tammikuu 10, 2025, 07:01:19 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Kasvihuoneen lämmittimet?

Aloittaja Maikki, huhtikuu 06, 2018, 15:39:26 ip

« edellinen - seuraava »

Raaka-Arska

Hyvä pointti! Ja hyvä tietää.
Missä menee tulisuuden ja myrkyllisyyden raja?

ChIlIDoG

Lainaus käyttäjältä: Trioniska - heinäkuu 29, 2018, 16:56:08 ip
Lainaus käyttäjältä: Raaka-Arska - heinäkuu 28, 2018, 23:11:19 ip
Sellaista aloin kyselemään, että onko kukaan laittanut kasvariin lattialämmitystä? Miten toteutetti ja miten toimii? Ja jos olette laittaneet, niin mitä etuja verrattuna esim. lämmityspuhaltimeen? Pystyykö toteuttamaan mitenkään pakkasvahdin perään?

Nyt kun joutui pitämään tulipalon vuoksi välivuoden ja kasvari tuhoutui siinä samalla, niin joutuu aloittamaan kasvarin tekemisen uudestaan...


En ole laittanut mutta seuraavaa alla.

Lattialämmitys periaatteessa paras vaihtoehto koska säteilee lämmön alhaalta ylös ja alustamassa on lämmin niin halla ei pure lattian kautta.

Yksi tapa on kytkeä talon kiertoon kasvarille oma looppi jos vesikiertoinen lämmitys mutta silloin aina päällä talvella termostaatilla kierto vain talveksi pienemmälle kun ei kuitenkaan jäätyä saa lämmitysputket. Kustannukset riippuvat lämmitysjärjestelmän tyypistä ja ratkaisuista.

Toinen on että on uuni/lämmitin vesikiertoisella talteenotolla + varaaja + pumppu ja järjestelmän kuivaamiseen tarvittavat hanat mistä talveksi saa vedet ulos. Tämä puulla ja haja-asutusalueella ovat edukkain vaihtoehto vaikka vaatii hieman töitä lämmön ylläpidossa.

Kolmas on tietenkin laittaa sähköinen lattialämmityselementti valun alle. Tai jonkinlainen kadun lämmitys elementti laatan/ valun alle. Siinä on vain suoran sähkölämmityksen kulut.


Jos talon lämmitysverkostoon aikoo kytkeä kasvarin lattialämmityksen, kannattaa se ehdottomasti toteuttaa omana piirinä käyttäen lämmönsiirrintä. Toki tällainen järjestelmä toki tarvitsee oman pumpun, paisunta-astian ja jonkinlaisen sekoituskytkennän (esim. jos talossa on patterilämmitys) Edut järjestelmässä on että voi käyttää glykoolia, eli ei jäädy talvella ja oma säätö kasvihuoneeseen. Kaukolämpötalossa tämä on kaikkein helpoin toteuttaa, kun saa siirtimen lämmöt suoraan ensiöpuolelta.