tammikuu 26, 2025, 09:24:42 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Huru-ukon horinat

Aloittaja Huru-ukko, lokakuu 03, 2011, 23:11:23 ip

« edellinen - seuraava »

Huru-ukko

Jahas..... Vielä pystyyn päästiin. Kasvarissa automaatti kastelu oli toiminut ja kaikki oli hengissä. Starfishejä tuli tänään keräiltyä parisataa grammaa jos illemalla jaksaisi talviomenoita kuoriskella ja soseuttaa hilloksi muutaman podin kaa....
Myös viime keväänä istutetut valkosipulit jotka oli 2-3 viikkoa kuivumassa, kuoriskelin ja sain pieniä sormenpään kokoisia kynsiä liki 1.5 l rasiallisen talven iloksi. Taidan osan laittaa kurkkusäilykkeeseen ja loput ihan tuoretavarana pakkaseen.
Kasvihuoneen alasajo on kun tulee niin kovat hallat ettei patterilla tee enää mitään.
Podeja kasvaa ja kypsyy koko ajan nonstoppina, eli varsinaista pääsatoa ei ole tullut eikä oikein tulossakaan. Kausi oli kuitenkin kokeiluluontoinen ja satoa on jo tullut parisen kiloa, joten oppimäärään nähdenkin oli kannattavaa.
Eniten harmittaa rocotot, jotka ovat edelleen vihreinä, ehkä niistä muutaman podin saisi kun antaa ajan kulua.
Eni vuonna rocotot joutunee amppeleihin ja turpeeseen.....
Loppusato tulee sitten aikanaan olemaan kaikki raakileet (mauttomat) samaan sankoon muutaman Nagan kanssa ja talven aikana tuulensuojaan.
Nagoja on muutamia nyt kypsänä, joten pienimuotoinen savustus sekä kuivaus tulee tapetille parin kolmen viikon aikana. Myös Orange Habaneroja on kasvanut luumun kokoisia 10-15 kpl, joten maustejuttuja jotain täytynee vielä valmistella... :o

Huru-ukko

Syksyn satoa.....

Vasemmanpuoleisessa Aji Fantasya 700g ja Sugar Rusheja 710. Siellä on Nagaa 150g ja pikku podeja Orane Habaa 50g edestä. Pikku ämpärissä Cheyennejä 220g. Oikeassa ämpärissä on Aji Amarillo Small muutamia podeja, painoa oli 220g. Myös Starwishejä on 150g. Loput on Aji Cristalleja, 120kpl ja painoa oli 1630g, eli olivat keskipainoltaan ihan kohtalaisia.
Ac on kappalemäärältään tullut jo 250 liki, edelliset määrät on aiemmpana ylhäällä.....(50+64+120=234). Muutamia on mennyt ruokaan ja suuhunkin kesän aikana.
Painoa tuli tänään sadolle 3750g...Kaiken kaikkiaan taitaa 5kiloa olla jo rikki.

Huru-ukko

Edellisen sadon käsittelystä muutamia kuvia ja löpinää. Ja muuta höpinää. Säilyykkeiksi meni kaikki muut paitsi Aji Cristallit, Nagat ja Orange habat joiden kohtalo oli joutua kuivuriin oma valmiste.
Viime vuonna taisin tästä kuivuristani jollekkin mainitakkin, taisi olla sieltä kaakkoisikkunoiden takaa kyselijä. Silloin en kuvaa lähettänyt. Vertailun vuoksi sanon, että ämpärillinen suppiksia kuivaa yön aikana kyseisessä "keksinössä".
Aji Cristallit ja Nagat halkaisin siemeneniin, suppiksiin verrattuna chilit ovat rakenteeltaan huomattavasti tiivimpiä, eli kuivaaminen kesti 20 tuntia.



Aparaattti toiminassa, puinen lasta erottaa Nagat muista chileistä.



Kuivanut tuote.



Loput chileistä hukutettiin etikkaan. Seoksessa on (3l) noin 8dl etikkaa (10%), 3 korkillista balsamico etikkaa.Pullo kuvassa. 6-7 dl sokeria. Hunajaa desilitran verran. Parissa purkissa on kokeilun vuoksi tinjamin oksa. Valkosipulin kynsiä 2-3 kpl isoja.
Vasemalla alhaalla sekasotku eri chilejä. Keskellä alarivissä Sugar Rushia.Oikealla alhaalla Aji Fantasya kuten myös vasemalla ylhäällä suurin osa. Loput ovat ainakin Cheynnejä ja jotain jämiä. Oikealla ylhäällä Aji Amarillo Small melkein kokonaan sisällöstä. Balsamico värjää tuon liemen hiukan tummaksi, eli Amarillot näyttää huomattavasti tummankeltaisemmilta mitä ovat oikeasti.



Huru-ukko

Kasvihuone näkymiä.


Näkymä ovelta. Tomaatteja tulee noin 50%, loput homehtuu....Oikealla ylhäällä on rocoto-huruloota, jonka raahasin noin kuukausi sitten sisälle ja nostin harakkaorsien alle.
Sen voisin mainita tässä yhteydessä, että kaikki lootat ovat olleet litkunpitäviä, eli en onnistunut puhkaisemaan muovia asenusvaiheessa.



Oliskohan nämä Rocoto Orangen podeja....



Nämä on Manzano Rojon podeja, joka alkukauden keikkui elämän ja kompostin välissä.....Saatu Jaolstenilta...Rocotoista ei ole tullut vielä ainuttakaan kypsää podia, mutta yleensä näillä nurkilla pakkasia tulee vasta tämän kuun lopussa/marraskuun puoliväli. Eli luulisin että neljä viikkoa lisää, niin saan edes muutamia podeja jotta saisin edes siemeniä seuraavalle kaudelle.



Nagassa löytyy parikymmentä 3-4cm mitaista orannssia podia...



Jos nyt täytyisi sanoa, kumpi on parempi tapa kasvattaa, niin Aji cristallit ihan siellä parjatussa peltomullassa hakkaa 6-0 vesiviljelyn. Vaikka tämä ei nyt vielä tämän vuoden tilinpäätös ole, niin vesiviljelyssä tuli aloituksessa takapakkia. Rehut oli kuukauden puolitoista liian kauan täyteen ahdetuissa bublereissa. Muutamia jouduin juurimädän takia heittämään pois, ja osaa pitämään monta viikkoa sairasosastolla juurimädän takia myös. Myös systeemin vaihtamien bioponiseksi viivästytti kasvien kehitystä liian kovan happamuuden vuoksi. Asiaan olis täytynyt heti puuttua eikä odotella neljää viikkoa. Paras lääke jonka löysin oli Kekkilän rakeinen puutarhakalkki, sitä saavin pohjalle litran verra, niin PH:t pysyi nakutettuna 6 tienoila. Sille tietoviisalle joka tulee sanomaan että kalkin Ph on 13 sanon etukäteen että haista ite.
PH:n laskiessa jälleen korjaus kalkilla nosti sen oikealle tasolle.
Tuo bioponisuus jonka pitäisi pitää PH muutenkin oikealla tasolla, tuskin toteutuu kun käytössä olevat resot on sitä luokkaa, että kasvit haihduttaa niistä nesteet muutamassa päivössä. Eli kun joudut lisäämään vettä, joudut myöskin lisämään lannoitetta jolloin nitriittipitoisuus nousee. Sitten PH arvo heittelee, minulla se laskeutui aina. Uskoisin jos käytössä olisi ollu vaikka 500 litran reso johon vettä ja lannoitetta lisätään vaikka sata litraa keralla, tuota PH arvojen heittelyä ei niin helposti tule.
Myös kenenkään kuka ei ole mitannut niitä nitriitti arvoja bioponista käytäessään ei kannata tulla asiasta selitämään. Koska silloin ei todellisuudessa edes tiedä, miten se on mennyt. Pelkkä lause että" pohjalle laavakiveä ja siiten lisäsin vaan vettä ja ravinteita ja hyvin meni" ei vakuuta......



Syksy saapuu. Talviomenat joiden lajia en tiedä alkaa punertaa. Nyt alkais olla oikea aika alkaa pakkaamaan niitä kääreissä pahvilaatikkoon ja kylmään. Vaikka omistankin kellarin, niin ei niitä oikein sinne viitsi viedä omaa käyttöä ajatellen,´. Maakellarista tarttuu omeniin se kellarin oma tuoksu. Tosin rusakot ei moisesta piittaa. Niille olen joka talvi noita omenoita ottanut 30-40 kiloa. Omenoilla lihotettu rusakko on vallan mainio lisäke muun ruuan jatkoksi.
Rakennelma kuvassa on kombinaatio, sisältää grillin puilla käytettäväksi, savustuspöntön sekä savustusuunin. Tuota uunia tulee lähinnä käytettyä silakoiden savustukseen tai jos sattuu olemaan enemmälti kalaa....

Ryhis

Pätevän näköinen kuivuri. Onko tuossa useampia kerroksia? Kuvan perusteella ainakin kaksi?
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Huru-ukko

Tuohon on laitettu edeltäjän (se ensimmäinen) tavoin kolmelle marjojen siivousritilälle paikka. Tuossa saavissa vaan sitten sattui olemaan eri valmistaja kuin ensimäisessä, ja noita marja ritilöitä saa siihen vain kaksi. Tietysti sinne alaskin voi virittää jonkinmoisen tason muusta sopivasta releestä.

Huru-ukko

lokakuu 15, 2012, 14:04:49 ip #206 Viimeisin muokkaus: lokakuu 23, 2012, 00:38:52 ap käyttäjältä Huru-ukko
Jos sadekelin takia kun ei oikein muutkaan hommat kiinnosta, päivittelisi jotain tännekkin.
Kasvatuskilpailuun tuli tulos Turbo Pubelle ja Aji Fantasylle. Serraano piti olla kauden kasvatuslistalla, mutta jostain syystä vain jäi pois.
Aji Cristallien tulokseen ei tullut parannusta, pisin oli nyt mitaituista tasan 12 cm. Ei näy alla olevassa kuvassa...



Vielä tuosta liki kilon saa toivon mukaan....
Oikealla on Sugar Rushia, ja sen takana toinen Aji Fantasyita, josta ei taida satoa tulla muutamaa podia enempää.



Nagojenkaan osalta kilpailutulokseen ei parannsta, pisin jäi 5.1 cm. vaikka podeja näyttää olevan paljon, niin satoa ei paljoa tule. 3 cm luokkaa kaikki....

Lämpötilat olevat kasvarin sisällä 2 kw lämpöpuhaltimesta huolimatta enää 6-10 asteessa öisin, kun ulkona on ollut jo pari hallayötä.
Yhtenä yönä unohdin bonchinalut yöksi ulos. Auton ikkunoissa oli jäätä, mutta lähellä omppupuun alla kasvavat daaliat ei kuitenkaan paleltuneet. Eikä näemmä Baby Bird's Eye eikä Bollekaan. Cajamarca pudottelee lehtiää, mutta ei siinäkään lehtien mustumista näy. Myös kasvupisteet on kuolleet, voi olla joku ötökkä invaasiokin. Saapa nähdä. Yöpyivät saunan terassin kaiteen päällä, eli olivat liki kaksi metriä maanpinnan yläpuolella. Ja tämä paikka sijaitsee pienen mäen nyppylän päällä.

Huru-ukko

lokakuu 25, 2012, 16:38:32 ip #207 Viimeisin muokkaus: lokakuu 25, 2012, 22:27:03 ip käyttäjältä Huru-ukko
Njoo... kyllä se vahvasti näyttää siltä että Bolle ja Cajamarca on menetetty.... Lapsilintusilmä taitaa olla hengissä...
Vesiviljelyssä on Cajamarca, josta taidan yrittää tehdä bonchin, on hyvä alarungoltaankin. Kunhan saan kasvarikauden ajettua alas, niin koetan jos se tekisi multajuuret.

Itselle muistuteksi ensi vuotta varten, eilen istutin noin 100 kpl ison valkosipulin kynsiä...

Tänään tuli valmistauduttua talven varalle. Vesiasäiliöstä poistin jo aiemmin uppopumpun, mikä kasteli Aji Cristallit ja tomaatit sekä viiniköynnökset ja Peruvian Red Rocoton.
Ko. kasvi on tehnyt pisimmän oksan liki 4 metrin mittaiseksi. Yhden podinalun bongasin siitä kesällä, ja vahingossa onnistuin tiputtamaan sen. Eli podin podia siinä ei ole... Rocotoja ei ehkä kannata kasvattaa kasvarissa mullassa. Tosin tuo on vain yksi kasvi. Edellisvuonna sain jonkimoisen sadon Hungarian Hot Waxista, eli ihan 100% tuo aiempi päätelmä ei ole.... ::)
Eikä myöskään kun ajattelee Aji Cristalli satoa tältä vuodelta....
Tänään lähti säiliön päältä tavallinen puutarhapumppu, oli kohmeessa hiukan kun yöllä oli elohopea käynyt liki 5 pakkasasteessa. Orsivesi kaivolla oleva samanlainen puutarhapumppu sai jäädä vielä sinne sijoilleen. Vesisäiliö on puolillaan ja sillä pumpulla on täyttö suoritettu. Mikä ei onnistunut, koska pumppu oli jäätynyt yön aikana. Jospa se illan aikana sulaisi. Pumpun pesä on jotain mustaa tavaraa, ja muistaakseni tuo pumppu on ollut jäässä ennenkin, toivottavasti ei pesä halkea nytkään...
Vesisäiliössä sisällä oleva uppopumppu No. 2 sai myös jäädä säiliöön. Pakkasta ei ole tämän illan jälkeen luvassa, ja uppopumppu hoitaa resojen täytön. Eli sitä tarvitaan vielä ainakin pari viikkoa. Eli kasvari kausi jatkuu...

Myös porkkanat tuli nostettua...

Olivat pressun alla pari päivää, sinä aikana kyhäsin telineen kellariin noille laatikoille, jonka päällystin lopuksi 12mm teräsverkolla... Ovat toivon mukaan hiiriltä turvassa siellä...


Tänään oli myös sadon korjuu päivä.......

Aji Cristalleja 150 kpl, painoa kaksi kiloa aika jämptisti. Vihreitä ja oransseja jäi vielä ehkä noin sata kappaletta kypsymään. AC tullut nyt koko kauden ajalta 384 kappaletta ja painoa on noin 5 kg kaikkiaan.
Sugar Rushia on kolmesta puskasta kerätty oikean puoleiseen astiaan. Joka pensas tuottaa eriväristä podia. Punaista, jotain oranssiin menevää ja vielä kellertävää. Painoa noilla 800g.
Sitten on vasemalta alkaen Turkkijogurtti purkeissa Starfishiä 270g, Aji Amarillo Small 320g, mini Nagoja 200g ja sekalainen astia 330g. Yhteensä 3.9 kg kun laskee mukaan AC:kin.
Tämän kauden sato kiloissa on 9 kilon luokkaa. Vielä uskoisin jos kaksi-kolme viikkoa kasvattelee, niin pari kiloa piäisi tulla aika kevyesti. ( Sen verran on ja ylikin nyt raakileita).
Sekalaisessa oli mukana Cheynneä, muutamia Lemon droppeja sekä Monkeyfaceja.¨
Lisäksi siinä päällä on ensimäiset rocotoni 2 kappaletta. Tuon idätyskin oli työn ja tuskan takana. Eli kyseessä on Rocoto De San Isidro. Tänään syön niistä toisen ja otan näistä siemenet talteen. Risteytyneet ne on korkeintaan tyrnin, voikukan, rönsyleinikin tai Turbo Pubejen kanssa...Ehkä myös Manzano Rojo ja Rocoto Orange sopii listalle...
Aji Cristalleja mulla on neljä podia, jotka oli kaikki samassa oksassa harsopussin sisällä.. Ne olettaisin olevan edelleen samaa lajia.

Sen verran on kasvaria ajettu alas, että suippopaprikat ja tavallisia paprikoita olen katkaissut pois muutaman. Niissä ei ollut enää podeja. Suippopaprikat teki kesän aikana per planttu 4-6 kappaletta isoja hetelmiä. Olivat siis vesiviljelyssä...Laitan ensi vuodeksi myös noita...
Ja siemenet keväällä kaupan paprikoista, kuten nuokin oli.

Eli varma ensi vuoden kasvatus lista (alustavasti) on: Suippopaprikaa ja Starfish sekä AC:tä.

Yökylmä suunnitteli tuolla jotain kasvatus tunnelia. Itse olen myös miettinyt samaa, etenkin tomaatit joutaisi sinne. Myös noihin rocotoihin ajattelin kokeilla samaa tapaa.
Yhtään rocotoa en tämän vuoden kokemukseen nojaten Hurulootaan laita, eli amppelit tulee mukaan siinä homassa..

Kalakukko

Onko kuinka hyvin onnistunut porkkanan säilytys aikaisemmin? Ei tahdo täällä ainakaan onnistua, kun kellarin lämpötilaa ei saa tarpeeksi alas hallitusti. Miettinyt tuota hautaamista säilytykseen, kun ennen vanhaan laarit olivat täynnä hiekkaa ja haudattiin juurekset sinne.

Huru-ukko

Säilynyt kyllä ihan kohtuullisen hyvin. Nostan ne yleensä näin myöhään, jotta saan kellarin viileämmäksi kylmien öitten avulla. Hiiristä on ollut suurin riesa.....

Huru-ukko

Nam... tuli syöpöteltyä tänään pienen ennakkoluulon vallassa kaksi kappaletta Rocoto De San Isidroja. Hiukan pelkäsin jos oma toleranssi ei kestä tulisuutta. Molempiin laitoin ihan rahvaan Aurahometta ja läskinkappaleesta leikkasin parin millin paksuiset siivut ympärille, en maustanut... Uunissa sitten annoin paistua 225 astetta jotakin....Unohdin ne ja kun savun haju tuli niin vedin ne pois ja totesin että hammastikut oli aika karrella... Liha ei oluut kuitenkaan palanut, vaan sai rapean pinnan. Molemmat meni alas kyllä vittuilematta. Tulisuuttaa ei kovin paljoa enempää olisi tarvinnut olla, minulle sopiva. Oli kyllä ihan kehutun veroista, kun meikäläinenkin onnistui sen tekemään. Osittain jopa liekitettynä.... ::).
Kyllä nämä menee ensivuoden kasvatuksiin varmasti.
Manzano rojoja odottelen kypsyväksi, siellä on ompun kokoisia pompuloita yli 10 ollut jo muutaman viikon...
Talvikelin muutamaksi päiväksi sitten lykkäsi tännekkin. Ulkona 4.4 miinusta ja kasvarissa on lämmitysksen avulla 9 astetta lämmintä... Lunta maassa viitisen senttiä.

Chilivaari

Olivatko kunnolla kypsiä?
Sellaista olen huomannut muutamalla rocotolla, että ne maistuvat vähän kitkeriltä ja tulisemmilta, elleivät ole aivan kypsiä. Yleensä siihen menee viikon verran värin vaihdon jälkeen. Kun ne irtoavat kannastaan kevyesti vetämällä, ovat varmasti kypsiä.


Mahdollista liiallista poltetta voi lieventää syömällä noita vaikka riisin tai perunan kera ja tarjoamalla turkkilaista jogurttia lisukkeeksi.
Tuota Isidroa en ole kokeillut. Muotohan ei ole tavallinen omena. Minkä kokoinen se on?

Huru-ukko

Kuvat on pahus omallekkin näytölle hiukan liian isoja... Mutta ne kaksi Isidroa on niitten turkkilaisten jugurttipurkkien oikeanpuoleisessa ihan siinä päällä. Viimeisessä postauksessa näkyy missä kuvia on....Olivat muuten isoimmat niistä mitä muita siinä puskassa podeja oli.
Lähti helposti irti pensaasta. Ei ollut kitkerä, ja olikin parin viikon verran punaisena puskassa. Ihan vain siksi että saisin itämiskelpoisia siemeniä...
Eikä tarvinnut ottaa mitään lievikettä. Eikä maitotuotteet oikein tunnu sopivan muutenkaan. Ehkä laktoositon menisi, mutta jo vähälaktoosinen aiheuttaa polttelua vatsassa.

Huru-ukko

Talveako se  jo nyt muka pukkaa....
Jotkut chileistä on näemmä kasvarissa hiukan nyrpeissään ja roikuttavat lehtiään. Pari yötä sitten lämpötila kävi ulkona  kymmenen -asteen tienoilla ja kasvarissa lämmityksestäkin huolimatta jossain +4 asteessa.
Eniten on mielensä pahoittanut Cajamarca, joka on melko keskelläkin kasvihuonetta. Sitten toisena on vissiin kuuluisan kaakon puolella nurkassa oleva Blondi (olikohan se nimi noin).
Muut kasvit edelleenkin on hyväkuntoisen näköisiä....
Vielä eilen oli 10vrk (huuhaa) ennusteessa 4-6 asteen yölämpötiloja luvassa paljonkin, etupäässä takapäässä jaksoa  ;). Tänä aamuna ne oli hävinneet ja nollan kahta puolta mennään ainakin Forecan mukaan.
Yhden auton sisätila lämmittimen roudasin sinne puhaltelemaan lissää lämintä ilimoo.
Kuuden miinusasteen ulko lämpötilassa siellä näytti olevan liki 10 astetta lämmintä.
Tällä hetkellä aurinko paistaa ja lämmintä on 16 astetta kasvarissa. Kai siellä jotain kypsyy...
Viimeistään silloinkun rocotot kylvän ensi vuodeksi, nyppään kasvarin lämmityksen pois...

Chilivaari

Kylmä märkä multa aiheuttaa minulla ongelmia.
Aji Amarillo on parvekkeen nurkassa lattialla vielä veden poistorännin päällä, eli siitä pääsee suoraan kylmä ruukun alle. Se roikottaa lehtiään. Muut ovat ruukuissa melkein metrin korkeudella ja irti seinästä. Ne eivät vielä oireile. Luulenpa, että tuolla Amarillolla on jo jäätä altakasteluruukkunsa vesiosastossa. Olisi pitänyt laittaa styroksia alle ja ulkoseiniä vastaan. Eipä sitä ollut tarkoituskaan talvehdittaa, mutta satoa olisi vielä voinut saada lisää. Viime viikolla keräsin kilon verran kypsiä, vaikka edellisestä korjuusta oli vain pari viikkoa.

Huru-ukko

marraskuu 02, 2012, 14:12:25 ip #215 Viimeisin muokkaus: marraskuu 02, 2012, 14:18:23 ip käyttäjältä Huru-ukko


Opettelen  käyttämään Picasaa, jos satut käymään täällä ja ihmettelet mitä touhutaan...
ImageShack tuli käytettyä kaikki tila.Siis tämä Picasa on persiistä sen käytön monimutkaisuuden takia....Nyt tämä idioottimainen palvelualusta herjaa muokkauksen jälkeenkin:sinä lähetit jo tämän viestin...
Tai kyllähän Picasalla on helppo lähettää kuvia, mutta jos haluat niitä muokata ja pienentää, niin ohjelman käyttövalikkoa on aika hankala....

jaolsten

Siinä lähetysvaiheessa omalta koneelta picasawebbiin saa valita minkä kokoisina lähtevät. Kai sulla on tietokoneessa tuo Picasa3-ohjelmisto?

Mun mielestä Picasa on helppokäyttöisin kuvapalvelu netissä. Muutamaa on tullut käytettyä.. Noh Imageshaissea käytän usein kuvakaappauksien uppaamisiin. Ja flic-ärrää nokia-uppauksiin.
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013

Huru-ukko

marraskuu 02, 2012, 15:38:45 ip #217 Viimeisin muokkaus: marraskuu 02, 2012, 15:43:50 ip käyttäjältä Huru-ukko
Tarkoitatko sitä kohtaa,missä voi valita joko pikselit tai prosenntimäärän minkä kokoinen kuva on?
Siihen kohtaan pääseminenkin olisi jo laskettava lukion suorittamiseksi...
Ja mulla on tuo Google+ koneelle asennettuna, eli kuvat menee sinne ensin...
Onkohan tuo Picasa web eri paikka, ja jos, voiko sen valita jostain asetuksista....
Tällä hetkellä kiinnostaa seuraava Kurko ja uunissa oleva hilipata....
Pitänee reeneta tuotakin kuvien jakamista joskus.....Tuntuu yhtä vaikealta kuin koneen kellottaminen vakaaksi ilman hajuakaan, mitä kuuluisi tehdä...

Huru-ukko

marraskuu 02, 2012, 16:00:34 ip #218 Viimeisin muokkaus: marraskuu 02, 2012, 16:03:40 ip käyttäjältä Huru-ukko


Näköjään kun Paintissa muuttaa kokoa ja lähettää kuvan sitten Googeli + niin toimii myös...
Tämän vuoden etikkasäilykkeitä kuvassa...


Edit...Kurkoooo....

jaolsten

Picaohje Picasaan:

--> Rekisteröidy/kirjaudu Picasaan:
https://picasaweb.google.com

--> Lataa ohjelma Picasa 3 (tai uudempi):
http://picasa.google.com/

--> Lataa kuvat kamerasta/kännykästä tietokoneellesi


--> Käynnistä koneellasi Picasa3-ohjelma



--> Valitse ladattavat kuvat
--> Paina JAA


--> Valitse määritykset, esim. koon (800/1000 yms pixeliä) ja web-kansion nimen


--> Lähetys alkaa


--> Lähetys valmis, klikkaa "katsele verkossa"


--> Näet juurilataamasi kuvat


--> Klikkaa haluamaasi kuvaa. Kun kuva ilmestyy isona näyttöön, klikkaa kuvan päällä hiiren oikeata: kopioi kuvan osoite (Mozilla firefox)


-->Ja sitten liität kopioidun kuvan osoitteen tänne foorumille [img][/img]-tagien väliin.

Aika nopeeta.
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013