tammikuu 09, 2025, 22:23:54 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Pirunpalko ja chilit 2013

Aloittaja Pirunpalko, elokuu 10, 2013, 14:15:58 ip

« edellinen - seuraava »

Pirunpalko

elokuu 10, 2013, 14:15:58 ip Viimeisin muokkaus: elokuu 10, 2013, 14:45:02 ip käyttäjältä Pirunpalko
Terrve,

tekihän se mieli vähän omistakin kasveista laittaa kuvia ja saada ehkä vinkkejä ja neuvoja aloittelijan kasvatuksiin.
Tämä ensimmäisen (ei taatusti viimeisen) kauden aloitus jäi melko myöhäiseen, päivämäärällä 30.3. menivät siemenet itämään tuommmoiseen indoor gardeniin saunan lauteille.



Barbere, Coffee brown
Black Scorpion Tongue
Bolivian Rainbow
Starfish
PI 446900 (Naranga)
Habanero, Sebaco

Lisäksi turvepaakkuihin pääsi kaksi kpl "Suprise chili seed mix" -siementä (oletin noiden olevan samaa lajiketta, mutta toisin ilmeni).


Pirunpalko

elokuu 10, 2013, 14:27:12 ip #1 Viimeisin muokkaus: elokuu 10, 2013, 14:47:05 ip käyttäjältä Pirunpalko
Nyt nelisen kuukautta myöhemmin alkaa parveke muistuttamaan enemmän kasvihuonetta ja alkukesästä ostetut parvekekalusteet jäävät kyllä odottamaan talven pakkasia :D

Kuten akselsson1 varoitteli, on Starfish saavuttanut katon ja alkanut puskemaan podeja hurjaa vauhtia pihalle.






Vieressä oleva Habanero on nyt parin viimeisen viikon aikana alkanut tuottamaan podeja satojen pudotettujen kukkien sijasta. Tällä hetkellä ehkä viitisentoista podia kasvamassa, mutta edellytykset hieman isompiinkin lukuihin olisi olemassa. Kyseinen yksilö on ertyisesti ollut myös kirvojen mieleen!

Haba ja sen pallot:





Edit. suurensin vähän kuvia

Pirunpalko

elokuu 10, 2013, 14:39:26 ip #2 Viimeisin muokkaus: elokuu 10, 2013, 14:47:56 ip käyttäjältä Pirunpalko
Jatketaan vielä muutamalla kuvalla lopuista kasveista  :)

Barbere on viihtynyt hyvin seinustaa vasten ja ensimmäisen hurjan 300 gramman sadon jo päässyt korjaamaan :D
Taisi olla kuvaaja vino, sillä kasvi näyttää kovin suoralta omin silmin!





Vieressä sitten Naranga. Tämä ystävystyi punaisten kirvojen   >:( kanssa, joten toiveena olisi, että podit alkaisivat hiljalleen valmistua ja pääsisi keräämään talteen.





Toinen yllärisiemenistä ilmeisesti Omnicolor (kiitos "calm"!), joka koki aika reippaan käsittelyn saksilla jäätyään kirva-armeijan jalkoihin Black Scorpion Tonguen kanssa.






Pirunpalko

elokuu 10, 2013, 14:44:05 ip #3 Viimeisin muokkaus: elokuu 10, 2013, 15:34:06 ip käyttäjältä Pirunpalko
Lopuksi jo tunnistustopicissakin ollut chili. Pitkään meni, että kasvi kotiutui paikalleen, mutta viimeisen kuukauden aikana kasvu ja kehitys on ollut hurjaa. Toivottavasti lajike selviää podien kypsyttyä :)








Feint

Hienoja chilejä ja hienoja kuvia! Sadostakin pääset näemmä nauttimaan ihan hyvissä määrin. Kurja homma nuo kirvat, mutta ilmeisesti olet selättänyt nekin kunnialla :)

Pirunpalko

Kirvat taitaa pysyä kuvioissa loppusyksyn, mäntysuovalla vähän hillitään kantaa :D

Starfishin selkäpuolelta. Nätisti ovat vihreät ja punaiset kavereita keskenään!



Habaneron kimpussa, nuput ja avautuneet kukat näemmä kiinnostavat:





Kaikessa synkkyydessään viiimeinen kuva on jopa hieno!


Jani M

Cooperin puutarha-aerosolia vaan, niin lähtee ne kirvat.

Pirunpalko

Lainaus käyttäjältä: Jani M - elokuu 11, 2013, 14:23:45 ip
Cooperin puutarha-aerosolia vaan, niin lähtee ne kirvat.


Tuotahan kannattaa kokeilla :)

Tarkoittaako tuo 1vrk varoaika sitä, että sumutuksen jälkeen vuorokauteen ei kannata poimia chilejä puskista syötäväksi, vai onko sumutuksen aikana olevat podit myös vaarassa?

Jani M

Lainaus käyttäjältä: Pirunpalko - elokuu 11, 2013, 14:39:07 ip
Lainaus käyttäjältä: Jani M - elokuu 11, 2013, 14:23:45 ip
Cooperin puutarha-aerosolia vaan, niin lähtee ne kirvat.


Tuotahan kannattaa kokeilla :)

Tarkoittaako tuo 1vrk varoaika sitä, että sumutuksen jälkeen vuorokauteen ei kannata poimia chilejä puskista syötäväksi, vai onko sumutuksen aikana olevat podit myös vaarassa?


Varoaika tarkoittaa juuri sitä, että sen aikana ei kannata podeja napsia puskasta syötäväksi. Itse olen odotellut kyllä reilun viikon, kypsätkin podit pysyvät puskassa usein pitkälle toista viikkoa, lajikkeesta riippuen.

Pirunpalko

Dodiin, löytyihän tuota myrkkyä kolmannella yrittämällä. Parvekelasit kiinni, odotellaan auringonlaskua ja sit spray kouraan. Toivottavasti kirvat saa kyytiä!

Jotain positiivistakin, Habanero oli tuplannu podinsa (ja vähentänyt kukkien tiputtelua) about viikossa ja nyt näyttää jo paremmalta senkin sadon suhteen :)

Pirunpalko

Nyt on aerosolia suihkuteltu ja vihreitä raatoja pinnat täynnä, hyvä niin!

Samaan aikaan punaiset kirvat näyttää nauttivan laajentuneesta elintilasta ja raikkaasta pyretriinin tuoksusta  :D



Onneksi Habaneroa vaivanneet vihreät yksilöt ovat kadonneet ja kasvi saa toivottavasti hetken kasvattaa podeja rauhassa.
Kauanko tyypillisesti kestää Habaneron ja Starfishin podien kypsyminen? Lähinnä huolettaa tämä hiljalleen alkava syksy. Podeja näyttää tulevan lisää lähes joka päivä, joten olisiko suositeltavaa leikata uusia podeja/kukkia pois, jotta edes vanhat kypsyisivät ennen pimeää syksyä?

Pirunpalko

Akselsson1:in päiväkirjasta innostuneena kävin parvekkeella riehumassa saksien kanssa ja toivottavasti saisi täälläkin satoa kypsymään vähän nopeammin. Starfishistä ei saanut juuri oksaakaan katkaistua, kun jokaisessa pienessäkin ulokkeessa on kasa podeja kasvamassa. Toivottavasti nuo kerkeävät valmistua ennen kylmyyttä, sillä puskan roudaaminen saunaan valojen alle voi tuottaa hieman päänvaivaa  ???


Onneksi ensimmäinen Habanero alkaa muuttamaan väriään:



Narangan koko käytännössä puolittui saksileikkien jälkeen  ;D
Muutamat podit alkaneet jo kypsyä ja yksi näyttää olevan lähes valmis naposteltavaksi.






Pirunpalko

Vajaassa viikossa ei paljoa ehdi tapahtua: ensi kaudelle alkaa lajikkeet kuitenkin olla päätetty ja parveke tulee olemaan entistä täydempi, sekä vapaille ikkunoille suunniteltu ikkunalautoja sisäkasvatusta varten =) Noista lajikkeista ja suositeltavista idätysajoista vähän myöhemmin sitten kyselyä.

Pari kuvaa loppuun:

Ylimääräisistä oksista ja kukista karsitun habaneron sato näyttää turvatulta  ;D
Muutama muukin podi voisi vielä kypsyä ennen kylmempiä ilmoja!


Narangan podit keräävät hiljalleen lisää väriä itseensä.


Ensimmäinen satokuva! Hurjat 300 grammaa Barberea on nyt kerätty ja laitettu kuivamaan.