tammikuu 09, 2025, 11:45:47 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Tabasco tyyppinen kastike, resepti?

Aloittaja Anonymous, joulukuu 11, 2005, 21:03:20 ip

« edellinen - seuraava »

Anonymous

Hei,

tein tuon reseptitietokannan mukaista tabascon tapaista kastiketta. Tuosta tulee vain aika etikkaisen makuista.

Ajattelin kokeilla seuraavaksi hieman vähemmällä etikalla. Etikkaan voi varmaankin sekoittaa puolet vettä? Vai onko sen jälkeen säilyvyys ongelmana?

Kertokaapa millaisella reseptillä olette itse tuollaista tabascon tapaista kokkailleet?

miikkah

En ole itse koittanut, mutta tällaista löytyi googlella.

Tabasco Style Hot Sauce Recipe ...

1 pound fresh red tabasco chiles, chopped
2 cups distilled white vinegar
2 teaspoons salt

Because the chiles are not aged in oak barrels for three years, this will be only a rough approximation of the famous McIlhenny product. You will have to grow your own tabascos or substitute dried ones that have been rehydrated. Other small, hot, fresh red chiles can also be substituted for the tabascos.

Combine the chiles and the vinegar in a saucepan and heat.
Stir in the salt and simmer for 5 minutes. Remove from the heat, cool, and place in a blender.
Puree until smooth and place in a glass jar.
Allow to steep for 2 weeks in the refrigerator.

Remove, strain the sauce, and adjust the consistency by adding more vinegar if necessary.

--------edit-------------
Muutama ohje lisää linkin takaa:
http://www.mexican-barbecue-recipes.com/tabasco-hot-sauce-recipes.html

Jore

ChiliKastike

1 kg tomaatteja
125 g punasipuleita
10-20 punaista chilipaprikaa (korjattu)  8)
4 rkl fariinisokeria
2 rkl suolaa
1 dl valkoviinietikkaa
1 dl punaviinietikkaa
1 tl neilikkaa
2 tl kanelia
1 tl muskottipähkinää

1. Kalttaa tomaatit. Kuori ja leikkaa ne palasiksi. Kuori ja silppua sipulit. Esikäsittele chilit.
2. Pane ainekset kattilaan. Lisää sokeri, suola ja etikat ja anna seoksen kiehua hiljalleen noin 45 minuuttia välillä sekoittaen.
3. Soseuta kastike, lisää mausteet ja kuumenna seos uudelleen.
4. Kaada kastike puhtaisiin lasitölkkeihin. Sulje kannet. Kastike on tekeytynyt noin kahden viikon kuluttua.

Koti ja keittiö 9/2002

Tosin voi olla että saa lisätä pari ylimääräistä "käpyä" sekaan jotta se ois OIKEESTI chilikastiketta... kokeilemalla selviää :)
Jalapeno = Pelaan jo

Os2

kuullostaa kyllä toi resepti MIEDON tomaattikastikkeen reseptiltä  :P
jos tomaattia haluaa mukaan niin joku 1/1 suhde chilien kanssa voisi olla kohdallaan  :wink:
Ei setä ole paha, setä on vaan ruma

svalli as guest

Jenkkiresepteja kayttaessanne ottaakaa huomioon se, etta suomalainen etikka on yleensa 10% ja jenkeissa se on 5%. Ei siis ihme, etta tulee etikkaisia sooseja. Osan etikasta voi korvata sitruunamehulla tai jollain muulla happamalla.

Tarkoitus on siis saada ph laskettua sellaiselle tasolle, missa ruokamyrkytyksen aiheuttavat bakteerit eivat viihdy. Kiehuvassa vedessa steriloiduille sooseille ja salsoile suositellaan happamuuden saatoa ph 4.6 tai sen alle. Jos ph on yli 4.6 purkit on kasiteltava painekeittimessa tayttamisen jalkeen.

Anonymous

Lainaus käyttäjältä: "miikkah"En ole itse koittanut, mutta tällaista löytyi googlella.

Tabasco Style Hot Sauce Recipe ...

1 pound fresh red tabasco chiles, chopped
2 cups distilled white vinegar
2 teaspoons salt

Because the chiles are not aged in oak barrels for three years, this will be only a rough approximation of the famous McIlhenny product. You will have to grow your own tabascos or substitute dried ones that have been rehydrated. Other small, hot, fresh red chiles can also be substituted for the tabascos.

Combine the chiles and the vinegar in a saucepan and heat.
Stir in the salt and simmer for 5 minutes. Remove from the heat, cool, and place in a blender.
Puree until smooth and place in a glass jar.
Allow to steep for 2 weeks in the refrigerator.

Remove, strain the sauce, and adjust the consistency by adding more vinegar if necessary.

--------edit-------------
Muutama ohje lisää linkin takaa:
http://www.mexican-barbecue-recipes.com/tabasco-hot-sauce-recipes.html


Jep, tämän tyyppisen ohjeen mukaisesti tein eilen "tabascoa" tai "habascoa" parilla pienellä modilla.
Käytin purkitettuja habaneroja seuraaavasti.

* Habat liemineen(siis koko purkki) kattilaan.
* pari valkosipulinkynttä sekaan(muussattuna)
* Hiukan lisää v.viini etikkaa.
* suolaa sopivasti.
Muussiksi yleiskoneella ja kuumennettuihin purkkeihin.
Hautumaan jääkaappiin viikoksi pariksi... jonka jälkeen tarkistetaan maku ja laitetaan tippapurkkeihin.


Kastikeesta ei ehkä tullut nyt niin etikkaista koska noiden habanerojen liemi oli vesi/etikka seosta jossa valmiina suolaa + muita mausteita. Mutta kuitenkin aika etikkainen edelleen. Täytyy katsoa jos lisäisi tuon jääkaappi hautumisen jälkeen tuota sitruunamehuo vielä joukkoon. Se on kyllä potkusta pois...