tammikuu 10, 2025, 06:21:31 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Kahvittelut

Aloittaja TunturiTiger, elokuu 01, 2011, 18:30:07 ip

« edellinen - seuraava »

Ryhis

Pääkaupunkiseudulla liikkuville tiedoksi;

http://helsinginkahvipaahtimo.com/

Keskustassa on yksi liike, mutta puu-Vallilassa toinen joka on auki ke-pe 7:30 - 16

Osoite on Päijänteentie 29, maksuvälineenä käy ainoastaan käteinen. Paikan päältä saa niin papuja kuin jauhetta. Ja kahvia. On aeropressiä, lattea, cappuchinoa ja espressoa hinnat 1,5-2,8€ yli 2€ kahveista saa -50c alennusta jos mukana on oma kuppi.

Olin seinän takana töissä kuukausi takaperin ja muutamaankin otteeseen tuli tässä käytyä, missään en ole Suomessa saanut niin hyvää kahvia yhtä edullisesti. Espresso on kuin muulinpotku ja lattekin on sellaista, ettei voi puhua samana vuonnakaan jostain Shellin pahvikahvista.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

PP

Lainaus käyttäjältä: Räyhis - elokuu 30, 2012, 09:52:24 ap
Pääkaupunkiseudulla liikkuville tiedoksi;

http://helsinginkahvipaahtimo.com/

Keskustassa on yksi liike, mutta puu-Vallilassa toinen joka on auki ke-pe 7:30 - 16


Kävin tänään keskustan kahvillassa (Skanno Cafe, Mannerheimintie 6). Paikka on desing-liikkeen sisällä ja siksi kahvilaksi erikoinen, mutta sen kahvin takia istuisi vaikka kusiaispesässä.

LainausOlin seinän takana töissä kuukausi takaperin ja muutamaankin otteeseen tuli tässä käytyä, missään en ole Suomessa saanut niin hyvää kahvia yhtä edullisesti. Espresso on kuin muulinpotku ja lattekin on sellaista, ettei voi puhua samana vuonnakaan jostain Shellin pahvikahvista.


Olen 100% samaa mieltä ja vähän enemmänkin. En ole saanut paljon kalliimmallakaan yhtä hyvää espressoa. Erittäin  täyteläistä, hivenen makeaa eikä hiventäkään kitkeryyttä. Ostin mukaan pikkupussin samaa papua (Espresso Dolce), joka oli vaaleampaa kuin oletin, mutta maku ei pettänyt Mokkamasterilla tehtynäkään.

Käykää ihmeessä kokeilemassa.

Wahi

Erinomaista kahvia saa Helsingissä myös Good Life Coffeesta: http://goodlifecoffee.fi/

Hyi helvetti miten hipsteri paikka mutta kahvi on hyvää ja edullista.

PP

Tuli ostettua espressokeitin Hulluilta päiviltä.



Ei tuo DeLonghi EC820 varmaan ole kaksinen harrastajien mielestä, mutta ihan OK litkua saa väännettyä vaikka opettelu  on vasta alkussa.

Wahi

Olen jo jonkin aikaa yrittänyt treenata pressopannutekniikkaani parempaan, kun meinaa jauhatuksesta ja haudutuksesta riippumatta jäädä jotenkin laimeaksi. Kuinka paljon tähän tai muuhun vaikuttaa se sekoitus ennen männän laittamista ja/tai ennen männän alas painamista?

Eilinen Monsoon Malabar kohtuu karkealla jauhatuksella ja 4-5minuutin haudatuksella alkoi olla jo aikalailla maistuvaa.

TunturiTiger

Kaada sinne pressopannuun ensin plöräys vettä keittimestä ja sekoita sen jälkeen. Sitten vasta se loppu vesi. Sekoitus sen takia, että pöönit ei jää kökölle. Joskus aikonaan tein ite sen mokan, etten sekottanut, jolloin pannuun jäi kökköjä, jotka oli keskeltä ihan kuivia.

Wahi

lokakuu 26, 2012, 17:10:25 ip #326 Viimeisin muokkaus: lokakuu 26, 2012, 17:14:29 ip käyttäjältä Wahi
Lainaus käyttäjältä: TunturiTiger - lokakuu 26, 2012, 13:21:50 ip
Kaada sinne pressopannuun ensin plöräys vettä keittimestä ja sekoita sen jälkeen. Sitten vasta se loppu vesi. Sekoitus sen takia, että pöönit ei jää kökölle. Joskus aikonaan tein ite sen mokan, etten sekottanut, jolloin pannuun jäi kökköjä, jotka oli keskeltä ihan kuivia.


Tuota ensin pieneen määrään sekoittelua olen kokeillutkin, mutta pitää kokeilla uudelleen paremmalla jauhatuksella kuin silloin. Mutta siis aina olen sekoittanut ennen kannen päälle pistämistä lopullisen veden kaadon jälkeen. Tulipas sekavaa tekstiä, pahoittelen.

bläkkäri

Pitkällisen tauon jälkeen tuli taas tehtyä cappuccinoa tuolla Boschin koneella. Jauheeksi valikoitui halvin saatavilla oleva laadukas, eli Pauligin Espresso Fortissimo.

Kyllä se kunnollinen kuppi cappuccinoa vain kummasti piristää, töitten jälkeen varsinkin ;D.

bläkkäri

Ja nyt tuli testattua Explosive Espresso. Kyllä tän maussa eron huomaa tuohon Fortissimoon. Fortissimosta en oikein tykännyt ihan pelkkänä espressona, mutta Vihaisten Lintujen kahvi on jotenkin pehmoisempaa ja miellyttävämpää. Tätä lisää.

Whili

Tämän paikka on varmaan täällä  ;)

TunturiTiger


JaloPena

Miksi EI??? Otsikkohan on Kahvittelut, ei Kahvittelut suun kautta...  ;D

Tuossa kahvittelutavassahan on monia uraa uurtavia muutoksia entiseen: Jos esim ehdottaa tytölle peräkahville menoa, saa takuulla näkemisen arvoisia ilmeitä. Kahvia ei voi ryystää väärään kurkkuun eikä maulla ja kahvilaadulla ole varmaankaan kovin suurta väliä (voi vihdoin ostaa Rekon sijaan halpaPirkkaa). Pullan (ja varsinkin täytekakun) ottaminen kahvin kyytiläiseksi saa aivan uusia ulottuvuuksia ja työpaikan kahvitauoista tulee taatusti entiseen verrattuna erilaisia spektaakkeleita.
Meillä kaikki päätökset tehdään demokraattisesti äänestäen. Yleensä kuitenkin häviän äänin 0-1

#1581

Whili

Lainaus käyttäjältä: JaloPena - helmikuu 14, 2013, 01:35:30 ap
...kahvilaadulla ole varmaankaan kovin suurta väliä (voi vihdoin ostaa Rekon sijaan halpaPirkkaa). Pullan (ja varsinkin täytekakun) ottaminen kahvin kyytiläiseksi saa aivan uusia ulottuvuuksia ja työpaikan kahvitauoista tulee taatusti entiseen verrattuna erilaisia spektaakkeleita.

Mun mielestä noilla kahvilaaduilla ei juurikaan ole makueroja yläkauttakaan nautittuna, enempi tuo purujen määrä vaikuttaa.

Meinaakko, että truutataan nuo pullat ja kakut kanssa tuonne rektumiin ??  :o    Kunnon "herkkuperseitä"  ;)

Kärsä Babar

Onko tämä nyt sitä kun telkkarissa mainostetaan "nauti kahvi aivan uudella tavalla".
Tutustukaa kasvatustarvikekauppaani:
www.chilitarvike.fi
Tampereella ja Helsingissä myymälät!
Chilitarvike myös Facebookissa:
http://www.facebook.com/pages/Chilitarvike/182891188480903

mohla

Lainaus käyttäjältä: Kärsä Babar - helmikuu 14, 2013, 07:25:18 ap
Onko tämä nyt sitä kun telkkarissa mainostetaan "nauti kahvi aivan uudella tavalla".


Pakko olla, kun "Päätä päiväsi Kulta Katriinalla" on jo vanha juttu. Sekin oli osalle uusi ja ainutkertainen tapa kahvin nauttimiseen. ;D

Jani M

Mitenkähän, käyttääköhän nuo niitä sivettikissan papanoista tehtyjä kahveja? :D

TunturiTiger

Lainaus käyttäjältä: Jarok - helmikuu 14, 2013, 12:51:20 ip
Mitenkähän, käyttääköhän nuo niitä sivettikissan papanoista tehtyjä kahveja? :D

Vai ryystääkö ihan vaan Paskaá?

Jani M

Lainaus käyttäjältä: TunturiTiger - helmikuu 14, 2013, 14:12:49 ip
Lainaus käyttäjältä: Jarok - helmikuu 14, 2013, 12:51:20 ip
Mitenkähän, käyttääköhän nuo niitä sivettikissan papanoista tehtyjä kahveja? :D

Vai ryystääkö ihan vaan Paskaá?


Sitä papuversiota voi myös jauhaa. Ja mikäpä sen mukavampaa.

Torakka

Tuli maanantaina käytyä Hellsingin keskustassa Caffi nimisestä putiikista ostamassa Jamaican blue mountainia 250G 8) junlavita on hyvää tavarata.
Bialetillä pihistin menemään kupillisen mustana ja sitten tuli tehtyä yksi kabutsiino tuli tietyt maut paremmin esiin tuossa kabutsiinosso :)

ChIlIDoG

Taas tuli reko varastoa täydennettyä kun sai reilulla 4 egellä paketin