kesäkuu 29, 2024, 05:19:36 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


KURPITSA-SITRUUNA "KURTTU"

Aloittaja jortikka71, lokakuu 02, 2010, 20:45:21 ip

« edellinen - seuraava »

jortikka71

lokakuu 02, 2010, 20:45:21 ip Viimeisin muokkaus: lokakuu 02, 2010, 20:48:42 ip käyttäjältä jortikka71
Elikkä tässä oiva ohje kurpitsahillolle, jos legendaarinen Lemon Curd eli "Lemon kurttu" on tuttu juttu paahtoleivän päällä, tai kakun välissä,suosittelen kokeilee..  ;D

Eli hemmetin hyvä ohje, jos kurpitsaa löytyy ylimääräistä(Bluesman??)
Rouva tuossa paiskas menee ja aika osuvaa paahtoleivän selkään!

ja sitten mennään;

1   kg  kurpitsaa kuutioina
0,5 kg sokeria
2-4: n sitruunan kuori raastettuna maun mukaan
120 g voita

Laita kattilaan kuutioitu kurpitsa ja sokeri.
Pyörittele sekaisin.
Kurpitsa luovuttaa aikas paljon nestettä, älä säikähdä, jatka hauduttamista kunnes kurpitsa on todella pehmeää ja neste on haihtunut/sekoittunut massaan
Sekoita sitruunan kuori- raaste ja voi sekaan
Poraa sauvasekoittimella sileäksi
Purkita kuumana desinfioituun lasipurkkiin.
Tuli vaan mieleen, että ei Chili varmaankaan pahaa tee hillolle.. :D

bluesman

 Vaikuttaa oivalta ohjeelta. Koska kurpitsa on täysin hapoton, sopii sitruuna varmasti hilloon. Kokeilen toiseen hilloon hapokkaita omenoita kun niitäkin tuntuu hiukan olevan ekstraa kokeiluja varten.

jortikka71

Niin luulis toimivan kaikki hapokas: omenat, aplarit, sitruunat, limet, mandariinit. Vaalealla Balsamicolla vois myös saada jotain aikaiseks, tai perinteisellä hinaaja-omenaviinietikalla..