lokakuu 06, 2024, 07:26:05 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Ylöjärven jälkipolte

Aloittaja jaolsten, tammikuu 14, 2012, 00:25:37 ap

« edellinen - seuraava »

jaolsten

tammikuu 14, 2012, 00:25:37 ap Viimeisin muokkaus: tammikuu 14, 2012, 08:50:18 ap käyttäjältä jaolsten
Heiny!

Usein meillä valmistettuja simpukoita, tälläkertaa hieman muunnellulla reseptillä.

Tuoreita sinisimpukoita
Valkoviiniä (kuivaa)
Valkosipulia
Keltasipulia
Herkkusieniä
Habaneroa
Meijerivoita
Oliiviöljyä
Persiljaa
Ruusu-/tai merisuolaa
Mustapippuria

Sieni-valkosipuli-sinisimpukat
1.
- Siivoa tuoreet simpukat, poista kuolleet ja mutaiset, pese elävät juuresharjalla yms.
- Laita iso kattila hellalle, pohjalle voita ja oliiviöljyä
- Silppua kattilaan sipulia, valkosipulia ja persiljaa. Freesaa. Rouhi ruususuolaa ja mustapippuria.
- Lisää valkoviiniä vajaa 1cm pohjalle, lämmitä seos kiehuvaksi kansi päällä.
- Simpukat kiehuvaan kattilaan, keitä kunnes kaikki avautuvat kokonaan +1min.
- Siirrä kattila pois kuumalta hellalta.

2.
- Laita paistinpannu tulille. Kuumaan paistinpannuun loraus oliivioljyä ja ruokalusikalla meijerivoita
- Silppua sipuli, valkosipuli, ja pienet puolitetut herkkusienet, sekä chiliä (itse silppusin 2 sudden death habaneroa)
- Heitä paistinpannulle kuumaan rasvaan em. ainekset, sekä persiljaa reilusti
- Freesaa hetken...

3.
- Kaada kattilasta neste paistinpannulle
- Keitä kasaan

4.
- Kaada simpukat tarjoiluastiaan
- Kaada paistinpannusta tavara tarjoiluastiaan simpukoiden päälle
- Leikkaa patonkia pieniksi paloiksi, joita voi kastaa simpukka-sipuli-valkosipuli-chili-liemeen

Öö, ja kuvia:


Vanhempien versio vasemmalla ja lasten oikealla.


Lasten versio


Aikuisten chilisimpukat

Oli hyviä, vaikka muutama käyttökelvoton simpukka bongattiinkin joukosta. Alle 6€ simpukat muuten. Koko annoksen hinta jäi n. 10 euroon.
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013

Rätsä

Ihanaa.... Nälkä tai oikeammin, himo iski :)

jaolsten

Lupasin itselleni joskus, etten ala kirjoittelemaan ruuanlaitosta, vaikka paljon tuleekin kokattua. Yksi este syvemmälle analyysille on, etten ole teoreettisesti kovin  tasokas. Paljon tulee siis vieläkin tehtyä kardinaalimokia, etenkin leivontapuolella  ;D

Koska kukaan tämän yhteisön jäsenistä ei ole ennen grillannut täytettyjä paprikoita/chilejä, niin laitetaan nyt yksi tälläinenkin resepti näkyville.

Tästähän kaikki lähti, Heinän Penan tuotokset Tammelantorilta.


Grilliin päätin laittaa Aji Cristalia, Canariota, Yellow Rocotoa, Jalapenoa ja Fataliita.

Pakko oli luntata iki-ihanasta Tammen keittokirjasta jotain hyviä täytevinkkejä. Ah, Sipulia ja sieniä!




Aika hyvää chilijuttuakin tuolta löytyy. Mahtiopus!

Sävelsin reseptiä hieman ja alla lopputulema:



Hella päälle ja menox






Sienet kuivemmiksi kuumalla timantilla

Sekaan silpottu sipuli, valkosipulimurskaa ja kapriksia.




Ruoanlaiton lomaan vähän punkkua


Aika sopiva tummuus, sekaan perunapalat (edellisen päivän jämät) ja tillisilppua. Peruna ajaa täytteessä riisin virkaa, eli tuo tekstuuria.


Uusii perunii kattilaan tässä välissä...


Sörsselit kippoon, joukkoon kurkumaa, tilkka soijakastiketta ja nokare wasabia.


Uutta ruokajuomaa kehiin.



Vielä juustoraaste ja tomaattikuutiot


Vielä joukkoon teelusikallinen majoneesia ja täyte on valmis


Kansi auki, siemenet pihalle


Täytteet sisälle


Nokare juustoa jolla täytteen saa painettua piukkaan


Kansi päälle ja coctailtikuilla kiinni



Chilit grilliin ja ruokapöytää siivoilemaan!


Chilit grillistä, Fataliit pääsivät vähän ylikypsiksi  8)




Lautasella uusia perunoita, päällä tuota chiliin tungettua täytettä jota jäi yli. Lisäksi tein savukala-smetana-tilli-valkosipuli-suola-mustapippurisekoituksen (valkoinen "tahna" vasemmalla. Salaattia tietty kans. Lautasella vain vähän jokaista, jotta kuva olis selvä, mutta toim. huom. kaikkea otettiin kyllä vielä lisää, etenkin salaattia. Hih. Kiltti poika.

-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013

jusuiitta

Näytää hyvältä,

pitääkin kokeilla tuollaistakin täytettä.

Itse olen noilla Heinän chileillä kokeillut toistaiseksi pelkkiä juustotäytteitä, jollon tulisuus tuntuu vasta seuraavana päivänä. Aji Cristalin ja keltaisen Rocoton kanssa paras juusto toistaiseksi on ollut espanjalainen Mancego. Jallujen kanssa en ole vielä löytänyt suosikkijuustoa.

Ruoanlaitto on taidetta - leipominen on kemiaa.

j

jaolsten

Kaveri kertoi facebookissa, että silakat on kissojen ruokaa. Kuulemma oli kuitenkin kuullut tämän tyttäreltään. Mutta silti, olen eri mieltä. Siksi resepti.

Jos löytyy vanhoja kuivuneita leivänkäppyröitä, niin murskaa pieneksi jauhoksi/lastuiksi ja sekoita joukkoon suolaa, yrttejä ja pippuria (tosimies laittaa joukkoon myös Naga- ja/tai habanerojauhetta ja jättää kertomatta vaimolle). Sen jälkeen kuivaseos isolle lautaselle. Janoa voi yrittää liennyttää tummalla luostarioluella.

Tällävälin vaimo on tehnyt oikeaoppisia silakkafileitä. Niksi on vetää varmoin ottein fileet irti selkäruodosta, empien ei tule kesää.

Muutama raaka kananmuna kippoon, valurautapannuun nyrkki voita ja täysille. Nyt voi ottaa huikan tummasta oluesta, jota vahingossa kaatuu kananmunaliemeen. Vaimo katsoo eri suuntaan.

Kun voi kuplii pannulla, voi lämpöä vähentää puoleen. Sen jälkeen fileet kananmuna/salakalja-liemeen ja sen jälkeen leivitys alussa valmistetussa kuivajutussa. Fileet pannulle vieriviereen ja odotellessa ruskistumista voi ottaa huikan uudesta oluesta. Tumma koettiin tilaisuuteen liian brutaaliksi, joten lasiin kaadetaan 7,0 % vehnäolutta. Ruskistuneet silakat käännetään isolla lastalla ympäri ja jatketaan vehnäsenmaistelua.

Lopulta koko komeus rapsakoita höyryäviä silakoita asetetaan juhlapöytään kunniapaikalle, keskelle. Ruokajuomaksi kelpaa joko kevyt punaviini, pirskahtelevan hapokas valkoviini tai Laitilan Ale.

Kuninkaitten ruokaa.
-Hirttotuomion saanut halusi viimeiseksi toiveekseen sätkiä-
YLÖJÄRVEN POLTE 2014
YLÖJÄRVEN POLTE 2013