marraskuu 26, 2022, 15:49:36 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Chiljonka -15 eka kausi

Aloittaja Chiljonka, tammikuu 06, 2015, 15:58:42 ip

« edellinen - seuraava »

Chiljonka

tammikuu 06, 2015, 15:58:42 ip Viimeisin muokkaus: heinäkuu 15, 2015, 23:55:51 ip käyttäjältä Chiljonka
Chilit     Idätyslautta tulille 26.tai 29.12.2014?


Capsicum chinense:
Peach trinidad scorpion
Pink Habanero


Capsicum annuum:
Lilac


Capsicum baccatum:
Piriz
Aji fantasy
Quintisho
Pequante

Muut:
Goji
Pari yksikyntistä itänyttä valkosipulia mullassa kokeeksi

3.3 laitettu itämään
kuukausimansikka
tomaatit "red cherry" ja "money maker"

Ensimmäinen kausi siis kyseessä ja hyviä neuvoja/kommentteja otan mielelläni vastaan. Tarkoitus mennä mahd. pienellä budjetilla, köyhä kun olen. Jonkinlaista ulkokasvatusta kesäksi suunnitteilla okt.tontilla.

Chiljonka

3.1.2015 Osa Rainbow:n kukkamullassa, osa kookoksessa sekalaisessa järjestyksessä.
Purkkiin sitä mukaa kun omaan silmään näyttäny siltä.

5.1. Idätyslautta tyhjennetty, kaikki lajikkeet purkeissa kasvamassa. Quintishoistakin kaksi alkoi kasvattaa juurta, laitoin nekin jo purkkiin, katotaan kasvaako vai ei. Ostettu Nutriforte kastelulannoite. Ravinnepitoisuus: Vesiliukoinen NPK 12-7-19 + 1,5 % Mg + hivenaineet.

Chiljonka

tammikuu 07, 2015, 19:03:26 ip #2 Viimeisin muokkaus: helmikuu 06, 2015, 23:41:04 ip käyttäjältä Chiljonka

Huono kuva, kolme sirkkalehteä.


Yleiskuvaa, huomaa lasten duplojen hyötykäyttö 8)


Kovin kasvaja tähän mennessä.

Jone1970

Itse jättäisin tuon Rainbow:n kukkamullan pois kuvioista seuraavan ruukunvaihdon yhteydessä, etenkin jos aiot kasvattaa chilejäsi kesällä ulkosalla. Mullalla on taipumus paakkuuntua todella tiukaksi paketiksi varsinkin sateisina kesinä, joka voi saada aikaan sen etteivät juuret pääse kunnolla kasvamaan, eikä juuripaakku kunnolla kuivahtamaan sateiden välissä. Chilien juuret eivät pidä jatkuvasta märkyydestä.

Käytän itse ulkokasvatuksessa yksinomaan kalkittua puutarhaturvetta (esim. Kekkilä), jota saa 85-litran säkin alle kuudella eurolla. Luomuturpeet voi unohtaa niiden happamuuden takia. Toki turvekin paakkuuntuu muttei mielestäni yhtä pahasti kuin multa ja toisaalta turve kuivuu multaa huomattavasti nopeammin. Foorumilta löytyy paljon porukkaa, jotka ovat kasvattaneet chilejä menestyksekkäästi myös mullassa, eli kyseessä on vain oma mielipiteeni asiasta, ei mikään absoluuttinen totuus :).


 
Mikä ei tapa sattuu ihan hel*etisti.

Chiljonka

Ok, juuri tällasia vinkkejä tässä varmasti tarvitaankin. Honkkarissa näyttäs olevan jotain Belinda merkkistä puutarhaturvetta, onko jollain tästä kokemusta, olisko käypää kamaa?

Trioniska

Lainaus käyttäjältä: Chiljonka - tammikuu 11, 2015, 15:05:10 ip
Ok, juuri tällasia vinkkejä tässä varmasti tarvitaankin. Honkkarissa näyttäs olevan jotain Belinda merkkistä puutarhaturvetta, onko jollain tästä kokemusta, olisko käypää kamaa?


Pitäisi olla pätevää kamaa, tuolta linkistä vertailun pohjalla on Europeat(Belinda) vastaukset kysymyksiin, toki mullan osalta mutta vastannee turvetta tuotantoketjun osalta...
http://chilitunari.blogspot.fi/2014/12/paluu-multatestiin.html
Aloitteleva kasvattelija jolla mopo "voi" lähteä käsistä
http://chilimuistio.blogspot.fi/
Kaudet vuodesta 2014

Chiljonka

Pientä päivitystä. Quintishotkin nostivat päänsä kookoksesta ja tekevät jo ensimmäisiä varsinaisia lehtiään. Suurimmalla osalla jo kolme lehtiparia, parhailla neljä. yksi kevyt altakastelu suoritettu tähän mennessä. Loistari ollut päällä nyt n.13 tuntia päivässä.

Chiljonka

Kasveja järjestelty pituusjärjestykseen niin saa valon korkeuden säädettyä. Yksi Lilac jämähtäny sirkkalehtivaiheeseen, siinä lienee joku vika... Vähän tummemmat ne sirkkalehdet siinä onkin kun muissa. Kökkiköön nyt vielä mukana jos siitä vielä innostuis. Tänään osa sai jo kevyesti lannoitettua juomista, saa kattoo mitä tuumaavat.

Chiljonka

Neljä taimea siirretty hiukan isompiin ruukkuihin... Vinkkejä mistä sais mahd. edullisesti ruukkuja,(Ylöjärvi,Tampere) tommosia välimallin ja sit lopullisia? Mitään ämpäreitä meille ei sit kuulemma tuu, et kai ne sit pitäis viä näyttääkki ruukuilta. Chilitarvikkeen sivut jo tsekkasin ja löysinki sieltä pari vaihtoehtoo. Ja minkäs kokosia nuo lopulliset sit pitäis olla kookos tai turve kasvualustalla?

0lli

Lainaus käyttäjältä: Chiljonka - tammikuu 25, 2015, 18:11:13 ip
Ja minkäs kokosia nuo lopulliset sit pitäis olla kookos tai turve kasvualustalla?


Riippuu kuinka ison kasvin haluaa saada aikaan, itse käytän 10 litran ämpäreitä lopullisina ruukkuina, pienemmät ja isommat kelpaavat myös hyvin, sadon ja jopa podien koko on vähän riippuvainen lopullisen ruukun koosta :)
If you want to be happy for a lifetime, be a gardener.

NPhoBiaz

Lielahden Plantagenista löysin aika hyvän hintaisia altakasteluruukkuja:Hinta oli muistaakseni 1,2e per setti (12cm ruukku ja aluslautanen myydään erikseen). Väreinä musta ja valkoinen. Meni väliruukkuina viime vuonna täydellisesti, samoilla mennään tänä vuonna.

Chiljonka

Kiitos molemmille! Pitääpä käydä lantageenissä pyörimässä jos löytyis, noihan on siistit eikä hinnalla pilatut. Tänään sai chilit pelkkää vettä, kokolailla kuivia olivatkin.

Chiljonka

Nopea pyörähdys Lantajenissä tuotti toivotun tuloksen. Tai ei ihan, kitsastelu karisi paikan päällä sen verran että ostin viis 16senttistä lautasineen. Vajaa 17e. Olis tuolla kyllä viihtyny vähän pidempäänki pällistelemässä; ensimmäinen visiitti kyseisessä paikassa vaan luultavasti ei viimeinen.

NPhoBiaz

Oliko siellä vielä kuinka noita meikäläisen ehdottamia muoviruukkuja? Pitäis käydä hakemassa muutama lisää... ::)

Chiljonka

Juu, oli mustia, valkosia ja terrakottaa.

NPhoBiaz


Chiljonka

Jaahas, tynkä Lilac otti ja kuoli. Sitten tänään bongasin tämmösen tuolta kookoksesta postaamasta.


Minä sen sitten nohevana vangitsin pilttipurkkiin, myrkytin ja kuvasin. Eikös tämä nyt ole se harsosääski? Ja jatkokysymys mistä näitä tulee? Itse olen huomannut polttopuita sisään tuodessa että sieltä kyllä horroksesta heräilee jos jonkinnäköistä kaveria mutta yleensä kyllä isompia kun nämä veijarit. Kissa on meillä hoitanu aika tehokkaasti noi isommat lentävät.


Niin joo ja chilitkin kasvaa :). Huomiona että tuossa kookoksessa kyllä selvästi nopeammin. Multakasveissa mielestäni tummemmat lehdet, pitäiskö lannottaa jo enemmänkin? Tähän mennessä oon antanu noin puoli milliä/1,5litraa, välillä pelkkää vettä. Kukkamulta hylätty uusiin ruukkuihin siirrossa.

cossuone

Samoja ruukkuja löytyy myös honkkarista  ;)
Lainaus käyttäjältä: NPhoBiaz - tammikuu 26, 2015, 00:16:15 ap
Lielahden Plantagenista löysin aika hyvän hintaisia altakasteluruukkuja:Hinta oli muistaakseni 1,2e per setti (12cm ruukku ja aluslautanen myydään erikseen). Väreinä musta ja valkoinen. Meni väliruukkuina viime vuonna täydellisesti, samoilla mennään tänä vuonna.

Chiljonka

helmikuu 01, 2015, 13:30:06 ip #18 Viimeisin muokkaus: helmikuu 06, 2015, 23:48:24 ip käyttäjältä Chiljonka
Kaikki chilit ovat nyt saaneet jonkinlaisen uuden astian ja lisää juuritilaa. Jouduin tuota kookosta nyt jatkamaan kuitenki sillä kukkamullalla kun olis muuten loppunu kesken eikä huvittanu/päässy lähteen hakemaan lisää. Let`s katotaan, kaipa tuo toimii. Kuvat on nyt näköjään aika luokattomia mutta laitetaan kumminki.


Tässä yleiskuva, alkaa olla ahdasta lampun alla :'(


Lilac tekee oksia.


Edessä 3xPequante, kaikki yhtä vanhoja. Suurin kasvanut kookoksessa alusta lähtien.


Loppuun vielä gojia. Pitäs varmaan parhaita koittaa piakkoin ronkkia omiin purkkeihin, ovat vaan niin kovin hentoja että en tiä mitä siitäki tulee. Tapan varmaan kaikki...

Chiljonka

helmikuu 03, 2015, 10:15:53 ap #19 Viimeisin muokkaus: helmikuu 06, 2015, 23:51:31 ip käyttäjältä Chiljonka
Jahas, löysin Lilacista pari kukannuppua eilen illalla. Semi innostus ;D.

Pink habanero haarautuu.
Muutkin alkaneet tekemään haaroja paitsi Pequante ja Fantasy tykkäävät venyä lähinnä pituutta, pitäisköhän niitä latvoa?

edit1.Jaa, nyt noi kuvat muuttuu klikkaamalla pienemmiks, olipas näppärää taas. Lisää harjoittelua!

edit2.Pequante ja Fantasy latvottu, ihan kynsillä nipsasin ne ylimmät lehdet.