helmikuu 25, 2024, 19:15:13 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


HotVelo - 2015

Aloittaja HotVelo, marraskuu 17, 2014, 20:12:15 ip

« edellinen - seuraava »

HotVelo

marraskuu 17, 2014, 20:12:15 ip Viimeisin muokkaus: huhtikuu 02, 2015, 15:03:16 ip käyttäjältä HotVelo
2.4.2015
Lopullinen saldo idätyksistä.

Capsicum annuum


Itämään lautalle 4.3.2015, toinen erä maaliskuun puolivälissä, viimeiset siirrot multa-alustalle 31.3.2015


 • Ancho Poblano

 • Guajillo

 • Jalapeno Mucho Nacho

 • Kashmiri Mirch (UK Chilli Seeds)


Syystä tahi toisesta epäonnistuneet
 • Jalapeno Chichimeca

- Tapoin jo ensimmäistä varsinaista lehtiparia kasvattaneen kasvinalun ihan vaan omaa kömpelyyttäni.
 • Pasilla Bajio (UK Chilli Seeds)

- Ei kahdesta eri idätysyrityksestä huolimatta vaan lähtenyt alkuun millään ilveellä.
Capsicum baccatum


Itämään lautalle 4.3.2015, toinen erä maaliskuun puolivälissä, viimeiset siirrot multa-alustalle 31.3.2015


 • Aji Cristal

 • C04321

 • Dulce Dolor

 • Lemon DropSyystä tai toisesta epäonnistuneet
 • Aji Amarillo

- Menehtyi multaansiirron jälkeen, en satsannut sitten kummemmin uuteen yritykseen.
 • Aji Fantasy

- Kuoliintui multaansiirron jälkeen, en tehnyt uutta yritystä.

Capsicum chinense


Itämään lautalle 6.1.2015 - tilannepäivitys 16.2.2015


 • Black Naga

 • Bonda Ma Jacques

 • Brasileira Marimbondo (SKK II 2014)

 • Carolina Reaper

 • Datil

 • Habanero Brown Large

 • Peach Bhut Jolokia

 • Red Squash (PI 281424?, UK Chilli Seeds)

 • Rocato

 • Trinidad DouglahJoukosta pois:

 • Pink Habanero

- Olisihan tuota saanut mukana ollakin, mutta ajattelin sitten taimivaiheen tappion ihan vaan johdatukseksi. Vanhat erät on syytä käyttää loppuun ennenkö ahnehdin lisää.


Capsicum pubescens


Itämään 16.11.2014, esikasvatuslaatikkoon multaan 24.11.2014. 2.4.2015 yksi Red Peruvian, Locato Orange ja Manzano Orange on 2l ruukussa, muut jo lopullisissa amppleleissaan (6l ja 9l). Kasveja on 2 kustakin lajikkeesta.


 • Locato Orange

 • Manzano Orange

 • Montufar

 • Red Peruvian

 • Santa Natalia

 • Turbo PubeHotVelo

En ole idätyskuvia viitsinyt enää nappailla, mutta pistänpä tähän ainoan talvetukseen jääneen yksilön potretin.Kuva on tosin jo vanha, viime viikonlopulta, enää ei ikkunasta näy lumen ripettäkään. Mielenkiintoista nyt katsoa, miten tai jos Rocoto Red Peruvian pärjää rangaksi leikattuna ja vaihtelevissä lämpötiloissa kevättalveen saakka. Olen ainakin tässä vaiheessa ajatellut pitää sen vailla keinovaloa.

HotVelo

Tuuppaanpa tähän sitten kuitenkin varhaisen taimikuvan. Jos ei muuten niin vertailukohdaksi itselle.Kahdeksastatoista esikasvatuslaatikkoon siirretystä lauttasiemenestä on 15 pinnalla. Osa oli niitä siirtäessäni niskalenkeillä, muutamissa vain itujuuret esillä. Laitoin Locato Orangen ja Red Peruvianin vielä tyhjinä olleisiin paikkoihin uudet siemenet suoraan multiin. Jos sieltä nousevat, niin hyvä. Jos ei, niin kyllä tuossa ihan riittämiin pubeja minun tarpeisiini on tulossa jo tuollakin määrällä.


HotVelo

Noin kaksi ja puoli viikkoa myöhemmin näyttää tältä.Yksi kitukasvuinen Locato Orange on sitten edellisen kuvan tullut pintaan, muutoin erona näkyy vain kuvien ottoaikojen välinen kasvu. Tällä viikolla siirrän nämä vielä ruukkuihin, ja sitten alkaakin varsinainen kasvurypistys - toivottavasti.

Aloitusviestissä olen hieman haarukoinut 2015 kasvatusten koko listaa. Karsittava sitä vielä on, siitä ei pääse mihinkään.

Angaroth

Hyvässä vaiheessa sulla uudet kasvut.
Terhakasti näyttävät kasvavan :)
Jos haluat olla onnellinen yhden päivän, ota humala. Jos kolme päivää, mene naimisiin. Jos kahdeksan päivää, teurasta sika ja syö se. Jos haluat olla ikuisesti onnellinen, ryhdy puutarhuriksi.

HotVelo

joulukuu 19, 2014, 20:08:52 ip #5 Viimeisin muokkaus: joulukuu 19, 2014, 20:14:11 ip käyttäjältä HotVelo
Kauden 2015 aloitus oli pubeilla viikon tai pari myöhäisempi kuin vuosi sitten, joten taimet ovat hieman pienempiä kuin vastaavaan aikaan 2013 joulukuussa. Valaistuksen teho on nyt kuitenkin kolminkertainen - mitattuna vain loisteputkien määrällä ja yhteisteholla, lumeneista en tiedä sanoa tuon taivaallista. Isoimmissa taimissa on kolmas ja neljäskin lehtipari huomattavasti lyhyemmässä varressa kuin viime vuonna, ilmeisesti lisävalon ansiosta. Starttilannoitetta olen annostellut suihkepullolla heti multiinlaitosta alkaen.Siirsin tänään kaikki ensiruukkuihin. Kun nostin multapaakut esikasvatuslaatikosta, oli muutamaa kitukasvuista lukuunottamatta juuristo yltänyt jo paakkujen pohjaan saakka. Joten eivätköhän ne siitä nyt innostu täyttämään uudet ruukkunsa. Kieltämättä ruukut ovat jonniinkin verran vääräoppisen suurikokoisia, mutta enköhän minä maalis-, huhtikuun koittaessa noiden kasvien kanssa ole kuitenkin sijoitusongelmissa. Pari per lajike jos pidän, niin ylijääpäiset lähtevät maailmalle keväällä.


Huru-ukko

Henkilökohtainen mielipide , ruukkusi on juuri sopivan kokoiset, noin menen itsekkin jos mullitetaan.

x46900

Yhdyn huru-ukon mielipiteeseen, samanlaisilla portailla täälläkin edetään ruukkujen koossa.

HotVelo

Mukava saada uskonvahvistusta
Pääajatuksenani erityisesti marraskuuidätysten kanssa on saada ne semmoiseen multatilaan ennen joulua, missä ne pärjäävät pisimmillään reilun viikon huoltovälillä loppiaiseen.

Noista ruukuista seuraava suunniteltu koko on 2l ruukku ja niistä aikanaan lopullisiin amppeleihin ja jokunen ehkä airpotteihin. Kolmen ruukutuksen taktiikalla kohti satokautta.


HotVelo

Hyvää joulua HotVelon farmilta!Puitteet ovat kutakuinkin kohdallaan, etätyöpäivän lopetin puolisen tuntia sitten, nyt alkaa joulutauko.

NPhoBiaz

Onpas kauniit valot! :) Hyvää joulua sinnekin päin!

Chilioni

Joulukorttimatskua toi kuva. Hyvät joulut sinnekin. :)
Itse tekemällä saa just sellasen kun haluaa. Tai ainakin sinnepäin.

Huru-ukko


Hömppä

Jouluja vaan! Kysyisen tässä samalla että mistähän työ mahdatte noita styroksisia(?) taimilaatikoita saada/ostaa?

HotVelo

Rauhoitin jouluajan chilipohdinnoilta. Mutta nyt kun keskitalven maaltamuutto on enää hiukka reilun viikon päässä, olen aloitusviestiin koittanut saada kasvatuslistoja viimeisteltyjä. Ongelmallisin on chinenseosuus, se lista kun supistumisen sijasta tuntuu vain paisuvan. Jotain kipeitä ratkaisuja on kohta tehtävä, tai sitten pitää yrittää jotain kasvatuskombinaattimallia.

Lainaus käyttäjältä: Hömppä - joulukuu 23, 2014, 14:36:13 ip
Jouluja vaan! Kysyisen tässä samalla että mistähän työ mahdatte noita styroksisia(?) taimilaatikoita saada/ostaa?


Aiemmin tuon Parasene idätys-/taimiesikasvatuslaatikon tyyppistä on ollut myynnissä esim. Kivikankaalla. Varmaan muuallakin on ollut ja ehkä löytyy vieläkin. Nykysuuntaus näyttää kuitenkin olevan (helpommin puhdistettavat) muoviset idätyssysteemit. Sellaiseen minullakin on menossa vuodenvaihteen jälkeen chinenset. Parasenen laatikko jäänee muiden hyötykasvien kuin chilin idätyskäyttöön.

HotVelo

Nyt on käynnissä 2015 idätysten toinen aalto.Jos itävyys on samaa luokkaa kuin aiemmin, on tuostakin tulossa ylijäämätaimia koko joukko. Ne menevät sitten joko uusiin sijoituspaikkoihin tai suureen kiertokulkuun. Tupla- ja triplakasvatuksia en ole suunnitellut chinenseistä tälle vuodelle pitää.Marraskuiset pubekasvatit ovat nyt tämmöisessä vaiheessa.

Ainoalle oikeasti talvetuksessa olevalle chilille, Rocoto Red Peruvian, koitin joulun aikaan antaa havainto-opetusta siitä, miltä sadon pitäisi kesällä näyttää.


Chilioni

Mielikuvaharjoittelua tulevaan kauteen, ei paha idea!  ;D Todella hienon näköisiä pubeja sulla, omat ei noin nättejä ole mutta kasvavat sentään.  :)
Itse tekemällä saa just sellasen kun haluaa. Tai ainakin sinnepäin.

HotVelo

Chinenseidätykset ovat edelleen käynnissä. Osan olen lautalta siirtänyt jo RootMasteriin, mutta en jaksa yksitellen niitä dokumentoida, yhteenveto tulee sitten, kun pistän idätyslautan taas huilaamaan ja odottamaan baccatumien ja annuumien idätystä hiihtolomaviikon jälkeen.

Ja tuonne pitäisi sitten kolmen kuukauden päästä saada jo ensimmäisiä harsojen alle totuttelemaan kevätaurinkoon.


HotVelo

Nopsaanpa meni kuukausi ilman päivityksiä! En ole kirvestä heittänyt kaivoon chilinkasvatuksen suhteen, muut asiat ovat vaan olleet päällimmäisenä.

27.1.2015 oli pubescens osasto ylikansoitettu.Ylimääräisten kasvien lähdettyä maailmalle on jäljellejääneille tullut paremmin tilaa levittäytyä. Ja kyllä ne tuon kuvan jälkeen ovatkin levittäytyneet. Täytyy katsoa, jos ehtisin napsaista uuden kuvan lähipäivinä.

Chinensetilanne on suht hyvä, päivitin niiden osuuden aloitusviestiin. Muutamia olen siirtänyt RootMasterista omiin ruukkuihin, loput siirrän tämän viikon aikana. Supertulisten lajikkeiden ylijäämätaimille olen jo tainnut löytääkin ottajan, joten niistä ei tulle ongelmajätettä. Miedommille varianteille oli suht helppo puhua uudet hoitajat jo aiemmin.*****  Off-topic *****
Lopputalven vapaa-aika (so. lomat, juhlapyhät, viikonloput) meneekin sitten raivaustöissä.

Kun kuvien esittämiä tilanteita on niissä näkyvien jatkoksi paljon lisää, niin näyttää siltä, että talvella 2015-2016 ei tarvitse vasiten polttopuukorjuuta tehdä - pakolliset vahinkojen raivaukset riittävät. Vaan mukavasti tuolla työskentely käy arkiliikunnasta, yli puolimetrisessä hangessa vääntäminen saa hien pintaan vaikka lumikengillä liikkuukin.

HotVelo

Pitkän hiljaisuuden jälkeen tämä meneekin jo melkein spämmin puolelle, kaksi päivitystä saman vuorokauden aikana. Laitan nyt vielä kuvapäivityksen myöhempiä vertailuja varten.

Vasemmalla on pubeja ja muutamia tuoreeltaan omiin ruukkuihinsa päässeitä chinensejä. Oikealla on pubescens lajikkeiden pääkaarti.
Chinenselajikkeiden pääjoukko.

Kun katselin kuvia ottaessani tarkemmin isompaa pubejoukkoa, huomasin siellä muutamissa kasveissa jo nuppuja. Kovin on aikaista kyllä sukupuoliselle heräämiselle vielä nyt.


Farmilla on ollut viime kesän ainoa Rocoto Red Peruvian koeluontoisesti karussa talvetuksessa. Muutamia viikkoja sitten laitoin sille ajastetun valaistuksen nähdäkseni josko se herää talviunesta.Näyttää heräävän. Rungossa on alempana myös kasvupisteitä, jotka näyttäisivät olevan aktivoitumassa.