tammikuu 10, 2025, 00:44:45 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Kahvittelut

Aloittaja TunturiTiger, elokuu 01, 2011, 18:30:07 ip

« edellinen - seuraava »

Minbaari

Jotakuinkin noin tein ja aika laihaa tuli. Vettä laitoin silleen, että veden yläpinta ei ihan koskettanut kahvinpuruja eli varmaan n.1,2L. 14 mitallista tummaa presidenttiä ja liedelle. Kesti aika kauan ennen kuin vesi alkoi kiehua, mutta siinä tein varmaan virheen, että otin tuon pois liedeltä jo n.5min kiehumisen jälkeen.
#816

linker



Sitä varten siinä on se lasinen "nuppi", että näkee milloin kahvi on tarpeeksi tummaa, ja valmista.
14 x 7 grammaa jos tavanomainen mitta, eli 98 grammaa kahvijauhoa 1,2 litraan vettä: on melko hyvä suhde, ehkä vähän yläkanttiinkin,
jos suhteutetaan suodattimella suodatettaessa käytettävään perussääntöön 1:17 (gramma kahvia 17 grammaa vettä).
Mutta perkolaattorikahvin voi rinnastaa pannukahviin; ja käyttää pannukarkeutta. Laihojahan nämä perkolaatiot ovat, mutta se kuuluu niiden luonteeseen.


________________________
http://linkerquu.blogspot.com

TunturiTiger

En tiedä miks, mutta mä käytän ainakin pannukarkeutta perkolaattorissa. Pööniä oon laittanu n.30% enemmän /kuppi, kuin moccamasteriin. Vettäkään en laita niin reilusti, että se olis lähelläkään pöönikoria.

Jokos muuten linkeri on löytäny pyrexin perkolaattorin ittelleen? Toi kokonaan lasinen perkolaattori jaksaa vieläkin kiehtoa. On todella koukuttavaa seurata prosessin etenemistä. ;)

JohnnyBlade

marraskuu 03, 2011, 21:17:45 ip #203 Viimeisin muokkaus: marraskuu 03, 2011, 21:20:15 ip käyttäjältä JohnnyBlade
Tuolla näyttäis olevan tuommonen pyrex perkolaattori myynnissä http://www.hillhousewares.com/category2maker15pattern459.html

Aika arvokkaita näyttävät vaan olevan

linker




Ei ole vielä löytynyt täältä lähempää. Mutta eiköhän sellainen jossain vaiheessa "tule vastaan".
Tänään poikkesin hetken mielijohteesta eräälle kirpputorille, ja mukaan tarttui vakuumikeitin,
kahden aiemman rinnalle: tällä kertaa bodum (edelliset santoksia)

Melko koukuttavaa on senkin tuijottaminen, kun vesi alkaa nousta yläpalloon, ja sitten edelleen
sitä kun alipaine imee kahvin alapalloon. Oma jännitysmomenttinsa on räjähdysvaaralla.
Ei aivan nenä kiinni kannata tuijottaa  :)



________________________
http://linkerquu.blogspot.com

TunturiTiger

Nonii.. Piti sitte ruveta elvisteleen. Mä en oo vieläkään löytäny ittelleni hyväkuntosta santosta. >:(

linker



jossain luki ettei kaasuliedellä saa lasipannuja kuumentaa.
Kiinnostaisi joku tuollainen lämmityssysteemi:


(http://www.redmonkeycoffee.co.uk/cart/indexframe.html?http://www.redmonkeycoffee.co.uk/cart/bodum_santos_vacuum_uk.html)

olisikohan joku labra-bunsenlampun tapainen tuo....
Tollasen valutusputken voisivaikka sorvata puusta. Olisi kätevä tuon yläpallon käsittelyssä. Se kun suttaa
helposti ympäristön ja on herkkä  hajoamaan jos kolauttaa johonkin.

Alkaa tuntua siltä, että 60% kaffeharrastelusta on tiskaamista, putsaamista ja paikkojen siivoamista  :o


________________________
http://linkerquu.blogspot.com

Minbaari

Kiitos näistä. Tuli laitettua yöksi sitten jääkaappiin muhimaan omat cold brew kahvit..  ::)
#816

Whili

Lainaus käyttäjältä: Minbaari - marraskuu 02, 2011, 22:59:30 ip





Löytyy tommonen vaikken kaffiaddikti ookkaan. Ei muuten toimi induktiossa, mutta muuten OK

Ryhis

Doddih. Puolitoista vuotta vanha OBH-nordica merkkinen sumpintiristin kuoli sitten tänään. Paskiainen on kussut alleen jo puolisen vuotta, vuotaminen alkoi suurinpiirtein samaan aikaan kun muovisesta mausta päästiin eroon. Tippalukon sarana päästää veden läpi.

Aion täräyttää ensitöikseni Viikin prismaan ja ostaa sieltä sellaisen muodikkaan pressopannun. Turha tässä mitään kikkailua harrastaa.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Janne

Lainaus käyttäjältä: linker - marraskuu 03, 2011, 22:36:36 ip


olisikohan joku labra-bunsenlampun tapainen tuo....


Olen aika varma että tuossa poltetaan sinolia, samanlainen poltin kuin trangia-tyylisissä retkikeittimissä.
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

ChIlIDoG

Lainaus käyttäjältä: linker - marraskuu 03, 2011, 21:23:01 ip



Ei ole vielä löytynyt täältä lähempää. Mutta eiköhän sellainen jossain vaiheessa "tule vastaan".
Tänään poikkesin hetken mielijohteesta eräälle kirpputorille, ja mukaan tarttui vakuumikeitin,
kahden aiemman rinnalle: tällä kertaa bodum (edelliset santoksia)

Melko koukuttavaa on senkin tuijottaminen, kun vesi alkaa nousta yläpalloon, ja sitten edelleen
sitä kun alipaine imee kahvin alapalloon. Oma jännitysmomenttinsa on räjähdysvaaralla.
Ei aivan nenä kiinni kannata tuijottaa  :)






Clas Ohlsonilla oli myynnissä tuollanen keitin muistaakseni 56€. Itse ostin moisen kirppikseltä muutamalla eurolla, luultavasti sama kui tuo CO myymä kun merkiltään DeLonghi. Vielä pitäs etsiä käyttöohjeet

linker

Lainaus käyttäjältä: ChIlIDoG - marraskuu 06, 2011, 11:40:59 ap
Clas Ohlsonilla oli myynnissä tuollanen keitin muistaakseni 56€. Itse ostin moisen kirppikseltä muutamalla eurolla, luultavasti sama kui tuo CO myymä kun merkiltään DeLonghi. Vielä pitäs etsiä käyttöohjeet


Lyhyen oppimäärän santos-keittimen käytöstä voi katsoa vaikkapa
tekemästäni videosta:
http://youtu.be/0ZP_5riatPg

Tai kirjalliset blogista joka on pääsyyllinen santos-innostukseeni:
http://romuako.blogspot.com/2011/05/kayttoohje-santos-keittimeen.html


________________________
http://linkerquu.blogspot.com

ChIlIDoG

Lainaus käyttäjältä: linker - marraskuu 06, 2011, 12:08:40 ip
Lainaus käyttäjältä: ChIlIDoG - marraskuu 06, 2011, 11:40:59 ap
Clas Ohlsonilla oli myynnissä tuollanen keitin muistaakseni 56€. Itse ostin moisen kirppikseltä muutamalla eurolla, luultavasti sama kui tuo CO myymä kun merkiltään DeLonghi. Vielä pitäs etsiä käyttöohjeet


Lyhyen oppimäärän santos-keittimen käytöstä voi katsoa vaikkapa
tekemästäni videosta:
http://youtu.be/0ZP_5riatPg

Tai kirjalliset blogista joka on pääsyyllinen santos-innostukseeni:
http://romuako.blogspot.com/2011/05/kayttoohje-santos-keittimeen.html







Loistava ohje  :) ...kiitän ja kumarran.

Ryhis

Nyt on Prisman pressopannu keittiössä. Kyllä aamulla taas kelpaa! OBH nordican taidan ampua.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Minbaari

Satuinpa löytämään lähirobbarista mainiota ja halpaa kahvia! Saksalaista Edel-Moccaa jossa pavuista 70% robustaa ja 30% arabicaa. Hintaa puolen kilon paketilla huimat 3,20€. Todettiin vaimon kanssa, että tämä kahvi korvaa jatkossa arkikahvimme "Obaman".
#816

linker


Lohdullista havaita etten ole ainoa joka uskaltaa myöntää robustan sisältävän hyviäkin puolia   :)


________________________
http://linkerquu.blogspot.com

Minbaari

Lainaus käyttäjältä: linker - marraskuu 30, 2011, 06:46:37 ap

Lohdullista havaita etten ole ainoa joka uskaltaa myöntää robustan sisältävän hyviäkin puolia   :)



Jännä sikäli, mutta itseäni ainakin kiehtoo sen kofeiinipitoisuus ja en nyt vielä ainakaan ole maistanut parempaa kahvia kuin La Bombaa(100% robusta). Olkoon robustassa puolet vähemmän kromosomeja ja olkoot rauhassa "huonompi" laatuista, ei se minua haittaa.
#816

Ryhis



Halpaa ja hyvää ei ole olemassakaan. Jostain kumman syystä, mielenhäiriössä, ostin Alepasta X-tra merkkistä kahvia. 'Lepassa olisi ollut myös AN:n Rekoa, mutta hinta oli aika kipurajoilla ~8€/0,5kg. Jopa Obama oli päälle seitsemän euroa! Neljää-pilkku-viittä euroa en myöskään viitsinyt investoida Juhla Mokkaan, joten X-tra lähti himaan karvan alle kahden euron hinnallaan.

Siis ihan oikeasti, moinen teko on idioottimaisuuksien kuninkuusluokkaa, mitä helvettiä oletin saavani kahdella eurolla?

Tänään pussi auki, kuivatuoksu jotain sahanpurun ja kostuneen Gyproc-levyn välistä. Ulkonäkö peippaa aika lailla sahanpuru-akselin kautta, tämän pitäisi olla paahtoluokka kolmosta mitä se ilmeisesti on keskimäärin. Juhlamokkaakin vaaleamman hiutaleen seassa on yönmustaa papanaa, kahvin karkeusaste vaihtelee törkeästi ja koko jauhatus on ilmaakin kevyempää höttöä. Olin jo tässä vaiheessa valmis dumaamaan sumpin paskaksi.

(kirjattakoon ylös, että tässä vaiheessa aamiaista vaimoni on jo käynyt kippaamassa oman X-tra kahvinsa viemäriin ja tehnyt kaakaota - itselleen.)


Kuusi mittaa pressopannuun, desi kuumaa vettä päälle, sekoitus lusikalla. Pari syvää nuuhkaisua, tuoksu kääntää vatsan ympäri. Lisää sahajauhoa, timpurin aamuoksennusta ja jotain mikä muistuttaa anopin "perinneherkkua" pohjaanpalaneena. Annan purujen turvota hetken ja annostelen loput ~6dl vedestä kannuun. Kuusi minuuttia seisotusta ja painallus, annostelu kuppeihin ja tilkka maitoa niskaan.

Maidotettu X-tra tuoksuu edelleen sahajauholle ja timpurin aamuoksennukselle. Maistan varovaisesti, en pysty edes nielemään. Joudun sylkäisemään samointein ulos. Annan mukin olla hetken ja tätä kirjoittaessa olen ottanut pari hörppyä. Kahvia ei pysty juomaan, paitsi väkisin, se ei maistu hyvältä, se ei tunnu hyvältä. Siitä puuttuu kaikki se mikä tekee kahvihetkestä päivän parhaimman, X-tra kahvi on kahvittelumaailman vastine tabascolasimurskassa istumiselle paljain persein.

Lopputulos, X-tra suodatinkahvia ei pysty ihminen juomaan. On moraalisesti väärin heittää ruokaa roskiin mutta tämä 6-mittaa vajaa X-tra kahvi lähtee kyllä samointein luiskaan. Elämäni huonoiten käytetyt kaksi euroa.

https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

TunturiTiger

^ Lohduttaako yhtään, että kalliimpaakin kahvin korviketta on heitetty menemään? Olen nimittäin kerran ostanut reilunkaupan kahvia. En osta enää. Onkohan se "sweet taste of slavery", mikä tuosta puuttuu?

Kuitenkin tiedän, että taas jouluna jotkut hipit ostaa niitä paketteja lahjaksi, joten annan juuri heille takaisin nuo paketit, mitkä sain vuosi sitten. Pitäkää tunkkinne!

Ja tuosta robustasta... Tykkään kahvista, jossa on sitä n. 20-30%.