputtuna ruokaan. Kriikuna-chilihillo on myös kova juttu.

3) Salsa on parasta. Itse tehty rocoto-ananas-salsa etenkin. Tappomyrkkytippahullukamaluus-soosseista en ole innostunut. Jos tulisuutta hakee, niin tuoreita chinenseitä maistelemaan.

4) Joo. Joskus aikoinaan 2000-luvun ihan ekoina vuosina ex-tyttöystävä oli ihan shokissa kun näki ensimmäisen chilihyllyn, joka täytti puolet yksiön kylpyhuoneesta. "Mikä ihme hörhö susta on tullu? Toi ei oo normaalia!"

5) Kasvatan chilit itse

6) Sanon, että hyvä juttu

7) Oli rocotoja 4 kg ja poistin siemenet ilman kumihanskoja noin parista kilosta kunnes tuska kävi liian suureksi sormille. Illalla sitten saunaan ja käsiä todella särki kokonaisvaltaisesti siellä. Normaalisti ilman hanskoja chilejä käsitelleenä saunassa sormia "vain" polttelee. Silmiin mennyt kapsaisiini on myös kokemus vailla vertaa.
Edit: ...tämän jälkeen on ollut hanskat aina kädessä kun isompi erä chilejä on ollut käsiteltävänä
Ruoka ilman chiliä on teeskentelyä!
ps. kysy siemeniä, löytyy yli 80 eri lajiketta! OTA YHTEYTTÄ SÄHKÖPOSTILLA: sir_timppa@hotmail.com

En lue yksityisviestejä!

Noli Me Tangere

1) Pieni parta on, mutta myös lyhyehköt hiukset.

2) Avopuolison mielestä chiliä tulee tungettua melkein joka paikkaan... Saattaa olla tottakin...

3) Chipotle-kastikkeet ovat suosikkejani. Esim. La Costena. Itsetehty ananas-tomaattisalsa on myös hyvää.

4) Ei ole ongelmia tullut virkavallan kanssa.

5) Siemenet Fataliilta, kaikki tarvikkeet Viherpeukusta ja Anttilasta.

6) Nauran ja yllytän kokeilemaan.

7) Olin käsitellyt chiliä ja menin saunaan. Saunassa sitten hieraisin hikeä silmistäni... Kivuliasta oli myös kerran kusella käynti kun nappasi chilisillä käsillä kiinni.

8) Jaa että tollanenki on...

Inca

1) Voihan se varmaan ollakin. Minulla tosin on pitkät hiukset eikä parrasta tietoakaan. Onneksi, olen nainen.

2) Oikeastaan kaikkeen arkiruokaan. Hyppysellinen paistinpannulle, sopii myös jälkkäreihin.

3) Näitä total insanity jne kastikkeita on kyllä kotona, mutta ne on niin perskeleen tulisia että en sanoisi niitä parhaimmiksi. Älkää nyt kivittäkö, mutta minusta ihan tavallinen Tabasco on parasta :)

4) En ole joutunut ongelmiin virkavallan kanssa. Chilit on ihan ikkunalaudalla tai taimivaiheessa keittiön loisteputken alla, kesällä parvekkeella tai mökin kasvarissa.

5) www.chilimaailma.net on siementen hankintapaikka, viherpeukusta ostin lannoitteet, mullat hankin milloin mistäkin.

6) Tarjoan hänelle pullon kouraan ja hykertelen.

7) Joskus ennen chiliharrastuksen alkua työskennellessäni eräässä ruokapaikassa, tein itselleni sellaisen jalopenohöysteisen kebabin ettei mitään rajaa. Kassalle en voinut mennä vähään aikaan kun silmistä valui vettä. Kun lähdin pyöräilemään työpäivän jälkeen kotiin päin, alkoi niin armoton vatsanvääntö että oli pakko pysähtyä Tennispalatsin vessaan.

8| Tästä en tiedä mitään.

TepinKapsikuumi

1. Tukka on paksu parturini mielestä ja parran ajan pois.
2. Päivittäinen lämmin ruoka tulee maustettua chilikastikkeella.
3. toi Willenkin suosittelema El Yucateco: green habanero sauce on ihan syötävän makuista ja käytössä tällä hetkellä.
4. taimitarha ei ole komerossa, mutta odottelen ongelmia, työkaveri repes kuulleessan tilanteestani(n. 80 kasvia)ja totes että mulle sais tehtyy hyvän källin...ilmoittas virkavallalle että se kasvattaa jotaa
5. Pepperking, Fatalii's chiles, Viherpeukku, Pispalan Palmu, paikallinen prisma ja muut ruukku-ja multakaupat.
6. Työkavereille oon Blair'sin MegaDeath pullon vieny...moni on maistanu ja riittoisaa on
7. Tuo em. pullo sitä tuskaa on tuonut.

SahuriX

1) Pitkät hiukset ponnarilla ja viikset....

2) Ruokaan yleensä, chilisuklaata herkutteluun...

3) Harvemmin käytän ruuanlaitossa mitään valmiita sooseja, jauheita mielummin

4) En Chilien

5) Nettikaupoista

6) Antaa kehua vaan... ainahan sitä voi testailla pitääko paikkansa

7) murskasin kuivattuja chilejä ja ohimennen hieroin silmää...

roskaposti@turha.tilaus.fi    http://yksi.fi/juha/      NRO:590

Chilicutter

1.Pitkät hiukset,viikset joskus partakin.
2.Lähes jokaiseen ruokaan ja juomaan
3.En paljon käytä mutta tähän mennessä paras Amazonin chipotlea, jauheita menee enemmän.
4.en
5.Netistä ja kaupoista
6.Antaa maistaa katsotaan miten käy.......saa todennäköisesti hyvät naurut. ;D
7.Söin raakana jotain tosi tulista annuumia useamman podin(laji ei tiedossa,Thai tyyppinen)sitten pistin tupakan palamaan..... tuntui siltä että olisin vahingossa laittanut sytkärin palavana suuhun ;D (vastaavaa en ole kokonut tulisemmilla lajeilla)
8.Ei ole tullut vielä siemeniä hankittua

Don't play with fire, but play with Wild Chilli's
HTTP://WWW.WILDCHILLI.EU

Aji Inferno

1) Aika yllättävän usein tuntuu olevan sellainen

2) Kaikkeen

3) Habanero Tabasco on yleiskäyttöön paras löytämäni soosi

4) Naapurit eivät tykkää lainkaan harrastuksestani ja tulli ei meinannut päästää läpi jenkkitilaustani Blair'silta

5) Vihermarketeista tai Kodin Anttilasta

6) Syötän tälle tietenkin esim. teelusikallisen Mega Deathia ja otan kameran valmiiksi!

7) Chiliä molempiin silmiin kesken ruoanlaiton (yksin), sokeana, kuuma paistinpannu hellalla...


Tapolan Tulikeppi

1) Soppatorven nokalla keikkuvassa pallossa kasvaa enemmän karvaa ala kuin yläpuolella.
2) Kaikkeen ruokaan, moneen juomaan ja jälkiruokaan.
3) El Yucateon soosit loistavia, myös Blair's Heat Chipotle Slam oli aika mahtava, CaJohn's jim beam viritys myös erinomainen tulevaa grillikautta katsoen.. Ei ole vain yhtä hyvää soosia kun on niin monta erilaista makuakin sapuskoissa.
4) En
5) Kotimaisilta kasvattajilta tai nettikaupoista, esim. pepper-kingistä, toisinaan myös punnitse ja säästä on pelastanut duunipaikan ruokatunnit.
6) Yllytän, pelon sekaisen kunnioituksen oppii vain kokemalla.
7) Eiköhän nuo ole jotkut niistä vatsan väänteistä kun on pitänyt olla Miäs isolla ämmällä ja rehvastella syömällä tuoreita ja voimakkaita chilejä. Joinain tequilan hajuisina aamuina myös RoF on ollut kiitettävän ikävä, ei kuitenkaan tunnu niin pahalta kuin tyhjässä vatsassa tuoreet tuotteen.
8) Ei myö tiietä.
# 1022

Tomppa

1.  ei välttämättä ole..  itselläni lyhyt siili..   "amisviikset" löytyy  8)

2. kaikkeen mahdolliseen ruoanlaittoon ja kavereille kiusaksi (joskus myös yläkerran kiusaksi habaa/nagaa ryöpätessä)

3. marie sharp sekä löyly on hyviä..nagapyree lemppari..

4. Kolme vuotta sitten kun toin turkista mausteita hieman liikaa  8)   sain pitää mausteet mutta huomautettiin..ja pengottiin kamat ja 10min kuulustelu Suomen puolella.. pikatesti myös......

5. kaupaste ja chilikaupasta ja poppamieheltä..

6. nauran räkäisesti ja maistatan hänelle sitä...( ja nauran lisää  ;D)

7. kuselle...ja silmä..habis yhdistelmä..

8. täh?  chili on hyvää ja ilman en tuu toimeen!!!

TunturiTiger

1) Perus Chilinsyöjä on kalju pujoparran omaava henkilö?

Tunnutstan..

2) Mihin käytät näitä tujuja mausteita? Resepti?

No vaikka mihin. Perinteinen Chili con carne on aina ihan hyvä, mutta laitan kuivattua habaneroa jugurttiinkin.

3) Mitä suosittelet? Mikä on paras kastike: Insanity Sauce jne. (Ei tulisin vaan ns. 'paras')

Oliskohan Pain 100%? Voi se olla Poppamiehen savunagakin tai chipotle tabasco..? Mihin ruokaan?

4) Oletko koskaan joutunut 'ongelmiin' mahdollisesti komerossa sijaitsevan taimitarhan johdosta tai tullin kanssa?

En ole. Taimet ovat olohuoneen ikkunalla silloin, kun ne vaativat lisävaloa.

5) Mistä ostat kamasi?

Prisma, Tokmanni, HongKong, Kärsä.....

6) Henkilö kertoo pystyvänsä ongelmitta maistamaan pari tippaa 'The Sourcea', koska hän syö raakana jalapeñoja. Mitä teet?

Lainaan jostain videokameran ja hommaan sen sourcen vaikka mistä!

7) Mikä on tuskallisin hetki jonka olet kokenut chilin parissa?

Pilkoin ensimmäisen ja ainoan kerran habaneroa ilman kumihanskoja ja menin vessaan.

8| Chili + Ihmemarja? (Ihmemarja hämää makuaistia)
http://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/25706-ihmemarja-muuttaa-oluen-suklaapirteloksi
http://www.youtube.com/watch?v=LIo98M4tKLc
Jaa-a?

linker

1) Tukka lähti eilen, eli kalju kiiltää valkoisena. Ei parta pahoille kasva.

2) Omia ketsuppisekoituksia ja sinappeja mihin vaan, ja kuivattua/jauhettua loppuihin

3) Tykkään Chilikaupan Sauhusta. Sitä voi sivellä mihin vaan. Mega Death sopii kastikkeisiin, äärimmäisen varovasti annosteltuna.

4) En

5) Rautakaupasta

6) Vaihdan hiippakuntaa. Olen maistanut molempia, enkä oikeastaan jaksa kuunnella paskapuhetta.

7) Sauna sen jälkeen kun puhdistin paineilmalla moulinexin habajauhen jauhamisen jäljiltä.

8| Ei hajuakaan mokomasta.

Toni.A

1) Täysin kalju ollut jo 15 vuotta, näkyyhän se avattaresta. Partaa olen pitänyt trimmattuna sellaisen 5 vuotta

2) Makua ja ruoanaromeja vahvistamaan, sekä tietysti pistämään hormoonit hyrräämään.

3) Kyllä ne taitaa sittenkin olla omat soosit parhaat ja maistuvaisimmat.

4) Talvellakin rehellisesti natikka loistaa etupihalle, enkä tietenkään pidä säleverhoja ikkunoissa. Hämmennystä varmaan herättää, mutta ei mitään vielä ole tapahtunut!

5) En käytä kamoja! Heh heh. Chilitarvikkeita netistä ja puutarhakaupoista, sekä toisilta kasvattajilta.

6) Palautus maanpinnalle paikallaan. Eikun tarjoan paritippaa.

7) Tulisten chilien jälkeen puskapissalla käynti, tai silmiä saunassa erehtynyt pyyhkäisemään chilinäpeillä.

8| Pelkästään chiliä ja eri vaihtoehtoja, kiitos!

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

Tepi

1) Kalju olen, en kylläkään aatteesta johtuen vaan hiuspohjan psoriaksesta- päänahkaan on helpompo levittää rasvaa ilman hiuksia.

2) Kaikkeen mahdolliseen ja mahdottomaan ja tietysti flunssan torjuntaan.

3) Poppamiehen Savuschilikastiketta...en diggaa mitään ööveriksi menevää kuin korkeintaan satunnaisesti.

4) En oikeastaan, olen muutenkin omituinen heppu kaikkien tuttujen mielestä.

5) Kasvatan itse tai ostan Suomalaisilta luottopakeilta.

6)  Antaisin maistaa jos se olisi vain mahdollista...tyhmyydessä on se hyvä puoli ettei se lopu koskaan kesken.

7) Joskus takavuosina kun olin perkannut kilon hapsuja menin vessaan pesemättä ensin käsiä...seurauksen tietää.

8| En tiijä kun en ole testannut.
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

Kilp

1) Perus Chilinsyöjä on kalju pujoparran omaava henkilö?
Jos parimillinen sänki lasketaan sekä kaljuksi että pujoparraksi.

2) Mihin käytät näitä tujuja mausteita? Resepti?
Jos siihen sopii valkosipuli, siihen sopii myös chili.

3) Mitä suosittelet? Mikä on paras kastike: Insanity Sauce jne. (Ei tulisin vaan ns. 'paras')
Chilikaupan sauhu ja Iguanan Mean Green. Molemmat sopivat myös hieman tottumattomampaankin suuhun.

4) Oletko koskaan joutunut 'ongelmiin' mahdollisesti komerossa sijaitsevan taimitarhan johdosta tai tullin kanssa?
En.

5) Mistä ostat kamasi?
Fatalii, chilikauppa, tarjoustalo ja kodin terra...

6) Henkilö kertoo pystyvänsä ongelmitta maistamaan pari tippaa 'The Sourcea', koska hän syö raakana jalapeñoja. Mitä teet?
Kysyn pokkana löytyisikö keneltäkään seurueesta 'Lähdettä'.

7) Mikä on tuskallisin hetki jonka olet kokenut chilin parissa?
Pilkoin kasan habaneroja kuivuriin ja kävin vessassa.

8) Chili + Ihmemarja? (Ihmemarja hämää makuaistia)
Ikinä kuullutkaan.