tammikuu 09, 2025, 22:29:12 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Cossun kausi 2014

Aloittaja cossuone, maaliskuu 01, 2014, 18:07:10 ip

« edellinen - seuraava »

cossuone

kesäkuu 27, 2014, 09:26:35 ap #100 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 27, 2014, 09:30:54 ap käyttäjältä cossuone
Viime viikot olleet aika moista PH arvon säätöä tuossa samlalaatikossa. Ph nousi kokoajan lähemmäs kasia vaikka kuinka säädin ph miinus(Canna pH- Organic Acid) liuoksen kanssa, eikä laatikon pesukaan auttanut yhtään(2krt). Meinasin jo luovuttaa ja potkia koko laatikon ulos kasvarista, mutta ajattelin vielä kokeilla toisenlaista ph- litkua(AHF PH down Bloom 0,5L) ja nyt vaikuttaa siltä että se toimii. Ph pysynyt 6 tienoilla yli päivän :)



cossuone


;D Arvoitus?



Kohti valoa, Eiköhän se joskus haaraudu.






joku mennyt pieleen?

cossuone

Kirsikka-tomaatti alkaa kypsyä


Samoin Reeperin podi, onse häjyn näköinen. Pitää varmaan varata muutama litra maitoa ja jätskiä kun tuon popsin :)


Althalus

Tuossa Reaperissä on kyllä jotain niin kaunista.. Ensi vuoden listaan!  ::)
Kaikkea kiinnostavaa täytyy kokeilla, yleensä erittäin huonolla menestyksellä.

Kausi 2014
Kausi 2015

cossuone

Noin 24 tuntia myöhemmin väri muuttui todella nopeasti kirkkaan punaiseksi.





Althalus todellakin kannattaa ensi vuonna kasvatella, tosi nopea kasvamaan ja helppo ja todella nätti.

Althalus

Joskus jokin ruma vain on niin kaunista!  ;D Kerro mielipiteet mausta kun tuon naamaasi tunget  :P
Kaikkea kiinnostavaa täytyy kokeilla, yleensä erittäin huonolla menestyksellä.

Kausi 2014
Kausi 2015

cossuone

heinäkuu 15, 2014, 16:59:11 ip #106 Viimeisin muokkaus: heinäkuu 15, 2014, 17:14:51 ip käyttäjältä cossuone
Ei Juma! Kävin tupakilla ja katoin että 1 tollanen Golden Habanero olis kypsä ja heitin sen suuhun extempore. Maku oli helkkarin hyvä sen 10 sekuntia ja sit alkoi jumalaton polte ja silmistä valuu vesi ja suusta lima. kaikista inhottavinta oli kutina/polte/humina korvakäytävässä ja tuntui kun polte olisi mennyt ikeniin, jonkinlaista tärinää tuntui käsissä. Syksyllä tuli tuota syötyä paljon kuivatettuna mausteena ja polte oli sopiva. No mut pitää jatkaa reenejä :D

cossuone

Reilu 100grammaa, tuosta hyvä lähteä.


cossuone

uunissa kuivatin  Apachea, Fantasya ja vähän valkosipulia (reilu 100g)                   karkeeta jauhetta tuli 37,5g



NPhoBiaz

Nams! Joko maistoit, tuliko hyvää? :)

cossuone

Juu maistoin. Tein kanankoipia iltapalaksi ja päälle tuota sekoitusta. Oli hyvää, mukavasti maistui valkosipulikin.

cossuone


Peter Pepperi  :)                                                                                                        Toinen kypsä erä Apachea 87g


Samlan asukeissa hitosti kukkia, jokahan nyt alkais tuottaa hetelmää. Ollu Ph:n kanssa ongelmia.

cossuone


Toby

Hoidan & kasvatan chiliä apinan raivolla.

cossuone

Ylhäällä kuvassa Punainen Habanero. Alhaalla Maailman tulisin chili Carolina Reaper jota juuri maistoin pienen viipaleen. Tyhmä teko, oli ihan jäätävän tulista. silmistä, nenästä, ja suusta valui nesteet. En edes tienny että suusta voi tulla niin paljon limaa. No nyt tiedän millasta tuo on kokemus sinänsä. Jätetään näiden tuoreiden super tulisten syönti ammattilaisille. Ehkä  ;D



Toby

Lainaus käyttäjältä: cossuone - elokuu 03, 2014, 08:14:38 ap
Lainaus käyttäjältä: Toby - heinäkuu 29, 2014, 14:35:09 ip
Lainaus käyttäjältä: cossuone - heinäkuu 28, 2014, 14:44:11 ip


Oi että! Koiratkin mukana sadonkorjuussa :)


Ne vahtii tulevaa satoa :D

Varo, et pian pääse puskille itsekkään :D
Rouskuttavat koko sadon, ne suunnitteleepi sitä jo... Ovat niin ovelan näköisiä yksilöitä ettei tiiä YHTÄÄN mitä kaikkiajekkukepposia ne suunnittelee.
Hoidan & kasvatan chiliä apinan raivolla.

cossuone

Aji Cristal pääsi sisälle kypsymään.



cossuone







PAHOLAISEN HILLO

- n.1000 g tuoretta tomaattia
- n.1000 g paprikaa (värillä ei niin väliä)
- Valkosipulia oman mielen mukaan
- Nippu tuoresipulia, toki käy muukin sipuli
- 0.5-1 tl mauste-, tai mustapippuria, taikka jotain muuta pippuria oman maun mukaan
- Tuoretta basilikaa reilusti
- 0.5-1 dl hunaja-omena-viinietikkaa, käy myös tavallinen etikka
- Chiliä oman toleranssin mukaan, 15 Naga Morichia laitoin. Toki muutkin chinenset ja lajikkeet käy, eikun testaamaan vaan ja löytämään mieleistä.
- 1 tl Suolaa (vähäsuolainen)
- n. 1kg hillosokeria, tosin vähempikin riittää, ettei liikaa tönkisty.

Kiehauta vesi toisessa kattilassa, tai vedenkeittimessä silläaikaa, kun viillät tomaattien pintaan pari viiltoa. Laita tomaatit kuumaan veteen, kunnes nahka rupeaa itsestään irtomaan. Kuori, pilko ja laita kattilaan, huom. vettä ei laiteta laisinkaan, jossa hillo tehdään. Pilkotaan paprika, sipuli, valkosipuli, chili ja basilika sopivan kokoisiksi paloiksi ja laitetaan kattilaan. Kiehauta aineksia niin kauan, kunnes nesteet rupeaa irtoamaan ja käy pehmeämään. Voit soseuttajalla ajaa soseeksi hillon, taikka jättää paloiksi. Molempia olen testaillut ja todennut tuon sosemaisen jopa paremmaksi. Hillosokeri laitetaan kattilaan samanaikaisesti sekoittaen, Jatketaan keittämistä 10-15 minuuttia. Valmiin soseen voi laittaa kuumana, taikka hieman jäähtyneenä, pestyihin lasipurkkeihin, että umpioituu paremmin.

Säilöntään voi laittaa myös 1 tl atamoniakin, mikä pidentää entisestään säilyvyyttä, tosin jo umpioituminen itsessään edesauttaa säilymistä. Maku on hyvä, sen takaan kyllä ja sen myös, että tulevat hupenemaan kovaa vauhtia, ennenkuin talvi lyö päälle. Kannattaa tehdä kunnon satsi talvenvaralle. Yksi valmis purkki lähti heti kaverille synttärilahjaksi.

Ohje pongattu sivulta Chilistelyä willisti Sushrajalla, pientä muutosta tehty. Kiitos Alkuperäiselle tekijälle. Sairaan hyvää paholaisen hilloa tuli :)

PP

Herkulta näyttää, täytyisi tehdä itsekin tuota. Onko muovikalvo tiivisteenä?