tammikuu 09, 2025, 21:44:52 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Kimchi Korealaisten herkku!

Aloittaja eevas, tammikuu 19, 2006, 18:01:14 ip

« edellinen - seuraava »

eevas

Kimchi on muuten herkullista ja superterveellistä (väitetään näköjään jopa, että voi jopa estää lintuinfluenssaa)!

Tärkeätä on, että syö tuoretta Kimchiä, umpioiduissa purkeissa ym. kuumennetussa on maitohappobakteerit tuhoutuneet, sillä maitohappobakteeri ei kestä kuumentamista.

Liitteenä:  Forbesin - sivuilta oheinen artikkeli hapankaalin terveellisyydestä. http://www.forbes.com/businesswire/feeds/businesswire/2005/10/18/businesswire20051018006101r1.html

SUPERFOOD STRIKES AGAIN: Scientists Find Kimchi Sauerkraut May Cure Avian Flu
10.18.05, 2:22 PM ET

A cure in a meal: U.S. Sauerkraut sales expected to skyrocket

In yet another indication that Sauerkraut is the super food of the 21st century, scientists at Seoul National University have successfully used Kimchi Sauerkraut to treat chickens infected with avian flu. Kimchi is a seasoned variety of sauerkraut that shares Lactobacillus bacteria with traditional Sauerkraut, which may be the critical element in preventing Avian Flu. Both Kimchi and traditional Sauerkraut are made by fermenting sliced cabbage, producing a high level of lactic acid.

According to an October 2005 BBC report, Kimchi was fed to 13 infected chickens and 11 of them started recovering within a week. South Korean Kimchi consumption is up as a result of this report and U.S. sales of Sauerkraut are also expected to spike up.

The October 14, 2005 issue of the Wall Street Journal cites growing U.S. concern over a potential avian flu pandemic based on the occurrence of birds found to carry the virus in Turkey, signaling the first instance of an outbreak outside of Asia. Fears of a U.S. pandemic were increased following the release of a study on the 1918-19 pandemic which originated in birds before mutating to a human strain and killing approximately 50 million people. Avian flu has been on the watch lists of the National Institute of Health and the National Institute of Allergy and Infectious Diseases since 1997, with a recent surge in activity as drug makers race to find a cure and a vaccine. According to an October 17, 2005 story on the MSNBC/Newsweek website and carried on the NBC Nightly News, "Washington was turning its attention to the threat posed by an exceptionally lethal strain of flu virus that could, in the worst case, kill as many people in a few months as AIDS has done in two decades."

The November 2005 issue of Men's Health Magazine advises constructing a pandemic kit, including nonperishable foods: "Make a few of cans of the sauerkraut; it's packed with lactic-acid bacteria, shown by Korean researchers to speed recovery of chickens infected with avian flu."

"If you look at a 19th century Old Farmer's Almanac you'll find recipes for sauerkraut to treat virtually every ailment under the sun. Now in the 21st century it's been cited as having cancer fighting abilities and may be a cure for avian flu. It's truly one of the most unassuming super foods ever created. We expect to see sales go through the roof this Fall" says Chris Smith, VP of marketing for Frank's Sauerkraut, one of the United States' leading brands of Sauerkraut.

Kimchiä voi myös valmistaa itse, tässä resepti Kimchiä suomalaisittain. Siitä on olemassa satoja erilaisia reseptiversioita.
Kimchiä pieneen hapatusruukkuun
•   3 kiinankaalia
•   suolaa
•   Mausteseos
o   3 valkosipulin kynttä
o   purjo ohuina viipaleina
o   5 rkl paprikajauhetta
o   cayennenpippuria tai chilipippuria
o   2 rkl tuoretta inkivääriä
o   2 tl aromimaustetta
o   pala retikkaa/lanttua ohueksi raastettuna
Puhdista ruukku käyttöohjeen mukaan ja desinfioi työvälineet keittämällä.
Pese ja huuhtele kiinankaalin lehdet. Pinoa lehdet astiaan ja ripottele niiden väliin 3 tl suolaa kaalia kohden. Odota 1-2 tuntia, kunnes kiinankaali on pehmennyt. Huuhtele suolavesi pois lehdistä yksittäin ja leikkaa ne 3-4 sentin paloiksi.
Sekoita mausteet. Ripottele mausteseos lehtisilpun väliin ja pakkaa kaali tiukasti hapatusruukkuun. Liuota ½ rkl suolaa pieneen määrään kiehuvaa vettä. Jäähdytä suolavesi ja kaada se ruukkuun. Lisää tarvittaessa kiehautettua, jäähdytettyä vettä niin, että 2/3 astiasta täyttyy. Painele kaali nesteen alle ja aseta painot päälle. Anna valmistua 5-6 päivää jääkaapissa tai päivä huoneenlämmössä.

Pasi

Onko tämä hapatusruukku jokin kovinkin erikoinen systeemi? Onnistuisiko jollain kotikutoisella kuppi&paino-virityksellä mitenkään?

Powerel

Lainaus käyttäjältä: "Pasi"Onko tämä hapatusruukku jokin kovinkin erikoinen systeemi? Onnistuisiko jollain kotikutoisella kuppi&paino-virityksellä mitenkään?


Siinä mitään ihme ruukkua tarvita. Isä on tehnyt jo pitkään hapankaalia. Se on aina väittänyt että siinä täytyy olla jotain sellaisia terveyttä edistäviä vaikutuksia joita ei vielä tiedetäkään... Niinpä taitaa olla  :wink:

Niin se tekee sitä tavallisessa muutaman litran lasipurkissa. Sillä on puusta sahattu pyöreä palikka ja sen päällä jotain painona. Hyvin toimii. Sama se mitä siinä käyttää, mutta jotain joka pitää kaalit nestepinnan alla.

tsili

Vedellä täytetty pakastepussi kaalien päällä lasipurkissa toimii myös hyvin, eikä tarvitse erillisiä painoja.