tammikuu 10, 2025, 16:09:19 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Muutamia ksymyksiä

Aloittaja Aloittelija, syyskuu 04, 2004, 20:55:16 ip

« edellinen - seuraava »

Aloittelija

Sain muutama viikko sitten lahjaksi stockmannilta ostetun chilipuun. Koska olen muutenkin aika surkea kasvien hoidossa, en ole löytänyt sopivaa kastelurytmiä puulle. Kuinka paljon näitä kasveja yleensä kastellaan? Mikä lämpötila on sille paras? Puu on täynnä kypsiä chilejä, jotka käsittääkseni ovat täysin syöntikelpoisia. Mitä tapahtuu sen jälkeen, kun olen kaikki popsinut?   :lol:

Fatalii

Väittäisin että valtaosa aloittelevista kasvattajista ylikastelee rankemman puoleisesti... kastelun tarve riippuu täysin olosuhteista, siis esim. valaistuksesta, tuuletuksesta, lämmöstä, ruukun koosta jne.
Itse kastelen esim sisäkasveja hyvin pieniä määriä kerrallaan, enkä läheskään joka päivä, pitää muistaa että multa voi olla syvemmältä kosteaa vaikka pinta olisikin kuiva.
Jos mullan pinta on jatkuvasti märkä, on se selvä merkki ylikastelusta.

Sanoisin että mullan on hyvä olla "kuivakkaa", äläkä unohda runsasta valoa!

Kasvatusonnea!
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around

theBro

Lainaus käyttäjältä: "Aloittelija"Mitä tapahtuu sen jälkeen, kun olen kaikki popsinut?   :lol:


uutta satoa alkaa pukkaamaan (kunhan kerkeää ja olosuhteita piisaa)

Fatalii

Parhaimmillaan iso puska tuottaa uutta satoa sitä mukaa kun kypsää / suurimpia palkoja poimitaan, C02598 on oiva esimerkki tästä, se kun ei näytä edes tyhjenevän poimimisesta lainkaan!  :)
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around

Aloittelija

Tuhannet kiitokset neuvoista. Ensimmäiset chilit on jo maisteltu ja täytyy myöntää, että olivat älyttömän tulisia...  :lol: