tammikuu 10, 2025, 15:21:28 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Herpiilin uudet kujeet 2012 + 2013

Aloittaja Herpiili, tammikuu 27, 2012, 08:42:59 ap

« edellinen - seuraava »

Herpiili

tammikuu 26, 2013, 23:46:22 ip #220 Viimeisin muokkaus: tammikuu 26, 2013, 23:48:51 ip käyttäjältä Herpiili
Kauden 2013 taimet ja idätykset, karsin listaa kunhan idätystulokset viimeisistä idätyksistä ovat selvillä. Melko pienellä lajikevalikoimalla mennään ja tämä kausi otetaan iisisti.

Aji Angelo (Capsicum baccatum)
Aji Chinchi Amarillo (Capsicum baccatum)
Aji Cristal (Capsicum baccatum)
Aji Limo Rojo (Capsicum chinense)
Belize Sweet (Capsicum chinense)
Biquinho (Capsicum chinense)
Cajamarca "Fatalii" (Capsicum chinense)
Campane (Capsicum baccatum)
CAP 214 (Capsicum baccatum var. baccatum)
Capsicum flexuosum
Capsicum galapagoense
CGN 23258 (Capsicum chinense)
CGN 19198 #2 (Capsicum eximium x pubescens?)
Charapita (Capsicum chinense)
Chiltepin Sonoran (Capsicum annuum var. glabriusculum)
Cili Goronong Yellow (Capsicum chinense)
Criolla Sella (Capsicum baccatum)
Fluorescent Purple (Capsicum annuum)
Goat's Weed (Capsicum annuum)
Hot Tree Pepper (Capsicum baccatum)
Inca Red Drop (Capsicum baccatum)
Jamaican Hot Chocolate (Capsicum chinense)
Jigsaw (Capsicum annuum)
Lemon Drop x PI-441551 (Capsicum baccatum x baccatum)
Locato (Capsicum pubescens
Naga Morich (Capsicum chinense)
Omnicolor (Capsicum baccatum)
Orange Rocoto (Capsicum pubescens)
Pi-593618 (Capsicum pubescens)
PI 315027 (Capsicum chinense)
Puta Madre (Capsicum frutescens)
Rainforest (Capsicum baccatum)
Rocoto Riesen (Capsicum pubescens)
Royal Black (Capsicum annuum)
ScorNaga F3 (Capsicum chinense x chinense)
Scotch Bonnet Jamaican (Capsicum chinense)
Starfish (Capsicum baccatum)
Starfish x Hot Tree Pepper F2 (Capsicum baccatum x baccatum)
Sudden Death Habanero (Capsicum chinense)
Trinidad Moruga Scorpion (Capsicum chinense)
Ulupica Large (Capsicum cardenasii var. pendulum)

Erillistä päiväkirjaa en taida tälle kaudelle aloitella.

Tiemuh

Just oli Kärsän kanssa juttua että olet vähä hiljentynyt sen jälkeen kun kerrostaloon muutit, mutta vielä mitä.

Herpiili

Lainaus käyttäjältä: Tiemuh - tammikuu 27, 2013, 00:27:12 ap
Just oli Kärsän kanssa juttua että olet vähä hiljentynyt sen jälkeen kun kerrostaloon muutit, mutta vielä mitä.


Viime kausihan meni begoniapunkkien, ikkunaremontin ja todella surkeiden kesäkelien vuoksi melko reippaasti penkin alle niin eipä ollut mitään positiivista kerrottavaa päiväkirjassa. Parvekkeellakin meni täysin surkeasti begoniapunkkien vuoksi ja sadot jäivät yksittäisen talvetetun rocoton tuottamaksi. Kaikki kasvit ja vanhat kasvualustat tuli lokakuussa häviteltyä niin sen myötä pitäisi punkkienkin olla enää vain huono muisto.

Kerrostalossa asumisessa on sentään hyviäkin puolia kun tilaa löytyy reippaasti edellistä asuntoa enemmän ja taimikasvatuksetkin onnistuvat järkevämmin.

Herpiili

helmikuu 02, 2013, 18:12:16 ip #223 Viimeisin muokkaus: helmikuu 02, 2013, 18:46:35 ip käyttäjältä Herpiili

Pitipä väsätä tänä vuonna taimille hyllykköä kun vanha oli hieman epäkäytännöllinen.

2x14W T5 Biltema 4000K, 2x14W T5 Biltema 4000K, 2x18W T8 Philips Aquarelle 9000K, 2x24W T5HO nLite Purple 25000K.

nLiten loisteputkirunkoja lukuunottamatta muut rungot ovat peräisin Biltemasta. Puuhyllykkö maksoi 23,90€ Robin Hoodissa.

Hyllykön valaistuksen lisäksi löytyy reservistä 2x36W T8 Sylvania Aquastar 10 000K, 120W Led Finlandin sinipainoitteinen ledi 2W ledeillä, 120W Led Finlandin punapainotteinen ledi 2W ledeillä sekä 400W natikka.


Pieniä ovat taimet, katsotaanpa kuukauden päästä uudelleen.

Herpiili

helmikuu 06, 2013, 15:06:55 ip #224 Viimeisin muokkaus: helmikuu 06, 2013, 15:20:07 ip käyttäjältä Herpiili
Päivittäin saa nyt uudesta idätyserästäkin siirrellä taimia lamppujen alle. Itävyys tuntuu olevan kohdillaan ja näillä näkymin lähes kaikista itämään laitetuista lajikkeista tulee vähintäänkin yksi taimi. Itävyys on valtaosalla lajikkeista ollut kiitettävät 100% joten ylimääräisiä taimia tulee melkoinen määrä. Idätys hoituu tänä vuonna ilman kummempia virityksiä kalastustarvikelootassa, johon oon laittanut pikkukuutiot pienen starttilannoiteveden kera ja itämisaika on vaihdellut 3vrk-21vrk välillä lajikkeesta riippuen.

Laskujen mukaan loisteputkien alla on 87 chiliä aloittelemassa elämäänsä ja idätysboksissa on 27 kuutiota jäljellä. Yksi galapagoensen siemen veti viikossa homeeseen ja mustui, mutta kahdessa siemenessä on vielä toivoa jäljellä. CGN 19198 #2 ei ole myöskään osoittanut elonmerkkejä ja pahoin pelkään ettei tuosta lajikkeesta tule tänäkään vuonna ainoatakaan taimea, aiemminkin ollut noiden siemenien kohdalla sama juttu. Sattuisko kellään olemaan paremmalla itävyydellä varustettuja siemeniä? ;)

Tänään pitää taas siirrellä muutamia taimia isompiin kivivillakuutioihin, taimihydroihin sekä kookoskuituun 11x11x12cm taimiruukkuihin.

Juurtuminen tuntuu olevan mukavan vauhdikasta, 10vrk kesti pikkukuutioista isompiin 10x10x6,5cm kuutioihin siirretyillä taimilla juurien tunkemiseen kuutioiden pohjasta ja sama tulos näkyy olevan myös kookoskuituun 11x11x12cm ruukkuihin siirretyillä pikkukuutioissa olleilla taimilla.

Muutama hontelokasvuinen taimi on päässyt aiheutumaan kun siirto lamppujen alle ei tapahtunut ajoissa ja vuorokauden viive siirrossa idätysboksista lamppujen alle tuntuu tekevän todella suuren vaikutuksen taimen tukevuuteen heti alusta lähtien. Onneksi tilannetta saa korjailtua istuttamalla nuo hontelovartiset taimet hieman syvemmälle kasvualustaan, pikkutaimilla kun tuntuu moinen käsittely onnistuvan ja nämä honteloimmat tapaukset rupeavat melko nopeasti kasvattelemaan varsia villalankaa muistuttavasta varrestaan  :)

Juurenniskan peittymisestä ei nuorille chilintaimille tunnu olevan minkäänlaista vahinkoa, vanhoille chileille joissa on jo puutunut runko en samaa käsittelyä menisi tekemään.

Herpiili

helmikuu 09, 2013, 14:16:48 ip #225 Viimeisin muokkaus: helmikuu 09, 2013, 14:25:05 ip käyttäjältä Herpiili



Hubertilta tasan 14 vrk sitten saatu Capsicum flexuosumin pikkutaimi on lähtenyt varsin mukavaan kasvuun kookoskuidussa :)

Lähtötilanteesta ei tullut otettua kuvaa mutta lainataanpa Hubertin päiväkirjasta kuvaa, 16.1.2013:

Joku noista kolmesta alarivin flexun taimista tuo taitaa olla :)

Herpiili

helmikuu 09, 2013, 23:38:43 ip #226 Viimeisin muokkaus: helmikuu 20, 2013, 23:14:40 ip käyttäjältä Herpiili
Laitetaas pari kuvaa vaihteeksi niin jää itsellekin jotain dokumenttia kasvusta. Muutama El Borracholta saatu mullassa kasvanut taimi sai tänään pienen shokkikäsittelyn, poistin mullat ja pesin juuret jonka jälkeen päätyivät kookokseen. Juuret olivat taimien kokoon nähden aika olemattomat ja epäilenkin että harsosääskien toukat olivat olleet aterioimassa.


Värimaailma by LedFinland, 120W sinipainotteinen led roikkuu nyt taimien päällä. Punapainotteinen odottaa vielä käyttöönottoaan.


Chiltepin Sonoran ja lievää typpivajetta.


Ulupica Large, melkoisesti pukkaa uutta kasvua varresta ja tästä taimesta taitaakin tulla melkoinen pöheikkö!


Koristeannuumeja tuloillaan.


Muutamia pikkutaimia.


Lemon Drop x PI-441551 F4 kookoskuidussa, pinnassa oleva harmaa massa ei ole hometta vaan ilmeisestikin kiteytynyttä lannoitetta tai kalkkia. Paikallinen vesi on aivan törkeän kalkkista ja hajottaa pesukoneita sekä hanoja :(


Lemon Drop x PI441551 F4 päätyi kookokseen.


Hubertilta saatu Nagan taimi pääsi myös kookokseen.


Kivivillaa ja kolmisen viikkoa vanhoja taimia. Vasemmalla Puta Madre (Capsicum frutescens) ja pari baccatumia. Kivivillassa viihtyy toki chilien lisäksi leväkin, eipä sitä näytä olevan toistaiseksi kuin hyvin ohuena kerroksena kuution pinnalla.


Taimihydro 1, kuvassa pääosin chinensejä ja muutama hontelo baccatum.


Taimihydro 2, pienempiä taimia ja taustalla pari isompaa Biquinhoa.

Melko pieniähän nää kasvit on kun vertaa pari kuukautta kautensa aiemmin aloittaneisiin, mutta onhan tässä melkoinen määrä päiviä jäljellä kesän saapumiseen ;)

Saapa nähdä miten käy loppukauden ja jatkuuko kasvatus nykyisessä osoitteessa vielä ensi vuonna, vuokra-asunto kun lähti myyntiin (vaikkakin vuokrattuna) ja tulevaisuudestahan ei koskaan tiedä. Jos muutto tulee eteen niin seuraavan asunnon valintaan vaikuttanee parvekelasit ratkaisevasti, nykyinen avoparveke kun on kesäisin turhan tuulinen ja lähiseudun puista lentää roskaa sekä kirvoja.

bluesman

 Siistinnäköistä ja ehkäpä juuri oikeinajoitettu idätys. Jos ei mahdu asuinhuoneistoon niin hyvä ottaa järki käteen. Toisin kuin eräs harrastaja Keravalta.
Kookoskuidusta mulla on pelkkää positiivista kokemusta ekalta kaudelta 2009. Laitoin kolme Starfishiä 90 litran laastipaljuun johon porasin 4cm pohjasta sivuille reikiä. Ekstravesi valui pois. Kasvoivat 3m korkeiksi ja jokainen tuotti ämpärillisen podeja.
Kasvihuonekurkkukin kasvoi todella hyvin kuidussa.

Herpiili

Lainaus käyttäjältä: bluesman - helmikuu 10, 2013, 00:33:18 ap
Siistinnäköistä ja ehkäpä juuri oikeinajoitettu idätys. Jos ei mahdu asuinhuoneistoon niin hyvä ottaa järki käteen. Toisin kuin eräs harrastaja Keravalta.
Kookoskuidusta mulla on pelkkää positiivista kokemusta ekalta kaudelta 2009. Laitoin kolme Starfishiä 90 litran laastipaljuun johon porasin 4cm pohjasta sivuille reikiä. Ekstravesi valui pois. Kasvoivat 3m korkeiksi ja jokainen tuotti ämpärillisen podeja.
Kasvihuonekurkkukin kasvoi todella hyvin kuidussa.


Kookoskuitua on pitänyt jo useammalla kaudella testailla kun noilla ulkomaan chilifoorumeilla tuntuu olevan positiivisia kokemuksia. Plussana toki myös tuon kookoskuidun puhtaus kun on helppo siivoilla lattialle varisseet muruset pois turpeeseen tai multaan verrattuna ja ilmeisesti tuo myös pysyy rakenteeltaan parempana verrattuna turpeeseen jolloin ei pinta vajoile kauden aikana?

Hieman on alustavasti suunnitelmissa josko koittais tän kauden vetää melkein kokonaan hydroilla sekä kookoskuidulla, mahdollisesti vois perliittiäkin kokeilla AutoPoteissa.

bluesman

 Helppo materiaali käsitellä eikä painu kasaan turpeen lailla. En itseasiassa tajua miksi en ole jatkanut kookoskuidun käyttöä. Ehkäpä siksi kun turvetta tulee keväällä aina 12 kuutiota kasvimaita varten niin ei viitsi enää maksaa ylimääräistä.

Minbaari

Onko tuossa kookoksessa valmiina ravinteita vai lisäätkö siihen ruukutusvaiheessa jotain lannoitetta, vai vasta kasteluveden mukana? Voisi kokeilla itsekkin samanlaisella setupilla jonkun altakasteluruukun kanssa tuota, kun pieni harkko tuota kookosta on jäänyt käyttämättä viime vuodelta.
#816

Herpiili

Lainaus käyttäjältä: Minbaari - helmikuu 10, 2013, 05:40:57 ap
Onko tuossa kookoksessa valmiina ravinteita vai lisäätkö siihen ruukutusvaiheessa jotain lannoitetta, vai vasta kasteluveden mukana? Voisi kokeilla itsekkin samanlaisella setupilla jonkun altakasteluruukun kanssa tuota, kun pieni harkko tuota kookosta on jäänyt käyttämättä viime vuodelta.


Ilmeisesti oikein käsitellyssä kookoskuidussa on itsessään hyvin vähän ravinteita, joten vaatii lannoitusta. Itse oon briketit turvottanut miedohkon hydrolannoksen kera ja istutuksen yhteydessä kastelussa käytän pH-säädettyä vettä pienellä lannoitelisällä ainakin alussa. Erillisen kookoslannoitteen hankintaa on tullut harkittua kun kookoskuidun ravinteidenkäyttö ja -varaus vaikuttais eroavan turpeesta ja hydrosta. Tuossa saattaisi toimia myös luomulannoitteet tyyliin BioBizz joidenkin lähteiden mukaan. Kasvualustan EC on ilmeisesti noissa Kärsän myymissä CocoStar briketeissä alle 0,4 ja näyttäis siltä, että suurin osa nykyisin myynnissä olevista kookoskasvualustoista on huuhdeltu makealla vedellä ylimääräisen suolan, kloorin ja kaliumin poistamiseksi. Luultavasti pätee myös muiden valmistajien tuotteisiin nykyisin suurelta osin, kannattanee kuitenkin tarkistaa paketista tai kookoskuidun valmistajan sivuilta vaatiiko kasvualusta vielä erikseen huuhtelua käyttöönoton yhteydessä.

Lannoituksena vois toimia hyvin myös kasvualustan joukkoon lisätty Osmocote.

Tuossapa pari lainausta kirjasta Soilless Culture: Theory and Practice, Michael Raviv; J. Heinrich Lieth (2008)

LainausThere is great variation in pH of the coir growing media with values ranging from 4.8 to 6.9 (Table 11.7). Some of the values are not directly comparable as the ratio of the substrate to extractant can vary from 1:1.5 to 1:5, but the change of ratio of this magnitude does not affect the pH significantly (Prasad unpublished)


LainausThe EC of coir can range from low to very high, depending on how the coir was processed, whether it was washed in saline or fresh water, and whether it has been in outdoor storage for a long time and thus leached of Na, K and Cl. This will result in a lower EC. Elevated levels of EC are caused mainly by naturally occurring high levels of Na, Cl and K in water-soluble form. There appears to be great deal of variation in water-soluble and exchangeable K and Na in various sources of coir (Table 11.8).


Lainaus
pH          EC (mS cm−1)    Reference
4.9-6.4   0.17-2.32    Noguera et al. (2003b)
5.6-6.9   0.13-1.26    Evans et al. (1996)
4.8-6.8   0.32-0.97    Meerow (1994)
5.5-5.7   0.80-1.90    Handreck (1993)
5.0-5.7   0.12-1.51    Prasad (1997b)
4.9-6.6   0.32-0.41    Smith (1995)
6.0-6.7   0.2-0.4            Kipp et al. (2000) (coir dust)
5.9-6.1   0.2-0.9            Kipp et al. (2000) (coir chips)


Melkoisia eroja näyttää siis eri kookoskuiduissa olevan lähteestä riippuen.

Herpiili

helmikuu 15, 2013, 00:21:11 ap #232 Viimeisin muokkaus: helmikuu 15, 2013, 00:58:29 ap käyttäjältä Herpiili

Lehtimassaa alkaa kookoskuidussa kasvavilla taimillakin olemaan kivasti :)


Scotch Bonnet Jamaican (Capsicum chinense)


Scotch Bonnet Jamaican (Capsicum chinense)

Lehtipinta-alaa noin 5cm pituiselle taimelle ihan kiitettävästi.

Limanuljaska

Moro

Missä vaiheessa menet tuon CGN 19198 #2 (Capsicum eximium x pubescens?) kanssa?
Ilmeisesti todella hidaskasvuinen tai ainakin omani on.
Laitoin kans sitä 3kpl itämään, joista yksi lähti kasvamaan. Siemenet on vuodelta 2008.

Herpiili

Lainaus käyttäjältä: Limanuljaska - helmikuu 15, 2013, 07:51:23 ap
Moro

Missä vaiheessa menet tuon CGN 19198 #2 (Capsicum eximium x pubescens?) kanssa?
Ilmeisesti todella hidaskasvuinen tai ainakin omani on.
Laitoin kans sitä 3kpl itämään, joista yksi lähti kasvamaan. Siemenet on vuodelta 2008.


Näyttääpä vähän siltä, ettei tuon kanssa tule mitään raportoitavaa. Siemenet ovat olleet kohta kuukauden itämässä eikä vielä ole minkäänlaisia elonmerkkejä. Eivät kyllä ole vielä mustuneetkaan, joten pieni mahdollisuus on itämiseen. Jääpä siis tälläkin kaudella kasvattamatta  >:(

Herpiili

helmikuu 18, 2013, 13:57:04 ip #235 Viimeisin muokkaus: helmikuu 18, 2013, 14:40:20 ip käyttäjältä Herpiili
Kahdesta jäljelle jääneestä Capsicum galapagoensen siemenestä toinen näyttää itävän. Sain postissa lisää galapagoensen siemeniä viime viikolla, joten laitetaanpas vielä muutamat siemenet idätykseen. Äsken kävi myöskin postiluukku ja sieltähän tuli mukava kirje :)

Nämä lähtevät itämään kauden viimeiselle kierrokselle:
Calusa Indian Mound (Capsicum annuum var. glabriusculum)
Capsicum galapagoense
CGN-22876/PI-606708 (Capsicum tovarii)
CGN-19198 (Capsicum eximium)

edit:
Laitetaanpas vielä alle nykyinen tilanne, valtaosa on itänyt ja joistain lajikkeista on useampia taimia. Scotch Bonnet Jamaicania taitaa olla 5-6 kpl jos vaikka tällä kertaa sattuisi oikealta maistuva SB kasvatuksiin. Punaisella merkatut eivät ole itäneet/muuta häikkää.

Aji Angelo (Capsicum baccatum)
Aji Chinchi Amarillo (Capsicum baccatum)
Aji Cristal (Capsicum baccatum)
Aji Limo Rojo (Capsicum chinense)
Belize Sweet (Capsicum chinense)
Biquinho (Capsicum chinense)
Cajamarca "Fatalii" (Capsicum chinense)
Calusa Indian Mound (Capsicum annuum var. glabriusculum)
Campane (Capsicum baccatum)
CAP 214 (Capsicum baccatum var. baccatum)
Capsicum flexuosum Hubertilta
Capsicum galapagoense (Kolmesta omasta siemenestä 1 homehtui, yksi iti ja yksi on edelleen idätyksessä. Neljä siementä lähti itämään kasvattelijatoverilta saatuna)
CGN-19198 (Capsicum eximium)
CGN-19198 #2 (Capsicum eximium x pubescens?)(Eipä taida tälläkään kaudella itää, siemenet suuria ja melkein rocotomaisia)
CGN-22876/PI-606708 (Capsicum tovarii)

CGN-23258 (Capsicum chinense) El Borracholta
Charapita (Capsicum chinense) siemenidätyksissä ei eloa, yksi taimi El Borracholta
Chiltepin Sonoran (Capsicum annuum var. glabriusculum) yksi taimi El Borracholta
Cili Goronong Yellow (Capsicum chinense)
Criolla Sella (Capsicum baccatum)
Fluorescent Purple (Capsicum annuum)
Goat's Weed (Capsicum annuum)
Hot Tree Pepper (Capsicum baccatum)
Inca Red Drop (Capsicum baccatum)
Jamaican Hot Chocolate (Capsicum chinense)
Jigsaw (Capsicum annuum)
Lemon Drop x PI-441551 (Capsicum baccatum x baccatum)
Locato (Capsicum pubescens)
Naga Morich (Capsicum chinense)
Omnicolor (Capsicum baccatum) Yksi heikkovointinen taimi
Orange Rocoto (Capsicum pubescens)
PI-593618 (Capsicum pubescens)
PI-315027 (Capsicum chinense)
Puta Madre (Capsicum frutescens)
Rainforest (Capsicum baccatum)
Rocoto Riesen (Capsicum pubescens)
Royal Black (Capsicum annuum)
ScorNaga F3 (Capsicum chinense x chinense) Hubertilta
Scotch Bonnet Jamaican (Capsicum chinense)
Starfish (Capsicum baccatum)
Starfish x Hot Tree Pepper F2 (Capsicum baccatum x baccatum)
Sudden Death Habanero (Capsicum chinense) Siemenissä ilmeisesti häikkää, pikkutaimilla virustaudin oloisia oireita.
Trinidad Moruga Scorpion (Capsicum chinense) Hubertilta
Ulupica Large (Capsicum cardenasii var. pendulum) El Borracholta

Unohtuikohan vielä joku?  ::)

Herpiili


Lemon Drop x PI-441551 F4 muodostaa nuppuja.


Pikkutaimia akvaarioputkien alla kasvatettuna ja siirrettynä isompiin kuutioihin, samalla tuli testattua Juson mainitsemaa pikkukuution kääntöä.


Lisää kivivillataimia, Puta Madre (Capsicum frutescens) tuntuu hieman käpristelevän lehtiään.


Soihtunauhuksia 13x13x12,5cm taimiruukuissa, kierrätys kunniaan. Taimiruukut loppuivat kesken joten hain taimistolta muutaman lisää. 30-40 ruukkua pyysin ja laskeskelin kotiin tullessani noita löytyvän 100-150kpl :D


Chinensejä siirreltynä kookokseen.


Kookoskuitukasvatteja, kohta pitää harventaa. Kuvassa näkyy muutama alalehtiään kellastuttava chinense, jotka siirtelin turpeesta kookokseen harsosääskiongelmien vuoksi. Juuret alkavat selvästi toipumaan ja pohjakoloissa alkoi jo tervettä juuristoa näkymään. Eipä ole muuten näkynyt ainoatakaan harsosääskeä näkynyt sen jälkeen kun päätin nuo muutamat turvetaimet siirtää kookokseen ja pesin juuristot samalla.


Taimien pituuteen nähden lehtipinta-alaa riittää ja odotettavissa taitaa olla melkoiset kasvupyrähdykset.

Kunhan saan koulittua lisää taimia niin taidanpa laittaa toisenkin 120W ledin kattoon. NFT-järjestelmiä en oo vielä viitsinyt laittaa käyttökuntoon kun vauhti on liiallista.

Jotain juhlimisen aihettakin taas :) Omasta 3 kpl galapagoensen siemenerästä ensimmäinen homehtui, toinen iti joskus viikko sitten ja kolmas näyttää viimeinkin itävän! Aikaa meni nelisen viikkoa, mutta toisinaan kannattaa odottaa. Jos Sikulta saadut siemenet osoittautuvat hyvin itäviksi niin taitaapa olla pari ylimääräistä galapagoensen tainta keväämmällä.

Mykorritsakokeilut jäivät viime kaudella tuloksettomiksi pahan tuholaisongelman vuoksi, joten tällä kaudella jatketaan. Pienissä ruukuissa oleville taimille en aio tarjota mykorritsaa, mutta isompiin ruukkuihin siirtäessäni lisään tuota Symbivit-valmistetta juuristoon.

Hubert

Komeaa meininkiä taas kerran!
Kuinka kauan noita taimia voi pitää passiivisesti tuollaisissa isoissa kivivillakuutioissa?

Lainaus käyttäjältä: Herpiili - helmikuu 20, 2013, 11:57:05 ap
Jos Sikulta saadut siemenet osoittautuvat hyvin itäviksi niin taitaapa olla pari ylimääräistä galapagoensen tainta keväämmällä.

Mulla iti Sikun galat 100%:sesti, eli 12\12. Home tosin korjasi useamman ja jäljellä on vain 3 tainta.

bluesman

 Hieno meininki. Varmaan viikon kuluttua ei villakuutioita enää erotu lehtimassan alta. Spurttivaihe selvästi tuloillaan. Tietysti parvekkeelle ei ihan vähään aikaan ole kasveilla asiaa mutta täytyy todeta sen olevan melko suuri jos aiot kaikki nuo sinne mahduttaa.

Herpiili

Lainaus käyttäjältä: Hubert - helmikuu 20, 2013, 12:35:49 ip
Komeaa meininkiä taas kerran!
Kuinka kauan noita taimia voi pitää passiivisesti tuollaisissa isoissa kivivillakuutioissa?

Kyllähän niitä kaiketi voi melko pitkäänkin pitää, joskus muistan saaneeni noin metrisiä taimia joltakulta 10cm kivivillakuutioissa, taisivat olla peräisin kasvarilta jossa noita taimia oli kasteltu tippukasteluna suoraan kuutioon. Kastelun lannoitevedellä kun muistaa hoitaa sopivissa määrin niin eiköhän ne aika pitkälle tuossa kuutiossakin saa taimetettua.

Lainaus käyttäjältä: Hubert - helmikuu 20, 2013, 12:35:49 ip
Lainaus käyttäjältä: Herpiili - helmikuu 20, 2013, 11:57:05 ap
Jos Sikulta saadut siemenet osoittautuvat hyvin itäviksi niin taitaapa olla pari ylimääräistä galapagoensen tainta keväämmällä.

Mulla iti Sikun galat 100%:sesti, eli 12\12. Home tosin korjasi useamman ja jäljellä on vain 3 tainta.


4kpl noita siemeniä itämässä on, joten katsotaan montako niistä jää jäljelle.

Lainaus käyttäjältä: bluesman - helmikuu 20, 2013, 12:55:09 ip
Hieno meininki. Varmaan viikon kuluttua ei villakuutioita enää erotu lehtimassan alta. Spurttivaihe selvästi tuloillaan. Tietysti parvekkeelle ei ihan vähään aikaan ole kasveilla asiaa mutta täytyy todeta sen olevan melko suuri jos aiot kaikki nuo sinne mahduttaa.


Parvekkeelle ei kovin montaa kasvia tahdo mahtua, joten osa jäänee sisäkasvatukseen ikkunalle, osa mahdollisesti ledien alle ja lopuille pitääkin sitten keksiä muita sijoituskohteita. Jos sais johonkin kesäkuulle pidettyä hengissä niin veljen luokse saan varmaan jonkinlaisen läjän ängettyä pergolaan. Ehkä vois jonkin huokean kasvarinkin tilata ebayn kautta kausihuoneeksi?

Eiköhän noita sijoituspaikkoja jostain löydy, ainakin toivottavasti ;)

Joitain ylimääräisiä taimia lupasin viedä huhtikuun lähiviikolla mukanani puutarhuriopiskelijoille, joista yksi kysyi "Onko ne sellaisia pieniä, muutaman sentin mittaisia" :D Saattavat olla vähän isompia silloin, kun kuitenkin lähiviikkoon on aikaa sellaiset 8 viikkoa ;)