tammikuu 10, 2025, 12:10:03 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Kypärän irrottaminen

Aloittaja syötävän hyvä, helmikuu 03, 2012, 10:50:08 ap

« edellinen - seuraava »

syötävän hyvä

Itselläni on pieniä propleimia galapagoensen ja ulupica largen kypärän irrotamisessa. Ulupica kuoli kun yritin varovasti koskea kypärään, mutta galapagoensella on vielä kypärä päässä ja hoipertelee n.6cm korkeudessa eikä näy sirkkalehtiä vielä ollenkaan. Kypärä on ollut päässä 4 päivää. Mullassa on pussi päällä 27*C asteessa kokoajan. Laitoin toisen ulupican vesilasiin. On ollut siellä jo pari päivää. Kannattaisiko siementä yrittää hioa jollain?

Wahi

Itse olen hammastikun avulla tiputtanut kypärien päälle vesitippoja vähän väliä, tuntuu auttavan. Cajamarcassani on kypärä aika tiukastikin yhden lehden kärjessä vaikka jo parikin lehtiparia kasvanut, lähtee sitten kun lähtee.

yan

vesitippojen tiputtelu kypärän päälle auttaa (pehmentää siementä), jos se ei auta niin koetat sormilla varovasti puristaa siementä auki (tietenkin pehmennettynä).

syötävän hyvä

Tarvitseeko vielä kypärä päinen valoa ollenkaan?

Siku

Ei. Ja sirkoillakin pärjää jonkin aikaa pimeässä.

ookkerpak

Laita hyvin pieni pala kostutettua wc- tai talouspaperia sen kypärän päälle. Pitää kosteutta pidempään kun pelkästään vettä tiputtelemalla.
Never take any shit from an inanimate object.

masaiman

Kärkipihdit toimii parhaiten sanon ma.

SK

Minulla biquinho piti kypärää päässä kolme viikkoa, eikä näyttänyt lähtevän millään irti niin leikkasin kynsisaksilla siivun ylhäältä pois.
Sillon räpsähti kolme pientä lehteä esille. Oisko ollut kolme sirkkalehteä tai oikea lehti jo mukana, en varmaksi osaa sanoa kun ovat niin pieniä, mutta taisi se siitä selvitä.

syötävän hyvä

Kuinka kauan chili voi elää kypärä päässä? Galapagoense on nyt 6pvä vanha ja 10cm korkia eikä merkkiäkään mistään sirkkalehdestä? Kannattaisiko jo ruveta toimenpiteisiin?

mohla

Lainaus käyttäjältä: Mattson - helmikuu 03, 2012, 18:40:36 ip
Kärkipihdit toimii parhaiten sanon ma.


Testasin yhteen kypäräpäiseen Congoon ja toimi tosi hyvin. Varovainen saa kyllä olla, kun pihtien kanssa käsittelee hentoa tainta.

Siku

Lainaus käyttäjältä: syötävän hyvä - helmikuu 05, 2012, 13:20:18 ip
Kuinka kauan chili voi elää kypärä päässä? Galapagoense on nyt 6pvä vanha ja 10cm korkia eikä merkkiäkään mistään sirkkalehdestä? Kannattaisiko jo ruveta toimenpiteisiin?


Kyllähän tuolle kannattaa jotain tehdä. Älä kuitenkaan aloita rajuimmasta päästä olevilla käsittelyillä.
Pieni pala talouspaperia kypärän päälle ja jatkuvaa kostuttelua. Itsellä auttoi parissa päivässä, mutta gala voi olla hyvinkin eri asia.

masaiman

Lainaus käyttäjältä: mohla - helmikuu 05, 2012, 13:54:05 ip
Lainaus käyttäjältä: Mattson - helmikuu 03, 2012, 18:40:36 ip
Kärkipihdit toimii parhaiten sanon ma.


Testasin yhteen kypäräpäiseen Congoon ja toimi tosi hyvin. Varovainen saa kyllä olla, kun pihtien kanssa käsittelee hentoa tainta.


Hammastetuilla kärkipihdeillä kun puristaa varovasti niin, että se siemen on poikittain leukojen kärkien välissä, se siemen puristuu auki ja lähtee täysin sotimatta irti. Koskaan en ole saanu sirkkoja irti tolleen.

syötävän hyvä

varsi on niin hontelo ettei se kestä edes vesitippaa joten paperi systeemi ei siis toiminut mutta onneksi runko ei mennyt poikki:D Tei vähän pientä railoa kynsisaksilla varovasti. Jos ei huomenakaan ole mitään merkkiä sirkkalehdista niin kokeilen nuita kärkipihtejä.

Kimppu

Suihkepullolla sumuttelua ja pussi tiiviisti päälle. Viimeinen temppu on pinsettien käyttö, kevyt puristus siten, että kärjet ovat siemenen reunoilla.
http://tulipaprika.blogspot.com

Lainaus käyttäjältä: KadotusMutta joo, kohta tulee Aji Inferno ja rankaisee poistamalla koko topicin, koska eihän tämä ole mahdollista.

Lainaus käyttäjältä: nicklas
kuinka voin kiertää tonne piratebayhin kun elisa on sen kerran plokannut....

Ryhis

Kärki pihdeillä mennään täällä kin.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

tomppa,

Leikkasin kypärää muuten hieman kynsisaksilla että suostui irtoamaan ja samalla sivalsin vähän sirkkalehtiäkin, katsotaan tokeneeko mokoma tuosta!
Oli kyllä niin tiukasti kiinni että en usko että muu konsti olisi auttanut, pihtejä yritin aluksi

syötävän hyvä

Yritin itsekkin juuri pinseteillä mutta en saanut niillä mitään tulosta joten varovasti vauvan kynsisaksilla sain siemenestä leikattua osan pois. Luulen että sirkkalehdet pysyivät ihan ehjinä ja saapas nähä miten toi tosta sitte kasvaa jatkosa.

syötävän hyvä

Jaha, galapagoensekaan ei ehtinyt nähdä edes omia sirkkalehtiä kun kuppahti. Nähtävästi kypärä olisi pitänyt saada kokonaan päästä jotenkin. Noh nyt on jo toiset parit ulupicaa ja galaa itänyt, saapa nähä miten ne sitte selviytyy. Kävipä itselläni ajatus että eikö valo houkkuttelis sirkkalehtejä pois kypärän sisältä? Jos vaikka päivisin nostaisin ne ikkunalaudalle ottamaan aurinkoa ko nyt ovat piemeäsä lämpimäsä kaapisa?

wille

Veikkaisin ettei valo vaikuta kypärän irtoamiseen. Ennemminkin kyse saattaisi olla kitkasta, että kasvi saisi noustessaan pyyhkäistyä kypärän päästään jotakin vasten. Mulla ainakin on tulltu enemmän kypäräpäitä kivivillassa, kuin mullassa idättämällä.

Tiedä sitten miten nuo villit luonnossa käyttäytyvät. Linnun ruoansulatuskoneikko varmaan pehmentää siementä niin reilusti, että kuori irtoaa ilman kitkaakin.

Kosteudellahan tuon kypärän saa pysymään pehmeämpänä, jolloin kasvin on helpompi nakata se päästään.
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Chilivaari

Lainaus käyttäjältä: syötävän hyvä - helmikuu 11, 2012, 10:42:37 apKävipä itselläni ajatus että eikö valo houkkuttelis sirkkalehtejä pois kypärän sisältä? Jos vaikka päivisin nostaisin ne ikkunalaudalle ottamaan aurinkoa ko nyt ovat piemeäsä lämpimäsä kaapisa?



Ei valosta haittaa ole ja se on tarpeenkin, jos niissä jo vihreätä näkyy, mutta tärkeintä on kosteus. Pidä niitä melko tiiviissä kannellisessa astiassa, missä ilman kosteus nousee niin korkeaksi, että sitä tiivistyy siemenellekin. Idätyslautalla tarvittaessa tiivistän kantta. Muutaman kerran päivässä tietysti pitää tuuletella.