heinäkuu 03, 2024, 06:29:50 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Serrano - (Capsicum annuum) Mexico

Aloittaja JyriT, lokakuu 01, 2003, 12:53:51 ip

« edellinen - seuraava »

JyriT

Noniin, ensimmäiset marjat ovat kypsyneet, joten arvostelua seuraa tässä:

Serrano teki minulla matalan ja yhtä leveän puskan. Hauskaa kasvissa on lievästi karvaiset lehdet & varret. Marjojen kypsymiseen meni vaan jumalattoman kauan. Helpohko kasvatettava, vaikka onkin Annuumun, ötökät eivät tätä yksilöä ole ainakaan vaivanneet vaikka olikin koko kesän parvekkeella.
Niin ja makuun:
Erittäin paprikamainen lisättynä miedohkolla jälkipoltteella. Sopii hyvin Salsan tekoon ja itse tykästyin pizzassa. Mainio.
Nyt mä syön noi kaikki värilliset nakit pois, enkä huuda yhtään..
** AnonyymitChilinHydroKasvattajat **

Aji Inferno

Olisiko tuo Fingron serranoa? Nimittäin se tuntemani meksikolainen serrano on melkoisen tulista eikä lainkaan paprikamaisen makuista... Kuulostaa vähän jalostetulta versiolta?

JyriT

Joop. siemenet joista tuo puska on kasvatettu on kyllä Fingron serranosta kotoisin, täytyy jatkaa empiirisiä tutkimuksia tuon tulisuuden kanssa .. Niin tuo miedohko jälkipolte on pikkasen vajaa tabaskon polte :p
Nyt mä syön noi kaikki värilliset nakit pois, enkä huuda yhtään..
** AnonyymitChilinHydroKasvattajat **

Fatalii

Hmm.. tuolla tabascon poltteella tarkoittanet sen kastikkeen poltetta etkä tabasco-chilin poltetta? :)

Siinä kun ytyä saattaa välillä olla melkoisestikin jopa 200k shu! (aiempi luultu tabascon maksimi scovillemäärä kun oli max. 100k shu) :)

Iselläni on vähän erilaisia kokemuksia miedoiksi jalostetuista chileistä... kaupan miedoista serranoista kun tuli yllättävänkin äkäisiä, joten taitaapi kasvatus-olosuhteetkin hiukan vaikuttaa... :)
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around

MikkoM

Onkos joku maistanut Fingron tänvuotista Serrano satoa. Ostin tuossa paketin ja viipaloin yhden leivän päälle. Odotin melkoisen mietoa makuelämystä, mutta tuli aika äkäseen haettua jugurttipurkki kaapista, poltetta oli paljon enemmän kuin oletin ja olen sentään kasvatellut Habaneroa aiemmin joten jonkunnäköista referenssipohjaa tulisuudesta pitäisi olla.

Tuli vaan kolaus itsetunnolle :D kun muitten puheista olen käsittänyt että Fingron tavara olisi mietoa. En noita muita palkoja ole vielä maistellut, että olisko vaan ollut yksittäistapaus.

Fatalii

Eipä ole kyllä tarvinnut aikoihin sortua ostelemaan kaupasta minkäänlaisia yritelmiä, mutta muistan kyllä samaa että  aikanaan kaupan serranot pääsi yllättämään, noissa annuumeissa kun osaa välillä olla aika pirullinen polte, "miedoissakin".

Pahin yllätys silti noista "lähes tulettomista" oli kaupan miedoista poblanoista kasvatettu oma sato (muutama palko).. tuossa tulisuus 1:n omaavassa chilissä kun oli sellainen miina sisällä että oksat pois.

Chilejä kannattaa kunnioittaa vaikka olisivat kuinka mietoja, yllätyksiä tulee aina (paitsi paprikassa). :)
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around

tuohisuu

Aukaistaan vanhaa..
Olisikko olleet juurikin fingrow serranoita, mitä viime syksynä ostin. Tulisuutta ei ollut juurikaan. Siemmet talteen ja helmikuussa multiin. Illalla saunajuomaa kuistilla nauttiessa, petti hermo ja nappasin vihreän serranon ja haukku puolivälistä: vesi lenti silmistä & kuola suusta. Loppu pätkästä oli pakko siemmenkota pyöräyttää pois. Sitten polte oli juuri sopiva iltasnacksiksi.

Toni.A

syyskuu 07, 2010, 20:53:42 ip #7 Viimeisin muokkaus: syyskuu 07, 2010, 20:55:49 ip käyttäjältä ToniPetter
Lainaus käyttäjältä: tuohisuu - toukokuu 19, 2010, 09:22:04 ap
Aukaistaan vanhaa..
Olisikko olleet juurikin fingrow serranoita, mitä viime syksynä ostin. Tulisuutta ei ollut juurikaan. Siemmet talteen ja helmikuussa multiin. Illalla saunajuomaa kuistilla nauttiessa, petti hermo ja nappasin vihreän serranon ja haukku puolivälistä: vesi lenti silmistä & kuola suusta. Loppu pätkästä oli pakko siemmenkota pyöräyttää pois. Sitten polte oli juuri sopiva iltasnacksiksi.
Sanoisinko, että yksinkertaisesti yksi parhaista lajikkeista, mitä olen koskaan maistanut, sekä kasvattanut. Tulee takuuvarmana olemaan niin pitkään kasvatuslistoilla, kun chilejä jaksan kasvatella! Eikä kasvatuslistoista päätellen, kovin monen listoillakaan oleva lajike, mutta suosittelen lämpimästi! Kuva on raa'oista podeista, mutta päivitetään sitten kuva, kun on taas kypsiäkin!

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

Hombre

Kyllä Serrano minullakin kasvaa ja kuuluu ensi vuodenkin suunnitelmiin yhtenä ainoista annuumeista.
"Kun demokratia ja sananvapaus on uhattuna, ne pitää siirtää turvaan. Ja kun niitä ei ole paikalla, voi tehdä kaikenlaista."
R.Repomies

mulkku

Serrano on minusta oiva kyytipoika. Grillissä paahdettu Serrano etikassa kypsennetyn sianjalan kera on kerrassaan loistava alkupala. Vuodet ei ole veljeksiä ja toisena vuonna samasta siemenestä voi tulla tulisempi kuin toisena.

Aji Inferno

Serrano on annuumien aatelia. Pirullinen ötökkäherkkyydellään, mutta mitä makuun tulee, tätä on vaikea ylittää. :)

Herpiili

Sain MasaT:ltä Serrano Huastecon taimen alkuvuodesta ja kokemuksiakin tuli tällä kaudella. Kasvina hyvin pieni ja tukemista vaativa, satoisa ja hyvinkin ötökkäherkkä. Niinkin ötökkäherkkä että valtavan viherpunkki-invaasion vuoksi lensi tänään kompostiin, raakileet keräilin pois ja ne menivät säilykkeeksi. Ne muutamat punaiset, kypsäksi ehtineet hedelmät olivatkin sitten varsin loistavaa, makeaa, tulista apetta ja tätä voisin väittää tähän mennessä parhaimman makuiseksi maistamakseni annuumiksi. Siemeniä sain onneksi talteen joten uutta yritystä on jo suunnitteilla.

Aji Inferno

Kokonaisena säilöttynä vihreä serrano hakkaa jallunkin - ainakin omaan makuuni - mennen tullen. :)

Toni.A

Ehdottamasti paras annuumi, mitä olen ja varmaan tulen maistamaan. Samasta syystä olen jokaiselle yrittänyt lähes tyrkyttää sitä kasvatettavaksi siementen muodossa. Kasvatuslistan vakio chili taatusti pysyvästi nyt ja aina!  :P

http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=7287.0
   http://sushrajalla.blogspot.com/             
         Chiliyhdistyksen jäsen no.1030

DoZe

Jos joku haluaapi tyrkyttää Serranon siemeniä minulle niin voisin tuota testailla ensi kesänä :)

chilifani

Itse olen suunitellut ensi kesänä kasvattaa serranoa, vaikka ei ole tietoa mausta mutta se on mielenkiintoinen, koska se on meksikolainen.

MUtta moni sanoo että se on tulista ja chiliwiki:ssä viimeksi luki ainakin että se on tulisuus asteikolta 4? pitääkö se paikkaansa??

Aji Inferno

Lainaus käyttäjältä: chilifani - lokakuu 02, 2011, 00:56:35 ap
Itse olen suunitellut ensi kesänä kasvattaa serranoa, vaikka ei ole tietoa mausta mutta se on mielenkiintoinen, koska se on meksikolainen.

MUtta moni sanoo että se on tulista ja chiliwiki:ssä viimeksi luki ainakin että se on tulisuus asteikolta 4? pitääkö se paikkaansa??



Okei: kuten Infernon sivuiltakin selviää, Serrano on Jalapeñon pienempi ja tulisempi serkku. Jos jallu tuntuu tuliselta, Serrano on vielä pykälän, pari vahvempaa: luokkaa 5-6. Hardcore-äijäilijöiden suussa se tuskin on tulista laisinkaan.  8) Puhutaan ehkä suunnilleen Aji Cristalin tulisuusluokasta, mutta vaihtelu on, kuten Jalapeñonkin kanssa, varmasti suurta. Serranon ässäkortti on ehdottomasti maku. Se muistuttaa Jalapeñoa varsin paljon, eli lähisukulaisuus on ilmiselvä. Käyttötavatkin ovat siksi samat. Loistavaa salsoihin ja vaikka pizzan päälle, sekä säilöttäväksi. Ainoa heikkous on tavaton herkkyys ötököille, eli niiden kanssa saa todella olla tarkkana.

jewe

Serrano oli minullakin tänä vuonna kasvatuksessa ja kovin suuria odotuksia kasvista ei ollut kun annuumit ei kuulu suurimpiin suosikkeihin mutta tämä chili teki kyllä poikkeuksen. Paljon pienehköjä podeja jotka sateenvarjomaisessa kasvissa riippuivat alaspäin eli ainakin oman yksilön kasvutapa oli hyvin epäannuuminen. Maku oli mitä mainioin ja muistutti tosiaan jalapenoa vaikkakin omaan suuhun oli aika mieto. Lähes kaikki hedelmät tuli käytettyä tuoreena. 
Kasvihuoneessa oli tänä kesänä varmaan miljoona kirvaa, mutta jostain syystä oma serrano sai olla aika rauhassa kirvoilta. Voisikohan tuo erikoinen karvapinta kasvissa vaikuttaa asiaan.