tammikuu 10, 2025, 11:59:30 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Sinappi mausteena

Aloittaja Janne, helmikuu 22, 2012, 19:04:28 ip

« edellinen - seuraava »

Whili

joulukuu 08, 2014, 13:16:50 ip #20 Viimeisin muokkaus: joulukuu 08, 2014, 14:36:02 ip käyttäjältä Whili
No voihan.......  :o  Nyt on hyväää !!!!

Rocoto sinappi

Ainoana miinuksena purkin liian nopea tyhjeneminen  >:(

http://www.chilitarvike.fi/rocoto_sinappi_

LainausAinekset: vesi, sinappijauhe, sokeri, punaviinietikka, suola, rocotojauhe, mausteet. Säilytys avattuna viileässä. Paino 220g.
Valmistaja Ruukkikylän herkut, 10470 fiskars, valmistuttaja Tammisillan puutarha.


"Säilytys avattuna viileässä"  ;D ;D  Onko makkaran vierusta mahassa tarpeeksi cool paikka ??  ;D ;D

MiM

Paras tulinen sinappi tehdään Colemansin sinappipulverista:

2 osaa sinappipulveria
1 osa sokeria
Niin paljon kiehuvaa vettä, että sopiva sakeus saavutetaan.
sekoita ja anna seistä 10 min
lisää pieni tilkka viinietikkaa

Sokerin määrää voi vaihdella, tai sen voi jättää kokonaan pois. Veden pitää olla astiasta riippuen kiehuvaa tai kuumaa. Sinapin maku kehittyy entsyymiprosessin kautta, joka on tehokkaimmillaan 40-60 asteessa, joten siihen lämpöhaitariin tähdätään, ja päästään jos lisätään kiehuvaa vettä, vaikkapa lasipurkissa. Etikka lisätään vasta seisottamisen jälkeen, koska se katkaisee entsyymiprosessin.

Jos tämä sinappi kovettuu säilytyksessä, siihen voi sekoittaa tilkan vettä.
Viime vuodesta opin sen asian, ettei kannata aloittaa liian aikaisin ja ravinteita voi antaa myös vähemmänkin. 8)
-Chilijamppa-