tammikuu 08, 2025, 21:46:02 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


chilikonjakki?

Aloittaja J, lokakuu 15, 2005, 12:28:51 ip

« edellinen - seuraava »

J

äitini tykkää kovasti konjakista, ja itselläni juuri tässä ovat chilit kypsymässä. ruokaohjeita tässä lukaistessa alkoi päässä kypsymään ajatus chilikonjakista, jonka voisin antaa äidilleni joululahjaksi. eli jos nyt jo laittaisi chilit pulloon maustamaan, onko kukaan kokeillut? kuinka kauan pitää antaa olla ja onnistuuko ylipäänsä?
latviassa join maustettua chiliviinaa, joka oli todella hyvää, ja todella tulista, pullossa chilipalko.
voisin kuvitella äitini pitävän chilillä maustetusta konjakista tulisen ruuan ystävänä.
ensimmäistä kertaa olen näillä sivuilla, kiitos sivustojen ylläpitäjälle, aivan mahtavat sivut!

Amd

Mikäs siinä, kyllähän se ehtii komeasti maustumaan, varsinkin jos hieman silppuaa chilejä, mitä laittaa sisään, ja lisäksi laittaa yhden kokonaisen palon sisään, kun viina on maustunut, ja siivilöity chilisilpusta.

riippuen lajikkeesta varovaisuus on malttia maustamisen kanssa, koska kuukauden liottelun tuloksena voi olla aika tulilientä. :twisted:

bassino

Konjakissa on melkoisen kompleksinen maku, joten mitenköhän siihen mahtaisi sopia. Kokeile ainakin jollain halvalla brandyllä ennenkuin menet rellupulloon chilejä tuikkaamaan :) Tai miten olisi jos kokeilisit tehdä jotain konjakilla terästettyä makeaa ja tulista chilihilloketa tms. Näin päin voisi toimia paremmin? Maustetuista viinoista rommi lienee hyvä pohja chiliviinalle. Anna kuulua miten kokeilut etenevät.
"As long as there are Peppers, there is Hope"
(a new Finnish proverb)

Visa

Itse suosittelisin chilien laittoa perusviinaan. Miksi pilata hienoa konjakin makua chilillä? Se on kuin mämmiä syödessä sekaan laittaisi rasvatontamaitoa!
Miä tein aika riittoisan seoksen chiliviinaa.
Tässä ohje: :twisted:
Pienipullo vodkaa 0.33L, viisi rawit-cililipalkoa joiden
anna maustua ainakin kolmeviikkoa. (jotka puristelin siivilän läpi
ennen juoman tarjoamista)
Meillä oli tänään pihatalkoot ja pistin pullon kiertämään.
Irvistelyistä päätellen juoma oli hyvää ja ravitsevaa.
Kaikki vitamiinit ja flavonoidit tallella :P  :P  :twisted:

Aji Inferno

Tätä teemaa on tullut takavuosina kokeiltua kerran jos toisenkin... Menestys on ollut erittäin vaihtelevaa. Joihinkin juomiin chili, ehkä erityisesti chinense-paprikoiden pistävä ominaismaku, ei tunnu sopivan ollenkaan. Viski on tästä esimerkki. Vähän epäilen konjakkiakin, samasta syystä. Noiden juomien ominaismaun kun pitäisi päästä esiin, ainakin vähänkin kunnollisissa konjakeissa ja viskeissä...

Sitten taas, viime chilitapaamisessa maisteltu aivan loistava chilijuoma joka ymmärtääkseni koostui ihan vodkasta johon oli upotettu makean tulinen "Dutch-Habanero" (Fataliin erikoisristeytys annuum- ja chinense-paprikasta), oli todella herkkua! Kelpaisi kaupalliseenkin käyttöön.

Rommin kanssa tahtoo syntyä aika väkivaltaisia väkijuomia. Ei välttämättä huonoja, mutta chilirommi on kyllä aikamoista "jalat alta" tavaraa, eikä pelkästään alkoholinsa takia... ;)

Os2

LainausSitten taas, viime chilitapaamisessa maisteltu aivan loistava chilijuoma joka ymmärtääkseni koostui ihan vodkasta johon oli upotettu makean tulinen "Dutch-Habanero" (Fataliin erikoisristeytys annuum- ja chinense-paprikasta), oli todella herkkua! Kelpaisi kaupalliseenkin käyttöön.


Miitissä tarjoilemani iloliemen pääasiallisena maunantajana toimivat nuo maanmainiot rocotot, dutch-haba oli vain antamassa pientä lisäpoltetta  8)
elikkä juoman hedelmäinen maku saavutetaan lisäämällä runsaasti mehevälihaista rocotoa :D  

kokeilemisen arvoisena  voisi pitää myös rocopicalla terästettyä ilolientä   :twisted:
Ei setä ole paha, setä on vaan ruma

Tuakko

Eikös Chiliyhdistys voisi menna Tuskaa Open-Airiin myymään jotain kunnon keittoa. Se voisi olla vaikkapa Nagoilla maustettua tappajavotkaa, minimalistisen tyylikäs etiketti kylkeen ja nimeksi Liquid Pain. Siihen vaan myyntiluvat ja medianäkyvyys olisi taattu. Viereen voisi pistää ruisleipää ja piimää myyvän Divine Relief-kojun, joka myisi helpotusta kympin kappalehintaan; taattu synergiaetu.

Joku voisi myös olla niin hullu, että kokeilisi tehdä chileistä kiljua, viiniä tai jopa jotain tislettä. En tosin tiedä että elääkö mikään käymistä edistävä hiivalajike tällaisessa myrkyssä...
Hauskaa pitää olla ja paukkuakin saa.
                       - Katto-Kassinen, aikamme anarkisti