tammikuu 10, 2025, 16:12:58 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Montako rillausminuuttia on tullut kesäkaudella 2013?

Aloittaja Ryhis, kesäkuu 02, 2013, 13:57:46 ip

« edellinen - seuraava »

Wolfman

Hmm... sopiikohan oksasilppurilla (murskaava malli) tehty rouhe savustukseen ? Pitäisi tammen loput oksat hävittää vielä joku päivä, nuo loput ovat liian pieniä askartelukäyttöön ja näyttävät olevan jo halkeilleitakin. Tosin suurin osa menee varmaan polttopuuksi ellei joku ole kiinnostunut hakemaan (Lahdesta).

Huru-ukko

Millä tavalla savustat? ProQ:hun se oksasilpurilla tehty taitaa olla liian suurta. Savusampoon taas riittää kiekot.
Savustus pönttöön se rouhe kaiketi käy, kuten savustusuuniinkin. Savustus pönttöön olen lepästä veistellyt kirveellä lastuja ilman kuorta. Uuniin taas menee kuorineenkin  ::).

Wolfman

Lainaus käyttäjältä: Huru-ukko - kesäkuu 25, 2013, 10:55:12 ap
Millä tavalla savustat?


Eipä ole tullut savustettua, aikaisemmassa rivitalokämpässä ei oikein viitsinyt siinä postikortin kokoisella pihalla. Nyt omakotitalossa voisi kokeilla kun on grillikatoskin muuratulla grillillä ja taitaa tuolla jonkunlainen savustuspönttökin olla.


Toby

Hoidan & kasvatan chiliä apinan raivolla.

akselsson1

Tänään iskin tehot 8+1, ja hyvää tuli. Ja lihaisaa  8)
Chilihulluutta jo vuodesta 2011

IceQueen

Atrian GrilliPaletti oli ihan jees, broiskut ja possut oli hyviä, nauta pilattu marinadilla.

Mut tosta kilosta tuli moooonta rillausminuuttia tälle viikolle. ;)

tonttu

Lainaus käyttäjältä: Wolfman - kesäkuu 25, 2013, 09:59:39 ap
Hmm... sopiikohan oksasilppurilla (murskaava malli) tehty rouhe savustukseen ? Pitäisi tammen loput oksat hävittää vielä joku päivä, nuo loput ovat liian pieniä askartelukäyttöön ja näyttävät olevan jo halkeilleitakin. Tosin suurin osa menee varmaan polttopuuksi ellei joku ole kiinnostunut hakemaan (Lahdesta).

Savustajan työkalu nro 1! Leppähalosta 2-3cm kokoista soiroa koneesta läpi suoraan savulähdelaariin ja voi keskittyä olennaiseen. (Toki myös muut puulajit) Toimisi myöskin nykyiseen kylmäsavuputkeeni, mutta murskain päätti ryhtyä elottomaksi. Erityisesti jeesaa talvisavustuksessa. Silloin, kun harvemmin huvittaa riehua puukon kanssa.

Wolfman

Lainaus käyttäjältä: tonttu - heinäkuu 06, 2013, 01:08:38 ap
Lainaus käyttäjältä: Wolfman - kesäkuu 25, 2013, 09:59:39 ap
Hmm... sopiikohan oksasilppurilla (murskaava malli) tehty rouhe savustukseen ? Pitäisi tammen loput oksat hävittää vielä joku päivä, nuo loput ovat liian pieniä askartelukäyttöön ja näyttävät olevan jo halkeilleitakin. Tosin suurin osa menee varmaan polttopuuksi ellei joku ole kiinnostunut hakemaan (Lahdesta).

Savustajan työkalu nro 1! Leppähalosta 2-3cm kokoista soiroa koneesta läpi suoraan savulähdelaariin ja voi keskittyä olennaiseen. (Toki myös muut puulajit) Toimisi myöskin nykyiseen kylmäsavuputkeeni, mutta murskain päätti ryhtyä elottomaksi. Erityisesti jeesaa talvisavustuksessa. Silloin, kun harvemmin huvittaa riehua puukon kanssa.


Hyvä tietää vastaisen varalle  :) Tosin tälläkertaa sitä murskaa tuli vähän reilusti, sekalaista (enimmäkseen vaahtera ja hevoskastanja) murskaa kannettu metsään ja kaverin pihalle varmaan reilu 2 kuutiota ja vieläkin tuossa pihalla on kasa  :o Ja pari puuta pitäisi vielä kaataa tuosta seinustalta....

Miquel

Itekkin tein leppälastut oksasilppurilla jota lainasin naapurin äijältä. Sellanen huomio että kun koneeseen syötettävä puu on pientä niin siitä on hyvä mielestäni poistaa kuori kun sen % osuus pienessä puussa jo näkyy. Jottei sitten tule kitkerät savut.  :)
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

Whili

Minuutteja en ole laskenut, mutta monta tuntia on 

Yhteksän possun sisäfilettä pihveiksi taputeltuna odottelee grilliä tälläkin hetkellä, joten eiköhän siinä
parille tai muutamalle nälkäiselle riitä puhdetyötä  ;D 8)  ..ja lisukkeet päälle  ;)

..ja mainoksena, että pintoihin hierottu Nomu smoky peri-peri rouhetta ja barbeque soosina toimii
tuunattu Eaton's Jamaican rum bbq sauce  8) 

NY RILLATAAN  !!
   

Ryhis

Jussina tuli tosiaan hierottua pulled porkkia. Kuuden tunnin keittely, vetäytyminen yön yli marinadissa, seuraavana päivänä viitisen tuntia uunissa 110 asteessa vesiastian kanssa ja lopuksi pari tuntia grillissä savustuslaatikon ja bissetölkin kanssa.

Oli aika pehmeää. Kaverina tuorejuustoherkkusieniä, grilattuja persikoita ja mangoa ja perunoita. Illalla vedettiin vielä purilaiset grillin läpi, dopingia vedettiin myös aika reippaasti..
https://horinablogi.blogspot.com/<br /><br />Rohkeus lähtee vatsasta, muu on pelkkää vimmaa.<br /><br />
Lainaus käyttäjältä: mohla"Kokoamisohjehan on vain valmistajan mielipide asiasta ja kaikki mielipiteet eivät ole yhtä arvokkaita kuin toiset
<br><br>https://twitter.com/Yrtithepreaa

Whili