kesäkuu 26, 2024, 09:08:57 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


vastahanka.fi - uusi ruokablogi

Aloittaja Janne, marraskuu 08, 2012, 19:29:42 ip

« edellinen - seuraava »

Ryhis

Oikeanlainen homepinta on mitä parhain suoja elintarvikkeelle. Se pitää taudinaiheuttajat loitolla ja sallii tuotteen hengittämisen.
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Janne

Sydämellistä jerkyä!

http://vastahanka.fi/?p=329

ja kaikkea muutakin viime viikoilta...
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Janne

www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Janne

Osallistuin reseptihaasteeseen lammasvindaloolla. Osallistujamäärä ei varsinaisesti huimaa päätä joten mitalisija lienee taattu, mutta käykääpä kuitenkin äänestämässä :)

http://ruokasurffausta.blogspot.fi/2013/12/joulukuun-ruokahaaste-aanestys.html#comment-form

Reseptikin kannattaa testata Fataliin savujauheilla ;)

www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Janne

www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Janne

www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Miquel

Tuliko projektissa vastaan kosteusohjattua kanavapuhallinta? Harkitsin tuollaista omaan kellariin, kunnes katsoin viisaammaksi kuitenkin hankkia juurikin tuollaisen 10e bilteman ja jättää puhaltimen tylysti 24/7 pyörimään. 
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

Janne

Lainaus käyttäjältä: Miquel - helmikuu 04, 2014, 08:55:21 ap
Tuliko projektissa vastaan kosteusohjattua kanavapuhallinta? Harkitsin tuollaista omaan kellariin, kunnes katsoin viisaammaksi kuitenkin hankkia juurikin tuollaisen 10e bilteman ja jättää puhaltimen tylysti 24/7 pyörimään.

Kyllähän niitä rautakaupoista löytyy mutta hinta on tähän mun tarpeeseen vähän kova, lisäksi eivät todennäköisesti ole kovin tarkkoja. Varmasti päteviä kuivaamaan pesutilat suihkun jälkeen tms.
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Janne

www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

biblo

Jannelle suuret kiitokset hienosta blogista kyllä. On tullut koitettua yhtä sun toista tuolta kyllä. Jatkakaa siis samaa linjaa :)
"Grow food, not lawns"

Janne

Lainaus käyttäjältä: biblo - helmikuu 26, 2014, 20:10:53 ip
Jannelle suuret kiitokset hienosta blogista kyllä. On tullut koitettua yhtä sun toista tuolta kyllä. Jatkakaa siis samaa linjaa :)

Kiitoksia mukavasta palautteesta :)

Sunnuntain päivitys:

http://vastahanka.fi/bresaola-suolattu-naudanpaisti/

Aivan TÖRKEÄN hyvää. Tästä voisi tehdä myös tulisen version, vaikkapa vielä kylmäsavustettuna.
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Miquel

maaliskuu 02, 2014, 17:19:20 ip #31 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 02, 2014, 17:22:21 ip käyttäjältä Miquel
Jälleen yksi erittäin mielenkiintoinen postaus!  :) Mistä ammennat ideat ja motivaation monta viikkoa kestäviin kokeiluihin?  :D
Edit: Tuli mieleeni, voisiko olla että suorituksessasi ei ollut vikaa, vaan home on jotakin kellarista peräisin olevaa ja lihan pinnasta itiöt löysivät vain mieluisan kostean kasvualustan itselleen?  ::) 
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

Janne

Homeita tosiaan on kaikkialla ja tämän sortin lihajalosteissa niitä ei voi välttää. Kysymys onkin viivytystaistelusta ja oikeanlaisten homeiden suosimisesta. Vähän arpapeliä jossa voi kuitenkin oikeilla ratkaisuilla lisätä onnistumisen mahdollisuutta melkoisesti.

Seuraavaksi on mielessä salamit, chorizot ja muut makkarat jotka ovat lihan jauhamisen vuoksi paria pykälää haasteellisempia ja niitä varten pitää hankkia homestartterit jotta saadaan oikeanlainen, muilta pöpöiltä suojaava home voitolle heti alusta. Ideat ja motivaatio tulee puhtaasti herkuttelun halusta :D

www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

SK

maaliskuu 05, 2014, 03:08:40 ap #33 Viimeisin muokkaus: maaliskuu 05, 2014, 03:15:46 ap käyttäjältä SK
Kun alat makkaroita tekemään, niin jos käytät keinosuolta, niin muista liottaa sitä haaleassa vedessä n. 20min.
Silloin se pehmenee käyttö kuntoon.
Valitettavasti ainakaan Suomessa myytävissä kestomakkaroissa ei enää pitkään aikaan ole käytetty homeita kypsytys vaiheessa.
Ja kypsytys aikakin on tingitty minimiin. Tulisiko siitä tuo nimitys meetvursti, eikä salami. Mutta maku ero on selkeä homeella kysytetyn eduksi, jos sellaista pääsee maistamaan.
Jauhatus kannataa jättää melko karkeaksi. Onnea vaan yritykseen.

Lisäys. Käytä pitkän kypsymis ajan vaativissa makkaroissa X- merkittyä kuorta, se tartuu paremmin lihaan. On vaikeampi kuoria, mutta jos kuori irtoaa enennen aikaisesti väliin tulee rasvaa makkaramassasta ja näyttää ikävälle.

Janne

Jepjep, tarkoitus on käyttää just niitä sinulta saatuja keinosuolia ensimmäisissä makkarakokeiluissa!

Välipalana blogissa pieni viskiartikkeli:

http://vastahanka.fi/mallasviski/
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Janne

www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Janne

www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Janne

Pita gyros osallistui lokakuun ruokahaasteeseen, käykääpä äänestämässä suosikkianne:

http://www.maku.fi/blogit/onko-nalka/tsekkaa-bloggaajien-parhaimmat-lohturuoat

ja äänestys löytyy:

http://vote.pollcode.com/49923969
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Miquel

Taisi tulla voitto kotiin näistä karkeloista. :D
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

NPhoBiaz

Lainaus käyttäjältä: Janne - lokakuu 21, 2014, 18:13:10 ip
Kreikan kebabbia syksyn piristeeksi

http://vastahanka.fi/pita-gyros/


Näyttää hyvältä! :) Mutta itselläni on hieman ongelmia tuon aineslistan kanssa. On ollut vaikeaa löytää 2,5 vettä, kun kaupassa myydään vaan kokonaisia vesiä... ??? ;D Ps. Vastahankaa tuli äänestettyä. :)