tammikuu 10, 2025, 07:23:24 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


HABANERO

Aloittaja Jörre, elokuu 29, 2005, 12:32:36 ip

« edellinen - seuraava »

Amd

Lainaus käyttäjältä: "pertsa"
Lainaus käyttäjältä: "Amd"Ostin pullon Felixin grilliketsuppia, sitä mustakorkkista ja oho minkä makuista. pullossa on savuaromia mukana ja se sopii kyllä siihen kuin nyrkkisilmään, vielä kun lisää hieman marjaa tai itsesavustettua chippeä niin avot, kyl menee normiketsupin ohi...


oli minimanis vieläpä tarjouksessa, tais olla 50centtiä/pullo. ite ostin 2 ja lisää haen ku nää on juotu, siis syöty :wink:


sieltä omanikin hain...

JartsaP

Lainaus käyttäjältä: "tupakka"Habatabasta vielä.

Se on pahaa. Nyt kun suuni alkaa maistamaan tulisuuden takaa jo makujakin niin huomasin, että habanero tapasko maistuu pahalta. En enää osta.


Makunsa kullakin. Minä ostin Teksasinreissulla kolmea chilikastiketta, ja niistä kolmesta habataba oli ehdottomasti parasta. Toin sen töihin ja se meni eväiden kanssa muutamassa viikossa koko pottu (pieni pullo vaan). Harmitti kun en enempää ostanut. Sen sijaan muista kahdesta putelista "Texapeppa" jalapenosoosi meni viemäristä alas ja "Blazing Saddle" habakastike taitaa olla vieläkin kesken (se maistuu ihan ok:lta mutta jotenkin ei vaan tule käytettyä).

Meiltä päin ei tietääkseni vielä saa habatabaa mistään, mutta kunhan tästä ehätän niin käyn hankkimassa täydennystä.

NukQMatti

Lainaus käyttäjältä: "thietavu"
Vähän huonolta muuten näytti yhdellä Stokkalla habanerohyllyn tilanne. Siis tässä tapauksessa itse kilotavarana myytävien tuoreiden sellaisten. Eivät nimittäin enää näyttäneet erityisen tuoreilta. :( Eli eivät taida myydä kovin hyvin. Vielä on chilikoulutukselle tilausta... :)


Huomasin kanssa tossa talvemmalla Helsingin Stockalla ihan saman. Viime viikolla siellä oli ilokseni tuoreenoloisia (napakan tuntusia & hyvännäkösiä) punaisia habaneroja ja tietty ostinkin niitä pussillisen. Hyvä on makukin, mutta se sisuksen vaaleampi hedelmäliha (siis se mikä tavallisista paprikoista poistetaan) on pinnalta vähän kellertävä ja limaisen/kiiltävän (=siis vähän ällön) näköinen. Kun sen vaaleamman hedelmälihan halkaisee, se on sisältä vähän punertavamman/oranssimman ja "terveemmän" näköinen.

Niin sitä vaan mietin, että onko tuo kellertävä väri ihan normaalia vai eikö ne hedelmät sittenkään olleet ihan tuoreita? Kuten sanoin, maku on mielestäni oikein hyvä (ne ensimmäiset puoli sekuntia siis ennen kuin polte alkaa ;D) ja paprikat tuntuu napakalta niin kuin useimpien tuoreiden kasvisten pitäisikin, joten sikäli en tuoreutta epäilisi. Oli ensimmäinen kerta siis kun habaneron sisälle näen, niin siitä tämä pohdinta.

svalli

Se kellertävä väri on ihan normaalia ja kiiltävyys johtuu siitä, että habaneroissa on paljon öljyistä kapsaisiinia, eli sitä poltteen tunteen aiheuttavaa ainetta.

Olen lukenut väitteen, että chilien tulisuuden pystysi näkemään sisuksen väristä, eli mitä oranssimpi niin sitä tulisempi chili on kyseessä. En tiedä onko tuo totta vai ei.
Ei reisuus rikastu, mutta viisastuu...