The story of Lillen and His spicy peppers 2012

Aloittaja Lillen, syyskuu 21, 2011, 19:56:52 ip

« edellinen - seuraava »

Tiemuh

Kyllä rhombon pitäisi itsepölyttyvä olla. Onnea vaan marjasta.

Lillen

Joo olen (nykyään ;) ) samaa mieltä asiasta. Podeja on tullut jonkin verran eivät vain millään meinaa kypsyä. Kukintaa on ollut todella paljon mutta ei ole oikein kaikista jaksanut tehdä podia kun lopetin lannoituksen n. kuukausi sitten tai aikaisemminkin...

Joskus olen varmuuden vuoksi hieman pölytellyt kukkia ,mutta suurimmaksi osaksi olen antanut olla. Peräti kaksi siementä sain tuosta ensimmäisestä podista :D.

Kaikki kolme kasvia ovat parvekkeella, kaikki kukkivat, enemmän tai vähemmän, kahdessa podeja. Yhden rhombon olen ainakin päättänyt säästää talven yli. Katson sitten mitä teen muilla, sukulaiselle, jolle annoin talvella lancen taimen, olisi tarkoitus lykätä yksi. Se lancen taimi jonka talvella annoin on nyt upeasti kukkiva pensas (huomattavasti koreampi kuin omani...*kateellinen*). Joten hyvään hoivaan menee ainakin se. Pistokkaita olisi tarkoitus yrittää ottaa, mutta mutta...pistokkaitten ottaminen ja niiden juurruttaminen ei ole vahvimpia puoliani, vai mitä Nando79? ;). Tarkoitus olisi nyt jotenkin saada levitettyä tätä upeaa lajia...täytyy vain odottaa että sato kypsyy ja sitten saksimaan...

//: Niin ja kiitoksia onnitteluista!

Lillen

Alkaa se sato pikku hiljaan kypsymään! Onneksi...


TS X YPH F2

Cili Coronong

Piri Piri

Carribean Red Habanero

Starfish


Ultra Pube on kyllä upea kasvina!


Vaikuttaa hyvin vahvasti siltä että se alkaisi pukkaamaan podia, kolme tällaista vastaavaa...

Miksi minulla on sellainen paha tunne ettei Aji Brownini olekaan oikea Aji Brown?

Joku perkele oli tätäkin maistellut!



Blogilla 1v. synttärit, nopeasti se vuosi meni...

http://chiliblogini-lillen.blogspot.fi/2012/09/vuosi-hurahti-blogi-tayttaa-vuosia.html

Lillen

Orange Habaneroja on tosiaan tullut kourallinen.

Ylempänä sivua löytyykin satokuvia muutamista ;).

Lillen

lokakuu 05, 2012, 18:30:54 ip #724 Viimeisin muokkaus: lokakuu 05, 2012, 18:35:27 ip käyttäjältä Lillen
Jaahas, jäipä vihdoin aikaa käydä oikein kameran kera kasvarissa kun kaikki kokeet on vihdoin kirjoitettu.

Kuivempaankin kasvariin sisään astuessa nousee ilmaan sellainen homeinen paskan haju, kyllä se syksy vain on täällä.

Sato alkaa tosiaan kypsymään, suuremmaksi hämmennykseksi osa alkaa vasta nyt tekemään pääkukintaa! Ei sitten yhtään myöhässä.


Tämän kuuluisi olla Carribean red habanero, nyt se on pikemminkin oranssi. Kypsyyköhän oranssin kautta punaiseksi vai onko kyseessä nyt sitten orange habanero?


Ultra Pube päätti kuin päättikin pukaa podia, tuollaisia oikein terveennäköisiä kavereita roikkuu kasvista noin viitisen kipaletta.
Hieman lohtua surkeaan pube kauteen.


Biquinhoa alkaakin kertyä, tekisi pienen etikka satsin vai soosia?


Tämä saa kuolan valumaan, pitkän odotuksen jälkeen ensimmäinen Brown Large Habaneron podi alkaa kypsyä, mikä parasta tänään on kebab päivä. Calzonen väliin menee mainiosti!


Pahimmat kirvan paskat pyyhitty pois, näyttääkin jo hieman edustavammalta.


Piri Piriä, nyt kun olisi kanaa joku päivä ruokana...


Kyllä se Ultra Pube vain kukkaa pukkaa...


Nagaa löytyy yli odotusten, maanantaina taidankin ottaa podin jos toisenkin kouluun ja maistattaa niitä, voihan sitä itsekin puolikkaan kouluruokaan pilkkoa...


Pelätty hieman kirsikkaa suurempi TSMB...

Toisilla tosiaan edelleen kesäfiilis...

BLH


Starfish


"Hellurei", ensimmäinen ja ainoa Turbo Puben podini kypsyy, no pääsepähän ainakin maistamaan...


Chileillä, varsinkin villeillä, tuuppaa tuo ulkoota sisälle tuomisen tuomisen soveltuminen kestämään, tässä esimerkkinä roskaava rhomboideum...


Siivoaminen kaipaa aina motivaatiota, tässä yksi sellainen syy miksi rhomboideumin perään saattaakin hieman siivoilla.

Jozpe

Komiasti on sinunkin kasvatuskausi sujunut! Kaikenlaisia mielenkiintoisia lajikkeita, varsinkin tuo Piri Piri. Liikenisikö siitä muutama siemen, jos paiskaan vastapalloon jotain tästä listasta http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=10282.msg221932#msg221932

Lillen

Kiitoksia tarjoukset, minua ei varsinaisesti annuumien kasvattaminen oikein innostuta (kirvat!!) ja baccat/chinenset minulta löytyykin, mutta ei hätiä mitiä. Jos pistät sitä tuttua kirjettä joka sisältää toisen kirjeen postimerkin ja osoitteesi kera niin voin vipata Piri Piriä ja jotain muuta.
Pistä vaikka yv:tä.

Toni.A

Ehdottomasti suosittelen kokeilemaan annuumeita myös. Niistäkin voi löytää todellisia helmiä jokavuotiseen kasvatukseen. En sano, että sinä tykkäät tai joku toinenkaan monista kasvattajista, mutta Serrano on laji, joka löytyy listalta pysyvästi. On oikea namu, samoiten monet jallut myös. Lista olisi lopulta hyvistäkin annuumeista niin pitkä, että menisi naputtamiseen tovi.  ;) Guajilloa haluaisin kasvattaa, jos jostain löytyis siemeniä.

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

El Borracho

Lainaus käyttäjältä: Toni.A - lokakuu 05, 2012, 19:23:52 ip
Ehdottomasti suosittelen kokeilemaan annuumeita myös. Niistäkin voi löytää todellisia helmiä jokavuotiseen kasvatukseen. En sano, että sinä tykkäät tai joku toinenkaan monista kasvattajista, mutta Serrano on laji, joka löytyy listalta pysyvästi. On oikea namu, samoiten monet jallut myös. Lista olisi lopulta hyvistäkin annuumeista niin pitkä, että menisi naputtamiseen tovi.  ;) Guajilloa haluaisin kasvattaa, jos jostain löytyis siemeniä.


Serranoa pohdin minäkin pitkään ja päätin sen säästää ainoana annuumina. Jos Guajillot kypsyvät, voin katsoa siemeniä talteen.

Toni.A

Hieno, kyllä kelpaa siemenet sitten. ;) Guajilloa olen maistanut joskus, mutta en älynnyt silloin ottaa siemeniä talteen. Myöhemmin, kun luulin ottaneeni talteen, niin se olikin sitten jotain muuta! :D Sori Lillen topicisi kauppamarkkinapaikkana pitämisestä.

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

Lillen

Kunhan ei autoja kaupitella niin en mieltäni pahoita. Jos joku autoaan täällä kaupittelee haluan 10% välityspalkkiota :D.

Asiaan, eli joo kyllähän minä noita annuumejakin harkitsin mutta jotenkin ei vaan synkkaa. En pidä mausta saati kasvutavasta.

Tämä oli alustava lista:
http://chiliblogini-lillen.blogspot.fi/2012/09/kauden-2013-lajikelistasta.html

Tosin nyt huomaan jo että aika paljon muutoksia tulee tuohonkin listaan esim DRH 7400 lähtee, muutama uusi mielenkiintoinen chinense ja pubescense tilalle jne...

Varmaan joitain tälläkaudella jo kasvatettuja lajikkeita lähtee että saisin kaiken mahtumaan ja valaistua...

Lillen

lokakuu 06, 2012, 18:16:33 ip #731 Viimeisin muokkaus: lokakuu 06, 2012, 18:55:39 ip käyttäjältä Lillen
Juttua ja kuvia, käykäähän poijjaat ja tytöt katsomassa!
http://chiliblogini-lillen.blogspot.fi/2012/10/sadonkorjuuta-kilo-meni-rikki.html

Kilo meni rikki, jälleen juhlitaan, hillitysti sumpeilla toki ;)...

//: Niin, jörgen, jos luet tämän niin pistä YV.tä, en tiedä nykyistä nickiäsi...

chilimieli

Mitenkä olet pärjännyt kirvojen kanssa? Näyttäisi olevan parissa kuvassa vanhaa kirvankuorta.
Itsellä pysäytti kasvun kuin seinään.. Olisiko ollut vuonna 2010 tai jotain. 8)

Lillen

Ihan perinteisellä 5% suopavedellä. Joskus kun olen ollut oikein pirullisella tuulella olen sekoittanut vielä vaffaa nokkosvettä mukaan.
Kyllä se estää invaasioita leviämästä ja lopulta tuhoaa ne, kunhan tarpeeksi jaksaa ruiskutella.

Niin ja ihan mekaanisestihan noita voi myös poistaa eli aina ohikulkiessa hieman nyppiä.

Itselläni kuitenkin nyt uusi vihollisryhmä, punaiset kirvat...vaikuttavat tuplasti vaarallisemmilta...

Lillen

Kutsumattomia vierailioita on kylässä, toinen asia miten ne saa pois?

Punaiset ja valkoiset kirvat kyseessä:
http://chiliblogini-lillen.blogspot.fi/2012/10/kirrrrrrrvojaniita-punaisiakin.html

Kysynpä samalla tässä että miksi luulette että on hyvä asua maalla?

Juu, tämä saattaisi herättää outoa huomiota kaupungissa  ;)


Enpä minä noita valoja useasti käytä, silloin kun joskus iltaisin kasvarissa käyn niin onhan siellä mukava jotain nähdä. Katossa siis muistaakseni 3kpl 45 tai 60 watin loistareita...


Onhan se kieltämättä sääli että kasvarilla on armonaikaa 20 päivää, mutta kyllähän tuo on helvetin ruma ja paskanen. Oli vain hyvä taimi kasvatukseen.


Pieni Flexu sato tuli poimittua.


Yksi siemen/podi. Eli neljä siementä yhteensä. Podeja onneksi vielä kymmeniä ja nuo olivat pienimmät podit joten muissa uskoisi olevan enemmän siemeniä...

Lillen

Huh, Tallinan matkan jälkeen on mukava palata tänne metsään rauhan pariin.
Kasvari kierros oli oikein mukava vetää, kun ei hirveästi kirvojakaan näkynyt. Kyllähän niitä ihan tarpeeksi tuolla on ,mutta on vähenemään päin mennyt, illalla taas kunnon suopavedet niin eiköhän pikku hiljaan ala tämäkin invaasio kaikkoontumaan.


TSMB:ssä alkaa olemaan oikein näköiset podit. Tämä yksilö menee varmasti talvetukseen!


Orange Habanerossa vielä monia sormeenpään kokoisia makupaloja raakana...


Kyllä se nyt vain siltä vaikuttaa että "Carribean Red Habaneroni" on toinen Orange Habanero.
Mikäs siinä, kyllähän OH:takin syö  :D.


"Fuck aphids, i'm guarding here!"


Nami  :P


Pink Habaneron podit eivät vaikuta oikein terveiltä...mikäköhän näihinkin on iskenyt?


Cili Coronong, toinen nami  :P


Lisää Aji Cristalliakin on tulossa, menevät etikka käsittelyyn...


PWH alkaa olemaan aika puhdas oltuaan 4 yötä ulkona, viime yönäkin taisi olla hallaa, mutta eipä tuo nokkiinsa ottanut kun taloa tai tarkemmin sanottuna kasvaria vasten on.


Eipä täällä ihan kirvatonta elämää kuitenkaan nautita. Pienempi 7Pod näytti tänään tältä...




Ensimmäinen TSMB:n podi. Ei ihan EU standardien mukainen mutta syötävä. Yhden puolikkaan vedän kunhan synttärivieraat ovat illalla lähteneet. Ei oikein parane roffitella vieraiden läsnäollessa :D.


Päivän muu sato, Orange Habanero + muutama pudonnut Early Jalapeno. Enempää en viitsinyt kerätä kun ei noita mitenkään ehdi käsitellä. Huomenna sitten...
 

sami.

Valehteleeko mun silmät, vai onko sun "Orange Habanero" punainen?  :o

Lillen

Se on jotain punaisen ja oranssin välissä. Kuva valehtelee hieman. Hmm... olisiko mahdollista että kyseessä olisi Carribean redin ja orange habaneron välinen risteytys?

sami.

Lainaus käyttäjältä: Lillen - lokakuu 13, 2012, 20:28:05 ip
Se on jotain punaisen ja oranssin välissä. Kuva valehtelee hieman. Hmm... olisiko mahdollista että kyseessä olisi Carribean redin ja orange habaneron välinen risteytys?

Vai olisko se CRH, joka ei ole kypsynyt ihan punaiseksi asti?

Lillen

En usko sillä oli varmaan viikon tuon näköisenä vaihtamatta lainkaan sävyä...