Milloin lemon drop on kypsä?

Aloittaja AV, maaliskuu 18, 2011, 12:52:13 ip

« edellinen - seuraava »

AV

Onko marja heti kokonaan keltaiseksi muututtuaan sukukypsä eli siemenet ovat itäviä?

Mulla on puskassa toistakymmentä marjaa mutta en niistä ole sitruunan makua huomannut. Vaatiiko se vielä viikon, parin kypsyttelyn keltiaseksi muuttumisen jälkeen?

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: AV - maaliskuu 18, 2011, 12:52:13 ip
Onko marja heti kokonaan keltaiseksi muututtuaan sukukypsä eli siemenet ovat itäviä?

Mulla on puskassa toistakymmentä marjaa mutta en niistä ole sitruunan makua huomannut. Vaatiiko se vielä viikon, parin kypsyttelyn keltiaseksi muuttumisen jälkeen?


Keltaisena kypsä on hän. Se sitruunan maku on minusta enemmän "katulegendaa" kuin muuta - en ole sitä siitä itse koskaan oikein maistanut, mutta tiedä häntä... Hyvää se on joka tapauksessa.

rasse

Kyllä minusta niissä jotka itse olen kasvattanut on hento sitruunan maku. Makuasioita.. :D

Harri1980

Niin sitruunalta se ei maistu, kun chili on kyseessä. Itse kuvailisin sitä sellaiseksi mehukkaaksi ja raikkaaksi mauksi, jossa on aavistus sitruunaa mukana. Sokkotestissä tuon lajikkeen voisi ehkä jopa tunnistaa. Keltaisena ovat kypsiä ja voi syödä myös aavistuksen vihertävänä. Täysin kypsänä poltetta ilmeisesti enemmän oman perstuntuman mukaan.

hara

Ainoan "sitruunaisen" maun olen huomannut noissa kun LD-jauheella olen maustanut jauhelihakastikkeen.

hessi

jos annat olla puskassa vielä muutaman viikon
muuttuu bodi sellasen hennon läpikuultavaksi
ja maku myös muuttuu.
joten maistele eri kypsyys asteita ja
päätä mikä on sinun makuaistille sopivin ja
loput keräät sitten sen mukaan :)
Tämä sama sääntö pätee mielestäni ihan kaikkii chileihin,
toiset vaan syö "raakana" ehkä ei ole malttia odottaa...
Siemenet ovat parhaiten itäviä kun bodi on tarpeeksi "tuulettunut"
eli kunnolla kypsä, mutta ei tietenkään "mätä" :)

2012-2015> hallituksen jäsen/rahastonhoitaja
2011-> hallituksen varajäsen
2010-> hallituksen jäsen,sihteeri
2008-10 tilintarkastaja Suomen Chiliyhdistys ry

AV

Kiitos, pitääpä maistella pari palkoa viikossa!