tammikuu 09, 2025, 22:18:41 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Supermauste keittiöön

Aloittaja Perhonen_Kärpänen, toukokuu 26, 2011, 12:42:52 ip

« edellinen - seuraava »

Perhonen_Kärpänen

toukokuu 26, 2011, 12:42:52 ip Viimeisin muokkaus: toukokuu 26, 2011, 12:47:28 ip käyttäjältä Perhonen_Kärpänen
Eli sain idean tehdä yhteen myllyyn ns. keittiön superseoksen. Ajatuksena olisi sotkea ensin kupissa sekaisin ainakin nagajauhetta, habanerojauhetta, musta- ja valkopippuria, valkosipulijauhetta ja suolaa. Olisi sitten helppo yhdestä myllystä hutaista aamumunakkaan päälle makua, tai vaikka rouhia suoraan kielelle jos ei kerkee sitä munakasta paistaa =)

Myllyyn sopii jotain 125g jauhetta, niin suhteethan vois olla vaikka

Nagajauhe          15g
Habajauhe          10g
Mustapippuri        20g
Valkopippuri         10g
Valkosipulijauhe    10g
Suola                 40g

Onko kokemuksia tällaisista maustehommista?


cuski

Sovella tota: http://bbq.about.com/od/rubrecipes/r/bl50617d.htm ja chiliä reilummin toimii. Eipä siinä mitään varmasti toimii myös alkuperäinen idea. Tosin miksi pistää jauheita myllyyn, tarkoittanet sirotin tyyppistä ratkaisua (pilkku itkee taas).

cuski

Perhonen_Kärpänen

Ei itke pilkku kun myllyä tarkotin =)

Ei tarttis niin hienoksi ite jauhaa, vaan vähän ronskimpaa palasta ja ehkäpä kokonaisina ne mustapippurit. jne

Ryhis

"Ankka".

Se on se keittiön supermauste. Oletteko miettineet miten paistinperunat maistuvat aina erilaiselta ravintolassa kuin kotona? Ravintolassa käytetään "ankkaa" joka antaa kauniin värin ja hyvän maun suurinpiirtein kaikkeen.

Karkea ohje hatusta muistamalla;

1dl Paprikajauhetta
3 rkl Curryä
2 rkl Oreganoa
1 rkl Suolaa
2 tl Mustapippuria
1 tl Sokeria

Kaikki sekaisin ja sirottimeen. Tulisuuttahan tuohon voi hakea millä tahansa chilijauheella, mieluiten tietty savuchilijauheella.....
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Whili

Cajun-tyyppinen yleismauste syntyy tällä kaavalla. Makuja voi tietenkin vähentää tai lisätä mieltymyksensä mukaan.

1tl sinappijauhe
2tl mustapippuri
1dl paprikajauhe
1-5tl cayennechili
1-5tl savuchili
1tl juustokumina eli jeera
1tl korianteri (jauhettu)
2rkl oregano
1rkl timjami
2rkl persilja
1-3rkl sipulijauhe
2-4rkl valkosipulijauhe
1rkl merisuola
1tl sokeri

Perhonen_Kärpänen

Viimeinkin sai aikaiseksi mausteen tekemisen. Resepti poikkeis suunnitellusta jo siinä, ettei nagajauhetta toistaiseksi ole.

Laitoin seuraavat setit jauheeksi ja myllyyn:

Habanerojauhe:               10g
Pirkka piripiri mausteseos:  20g*
Kuivattu ja rouhittu sipuli:  20g
Sinapinsiemen:                  5g
Merisuola:                       40g



* Pirkan mausteseos sisältää: Sipuli, paprika, pomeranssinkuori, valkosipuli, mustapippuri, merisuola, chili, laakerinlehti, sokeri, korianteri, viherpippuri, oregano, basilika, rypsiöljy, aromit, rakuuna

Jahvetti

Mielellään jättäisin suolan pois kaikista mausteseoksista.
Tuhdimmin maustettaessa suolaa tulee liikaa, sen vois annostella ihan erikseen, esim. savusuolana tai muuten vaan oman maun mukaan muusta maustamisesta riippumatta.

Tosin taas esim. Jannen ohjeen mukaan tekemäni "Magic dust" sisältää suolaa, ja toimii.

#1530

Mä en ymmärrä pääsääntöisesti mitään mitä muut puuhaa! (copyright Räyhis)

Kerran olin niin selvinpäin, että aloin nähdä suoraan eteenpäin. (copyright Räyhis)

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10863.0 Kausi 2012
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12830.0 Kausi 2013