tammikuu 08, 2025, 21:46:25 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Cascabel - c. annuum

Aloittaja Make, huhtikuu 22, 2004, 09:38:48 ap

« edellinen - seuraava »

Make

Oma kasvini kasvoi noin metrin mittaiseksi, ei latvomista tai muitakaan metkuja. Ei tarvinnut tukeakaan, ainakaan kasvarissa kasvaessaan. Aika herkästi kärsii ötököistä. Cascabel tekee keskinkertaisen määrän pyöreitä noin 3 cm:n mittaisia marjoja joiden väri on aluksi keskivihreä ja muuttuu lähes mustanvihreän kautta kauniin syvänpunaiseksi. Poltetta ei tästä chilistä löydä. Hedelmäliha on paksuhko ja tavallaan mehukas, hieman kova. Jokaisessa marjassa on valtava läjä siemeniä sisällä. Maku on aivan mahtava, aromikas ja vähäsen makeakin. Mainiota ruokaa tuoreena. Erityisen mukava ominaisuus on se että kuivattuna mukaan tulee rusinainen hieno aromi, todellakin kuin hienoa viiniä maistelisi! Tästä gourmet- chilistä tykkäävät myös muutkin kuin hc- chilipäät :D

Aji Inferno

Edustaa kunnialla samaa meksikolaisen chilin "perhettä" johon kuuluvat mm. Pasilla/Chilaca, Poblano ja moni muu. Todella herkullista tavaraa, tulella ja ilman. :)

Brutale

tammikuu 07, 2010, 17:54:46 ip #2 Viimeisin muokkaus: tammikuu 07, 2010, 22:29:44 ip käyttäjältä Brutale
Lieneeköhän tässä kuvassa mainitunlainen ilmestys?


Isäni sai unkarilaiselta kaveriltaan tuon siemeniä tietämättä tarkemmin, mikä lajike on kyseessä. Pakko kyllä myöntää, että tämä on itse maistamieni annuumien parhaasta päästä.
Hilipataa!

biblo

Omat cascabelit oli aika pitkälti tuon näköisiä.
"Grow food, not lawns"

HanippA

Hyvin paljon näyttää Hungarian Hot Cherryltä ja vielä kun on unkarista kotoisin.
Kuvia chileistäni: http://hanippa.kuvat.fi/kuvat/

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: HanippA - helmikuu 06, 2010, 18:54:08 ip
Hyvin paljon näyttää Hungarian Hot Cherryltä ja vielä kun on unkarista kotoisin.


Paprikahan on pitkälti Unkarista kotoisin - ja sen kantamuodot taas Meksikon tienoilta. Aikaa on kulunut ja nämä Meksikon ja Euroopan muodot "bell pepper" muodosta ovat kehittyneet omiin suuntiinsa. Euroopassa enimmäkseen tulettomaan ja uudella mantereella tulisempiin muotoihin.

sorrii

Tossa kuvassa on kyllä joku muu, kuin Cascabel - ehkäpä se Hot Cherry:
Cascabellit on muodoltaan muhkuraisempia, niikuin red delicious -omena tai tavallinen punainen vihannespaprika. Selvästi jakaantuu lohkoihin.

On muuten aika hauska kasvi amppelissa! Tämäkin kun on taipuvainen tekemään aika hontelot varret ...
Mulla alkoi tuottamaan kunnolla podeja vasta talvehtimisen jälkeen, vaikka annuumi onkin (="yksivuotinen")
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

MatskuPetteri

Lainaus käyttäjältä: sorrii - heinäkuu 01, 2010, 16:59:30 ip
Tossa kuvassa on kyllä joku muu, kuin Cascabel - ehkäpä se Hot Cherry:
Cascabellit on muodoltaan muhkuraisempia, niikuin red delicious -omena tai tavallinen punainen vihannespaprika. Selvästi jakaantuu lohkoihin.


Häh? Make sanoo alotusviestissä : Cascabel tekee keskinkertaisen määrän pyöreitä noin 3 cm:n mittaisia marjoja.

Kummas mä nyt kirjaan tänne omiin muistiinpanoihini. Tätähän gurmeechiliä nyt pitää jokatapauksesa saada.
Aketza: Laita kaikkea mahdollista itämään.

wille

Lainaus käyttäjältä: MatskuPetteri - lokakuu 17, 2010, 21:00:46 ip
Tätähän gurmeechiliä nyt pitää jokatapauksesa saada.


Eipä ollut kovin kaksista tämä cascabelkaan. Kyllä se normipaprikan voittaa joo, mutta itse en jatkossa kasvatustilaa sille uhraa.

Muutenkin oli noita meksikolaisia "helmiä" tällä kaudella. Löytyi De Arbolia, Poblanoa ja Guajilloa tuon Cascabelin lisäksi. Mikään niistä ei ollut mitenkään ylitsevuotovan herkullinen - annuumeiksi ihan hyviä. Oma tuomioni on; Ei jatkoon.

Ensi kaudelle ainoat annuumit ovat Jalapeño ja Serrano.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

MasaT

Cascabelin hyvä puoli oli ainakin itselläni vuosi sitten sen satoisuus muihin meksikolaisiin verraten.
Maistelin nyt vuoden tuossa kuivamassa ollutta cascabeliä ja kyllä siinä selvä rusinainen aromi on vaikka tulta ei olekaan. Ihan hyvän makuinen.
Mitään helistimiä näistä ei kyllä saa, vaikka jossain on sellaistakin mainostettu. :)

sorrii

Mä tuossa aikaisemmin kuvailin, että jakaantuu selvästi lohkoihin ... hmmm. Vähän huono kuvaus. En sanoisi lohkoihin, mutta isompana saa tavallisen vihannespaprikan muotoa:

Tässä näitä: kokoeroja on ...

Hyödynsin aikaisempaa hulluuttani rakennella tietokoneita, tähänkin:

Aika hyvin kuivuu, kun kone on päällä yleensä 24/7 ;)
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`