heinäkuu 03, 2024, 03:49:05 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Bluesmanin kausi 2014

Aloittaja bluesman, joulukuu 02, 2013, 22:32:43 ip

« edellinen - seuraava »

Huru-ukko

Komiaa  :). Kadehdin ihan oikeasti  :o...Värisuora on paras.


NPhoBiaz


bluesman



Melko värikäs nurkka vielä lokakuussa.



Tämän pitäisi olla TMoruga scorpion.



Trepadeira do Werner.



Väripotpurri. Cheiro roxa, TdW ja Fatalii yellow. Kuka osaisi kertoa miltä näyttää kypsä Cheiro roxa?



Tobago sweetin loppukeruu. 6569g. Aiemmin kerätty 3688g joten tuli sentään yksi kympin ylittäjä. 10257g.

NPhoBiaz

Lainaus käyttäjältä: bluesman - lokakuu 12, 2014, 22:28:51 ip
Kuka osaisi kertoa miltä näyttää kypsä Cheiro roxa?


Näin juuri viikko sitten postauksen, jossa kerrottiin Roxan kypsymisestä. En millään löytänyt sitä enää, mutta toisen vastaavan kylläkin:

Lainaus käyttäjältä: InkRose - syyskuu 17, 2011, 13:05:34 ip
Cheiro Roxa on samaan tapaan hankala kuin Pimenta da Neydekin, että päälle päin ei hyvässä valossa kasvaneista tahdo nähdä onko kypsää vai ei. CR saa kypsyessään vähän pinkkiä sävyä, joten jos sitä näkyy ihan auringon puolellakin, alkaa marja olla kypsä. Varmuuden kuitenkin saa vasta halkaisemalla: jos sisällä näkyy vihreää sävyä, ei marja ole ainakaan täysin kypsä. Kypsänä sisus on vaalea, ehkä kerman värinen suunnilleen. Varjon puolelta se pinkki pääsee hieman herkemmin esiin, mutta vähän hankala arvioitava se on joka tapauksessa.


Eli pinkki sävy auringon puolella paljastaa kypsän podin. :)


bluesman



Tobago sweetin tyvi. Mauseri on kadoksissa mutta on tuo yli 40mm ilmeisesti.



7pod Chaguanas vas. (8,5kg) olisi ehkä ollut toinen kympin ylittäjä jos ei olisi ollut riesana Jalapeño DRH7400  Gauchoa.
Juurimassan pienuus ällistyttää aina.

bluesman

 Viikon reissu Itävaltaan ei kummemmin vaikutanut kasvariinjääneisiin muutamiin puskiin. Villichilitkin pärjäsivät hyvin vain yhden pienen lämpöpuhaltimen avulla. Vieraita oli toki käynyt.



Lähtiessä matkalle oli Championissa enemmän podeja.



No hiiri tai hiiret oli pitänyt Championjuhlia polyeteenikalvon alla (kalvo poistettu kuvassa). jyrsijöille ei taaskaan kelvannut lähellä sijainneet RuukkuBlack Naga eikä Orange habanero. Mietona baccana kelpasi kyllä Champion.

Joka paikka täynnä podeja; reilut 108kg saalista plakkarissa.

jeQQ



bluesman

 Tulipa näin kauden loppuun taas jotain positiivista. Nimittäin savurocotohapanchili. Näin maukasta soosia en ole kuunaan maistanut; puhdas upea rocotoaromi lievällä savunmaulla höystettynä. Materiaalina lähinnä Sta Natalia ja Montufar mutta oli mukana jokunen Peru Cuscokin.
Täyteläisenvärisintä ja -makuisinta salsaa saa kyllä etsiä. Eikä löydä ennenkuin itse tekee. Savustus kirsikkapuulla n.4 tuntia l. kevytsavustus.
Jos, kuten tiedetään, maku vielä pitkässä kylmäsäilytyksessä tuosta vielä paranee niin harmittaa kun ei ole kuin viiden litran koe-erä.

PP

Lainaus käyttäjältä: bluesman - marraskuu 03, 2014, 12:39:31 ip
Jos, kuten tiedetään, maku vielä pitkässä kylmäsäilytyksessä tuosta vielä paranee niin harmittaa kun ei ole kuin viiden litran koe-erä.


Nämä sun mittakaavat on hauskoja: "viiden litra koe-erä". :) Monilla menisi siihen vuoden tai kahden rocotot. Jos laitan itse vielä toisen pienen satsin hapanrocotoa, pitää laittaa mukaan osa savustettua. Onko sulla pelkkää rocotoa vai jotain höystettä mukana?

Jame

Lainaus käyttäjältä: bluesman - marraskuu 03, 2014, 12:39:31 ip
Jos, kuten tiedetään, maku vielä pitkässä kylmäsäilytyksessä tuosta vielä paranee niin harmittaa kun ei ole kuin viiden litran koe-erä.


Mun täytyy varmaan lahjoittaa sulle se autotallissa tyhjänpanttina oleva 20 litran muoviastia sitä silmällä pitäen että olet löytänyt sen "The reseptin". Ajattelin että siinä voisi suolata kaloja tms. jos joskus sattuu enemmän tulemaan kerralla mutta toistaiseksi sitä ei ole pilattu kalanhajulla.
Failure is simply the opportunity to begin again - this time more intelligently.

ChIlIDoG

Täällä 5 litran astiaan tehty noin 2,5 litran erän kanssa mietin jo että kuka nuo kaikki syö. (fantasy+cristal mix).

bluesman

Lainaus käyttäjältä: PP - marraskuu 03, 2014, 13:23:46 ip
Lainaus käyttäjältä: bluesman - marraskuu 03, 2014, 12:39:31 ip
Jos, kuten tiedetään, maku vielä pitkässä kylmäsäilytyksessä tuosta vielä paranee niin harmittaa kun ei ole kuin viiden litran koe-erä.


Nämä sun mittakaavat on hauskoja: "viiden litra koe-erä". :) Monilla menisi siihen vuoden tai kahden rocotot. Jos laitan itse vielä toisen pienen satsin hapanrocotoa, pitää laittaa mukaan osa savustettua. Onko sulla pelkkää rocotoa vai jotain höystettä mukana?


On siinä n.2% suolaa. Uskomatonta tavaraa. Vaikea uskoa että esim sipulilla ja valkosipulilla höystäminen voisi parantaa makua.
Kymmenisen kiloa rocotoja paleltui Itävallan reissun aikana ulkona, olisi muuten voinut kokeilla erilaisia versioita. Niistä mitä on enää jäljellä ei saa varmaan litraakaan.

bluesman



Eipä riittänyt Championin tuhoaminen metsähiirelle. Piti vielä Leekin juuretkin syödä. Et syö enää.

bluesman



Kasvariin on unohtunut vielä joitain chilejä. Pari rocotoa ja villejä.





C.sp (parvifolium?). Taustalla pieni flexu jossa runsaasti siemenettömiä marjoja.



C.cardenasii, Montufar ja Murici.



Mutantteja lootassa ja Cheiro roxa.

bluesman





Flexu No1 kukkii vaan ei tee marjoja.





Flexu No2; pieniä siemenettömiä marjoja eikä kuki. Kasvissa on ehkä 2-3 isommankokoista marjaa joissa saattaa olla muutama siemen. Vitaliteetti selviää myöhemmin.



2014 kauden loppusato. Muutama nahistunut rocoto ja jotain sälää yhteensä 2,5kg. Nostaa kokonaissadon 114 kiloon.


0lli

No huhhuh mikäs mötkylä tuo on?  :o Joku pube ilmeisimmin?
If you want to be happy for a lifetime, be a gardener.