heinäkuu 28, 2021, 19:52:49 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Capsicum Lanceolatum

Aloittaja Tiemuh, joulukuu 29, 2011, 11:11:13 ap

« edellinen - seuraava »

Chilivaari

Tervetuloa takaisin päiväkirjailemaankin.
Älä unohda loppulauseita, vaikka blondina. Niitä oli jännä odottaa.


Joo, näkyy, mutta niin se näkyi aluksikin jonkin aikaa. Eli saattaa olla, että isoG tekee taustalla jotakin muutoksia. Katsotaan, näkyykö vielä huomenna.


Joulupukin partaa ja chilejä kasvatteleva taata eli vaari.

Maikeli


hapsiainen

Kiinnostaisi tämän kasvattaminen. Löytyykö keltään siemeniä?

miiksuli

Ebaysta löytyy siemeniä tällä hetkellä. Mutta onko tietoa minkä kanssa risteytyy?

sorrii

Onko kukaan keksinyt/kokeilut käyttöä näille marjoille?
Nehän eivät ole tulisia, eikä paljon minkään makuisia: Lancen marjoillakin on kuitenkin oma makunsa. Varmaan ihan tunnistettavakin, ei-paha maku, ehkä  :-\

Mulla tuli pari desiä niitä viime kesänä ja kuivasin ne vaan jemmaan. Tuli kuitenkin ajatus että jos noita voisi heittää johonkin säilykkeeseen lisänä. Olisi hieno sanoa, että sisältää maailman harvinisinta(!?) chilimarjaa .... Jäi kokematta tuo ilo, toistaiseksi  8)

Nyt olis muuten poimittavana pari tuuheaa puskaa Tepiniä. niiden sekaan Lance-marjat hukkuisivat niin, että voisi sanoa, että tuottaa löytäjälle onnea  ::)
ø¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`Fuck Google!`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤øø¤º°`Ask Me!°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°``°º¤ø,¸¸,ø¤º°`

miiksuli

Infernochili.fi:stä poimittua

"therefore these younger "mountain peppers" which today dominate the world, have a chromosome count of 2n=24. These two evolutionary lines don't cross with each other, according to tests. There are two known bridge species between the Old and New lines: c.flexuosum and c.parvifolium. Both have features from both lines and can be interesting at least for cultivation purposes."

Voi olla aika rankkaa saada risteytettyä minkään 24 kromosomi chilin kanssa. Olisit @sorrii sanonut vähän aikasemmin... Kerkesin jo ostaa siemenet muualta :( Itsellä olisi juuri flexuosumin siemeneniä. Mutta en ole onnistunut saamaan parvifoliumia vielä. Eiköhän sen aika tule kun alkavat joskus julkisesti "jakamaan".

Se vois olla pikkelöitynä ihan hyvä? Kai siinä jotain jotain ravintoarvoja on? En tiedä en ole maistanut vielä kyseistä lajiketta. Katsotaan kunhan siemenet saapuu ja jossain kohtaa alkaa sitten kasvattelu. Eximiumissa päässyt jo edistymään risteytyksen kanssa että muutama marja kypsymässä. Nyt vaan jännitellään onko itäviä siemeniä.