Kampanjointia chilituotteiden saatavuuden parantamiseksi?

Aloittaja Herpiili, maaliskuu 22, 2005, 18:01:44 ip

« edellinen - seuraava »

Wiski

Joo, kyllähän savuchilipurkin hinta saataisiin ehkä painettua hyvinkin alas, jos viljellään tarkoitukseen jalostettuja chilejä jossain sopivassa halpatyömaassa. Niin, näitähän voi ostaa halvalla kaupan hyllyltä.

Mulla varmaan koko sato mahtuu savujauheena pilttipurkkiin. Ton hinnaksi voi sitten summata kaikki mitä tähän harrastukseen menee, eli alkuun jotain 100e sähkölaskua ainakin jne .  Ja viime vuonna yksi tommonen purkki pääsi homehtumaan :,( Onneksi ei ollut lähellekään täynnä.

FinGro ainakin ymmärtääkseni kasvattaa suomessa nuo chilinsä? Kallista juu, mutta monesti olivat kertaluokkaa paremman näkösiä kun vieressä homehtuvat hollantilaiset annuumit. Ja satunnainen ostaja ei välttämättä pidä kahta euroa kovana hintana, jos tehdään pari kertaa vuodessa tulista ruokaa.

JartsaP

LainausFingro Oy | Nousiainen
1986 perustettu yrityksemme tuo maahan toimialamme erikoisuudet ja uutuudet esim. tuoretta chiliä, juuripersiljaa ja kuivattua tähtianista.
Vihanneksia, hedelmiä ja kukkia


Että se siitä kasvattamisesta... :(

REMo

Voi olla että Fingro vain pakkaa nuo tuotteet, mutta pakkauksen etiketissä on  alkuperämaaksi mainittu Suomi. Ja sisällön laatu viittaa lähialuetuotantoon, ei hometta ja eivätkä olleet edes nahistuneita. Kauempaa tuoduissa näkyy nahistumista ja aivan liian usein hometta, jopa juuri hyllyyn nostetuissa. Toki myös noi Fingron chilit pilaantuvat maattuaan pitkään hevihyllyssä.

Kruunun varresta näkee tuoreen chilin, mutta eipä tuota tullut katsottua silloin kesällä, kun nuo olivat lostokunnossa verrattuna saman kaupan muihin chileihin.

solmunen

No mutta!

Kukas se tämä Salolainen heppu on, joka kasvattaa ihan kauppaan saakka chiliä? Jostain äidin naistenlehdestä mä siitä luin. Oli kunnon haastattelu, kuvien kera. Ja toivottiin tervetulleeks "tehtaanmyymälään" tutustumaan, ja ostamaan.

Täytyy kaivaa toi lehti jostain....

happyjoy

Lainaus käyttäjältä: "Jonne"örr.. nyt ei oo missää myynnis tuoreena edes cayannee.. onvaa jotai saippualle maistuvii patukoita :< menee vaa huonompaa suuntaa kokoajan :<


Jos palloilee helsingissä päin niin kannattaa käydä wanhassa
kauppahallissa vihannespörssillä: sieltä löytyy yleensä kahta kolmea
lajiketta tuoreena yleensä Cayennea ja jotain muuta..

t:-j

EDIT: www.wanhakauppahalli.fi

Jonne

kiitos vinkistä.. pitää vissii heti lähtee käymää :)

Aji Inferno

Tulipa tehtyä tällainen tempaus: ostin 2 rasiaa Ugandalaista punaista habaneroa, yhteishinta 7 EUR. Kuivatin ja jauhoin, tuli sellaista tavaraa että työkaverit olivat aivan kauhuissaan, vaikkei tämä tietenkään vielä mitään ennätyksiä ole nähnytkään... Valmista jauhetta tuli melkein täysi maustepurkillinen (pidin siemenet mukana), eli tuolla lajikkeella ja näillä hinnoilla kokonaisen purkin tee-se-itse hinta on siinä ehkä 8-9 EUR.

Kannattiko? No, eihän tämä Fataliin savuchilille todellakaan vertoja vedä, mutta sen puuttuessa ja ankaran akuutin chilinhimon iskiessä, voittaahan tämäkin jauho kaupan sekoitukset mennen tullen. ;)

P.S: arvelisin Aji Amarillon (ja muiden isojen baccatumien) olevan lähestulkoon tuottoisinta lähdeaineistoa tällaiseen puuhaan. Isosta kasvista tulee isoja, meheviä hedelmiä - ja paljon! Onnistuneesta Rocotosadostakin voisin kuvitella syntyvän paljon iloa kuivattuna ja jauhettuna...

Jonne

se sun jauhe sai poltteensa  max kolmesta chilistä.. säin 4-5 habaa sellasest paketista ku normii paprikaa ilman poltetta
mut yks ainoo sai kunnolla vedet silmii :I