maaliskuu 22, 2023, 20:10:34 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Hotvelo - 2016

Aloittaja HotVelo, huhtikuu 04, 2016, 10:17:56 ap

« edellinen - seuraava »

HotVelo

huhtikuu 04, 2016, 10:17:56 ap Viimeisin muokkaus: huhtikuu 06, 2016, 12:44:57 ip käyttäjältä HotVelo
Runsaat kolme ja puoli kuukautta sitten päätin kauden 2015, avaan nyt kauden 2016.
Raportoimatta on jäänyt idätykset ja taimikasvatukset, mennään suoraan asiaan. Kasvihuonekausi vuodelle 2016 alkoi viikonloppuna. Tuolla ei vielä ole tosin kuin 5 rocotoa (2x Santa Natalia, 2x Montufar ja 1x Red Peruvian) sekä roikaleen mittaiseksi hujahtanut Aji Amarillo.

Tulevina viikonloppuina kasvimäärä kasvaa sitä mukaa, kun kasveja eteläisestä Jyväskylästä farmille kuskaan. Tarkoitus on pitää kesäksi kasvariin jäävien kasvien määrä kuitenkin maltillisena, sillä työnantaja järjesti vekkulin muutoksen työskentelypaikkaan, ja kesällä on rajoitetummin aikaa kasvien huolenpitoon.

Taimikasvattamossa on ylimääräisiä taimia. Laittanen niistä ilmoituksen kaupankäyntiosastolle lähiaikoina, kun ensin saan kirjattua jo tehdyt varaukset. Varmasti ylimääräisiä on tulisimmassa päässä (Naga Morich, Trinidad Douglah) mutta myös kevyemmin polttelevia lajikkeita tullee jakoon.


Miquel

Tuliselle tiedänkin erään sijoituspaikan... Niin ja pitkästäaikaa teeve vaan toveri. :)
Koska kukat ovat mitättömän pienet ja marjat syömäkelvottomia, käyttöarvo perustuu lehdistöön.

Kausi -13: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=12313.0
Kausi -14: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14231.0
Kausi -15: http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=15663.0

HotVeloKauden 2016 kasvatuslista on tämän näköinen.

Annuum

 • Jalapeno Chichimeca

 • Jalapeno Mucho Nacho

 • Kashmiri Mirch

 • Pasilla BajioBaccatum

 • Aji Amarillo

 • C04321

 • Lemon DropChinense

 • 7Pot Trinidad Douglah

 • Black Naga

 • Habanero Brown Large

 • Moruga Yellow

 • Naga Morich

 • Pink HabaneroPubescens

 • Montufar, PI 585273

 • Red Peruvian

 • "Santa Natalia"

 • Turbo Pube, PI 585267Olisin ehkä voinut kasvivalikoimaa tiivistää vielä enemmänkin, mutta sain sentään puristettua kasvihuoneeseen menevien chilien määrän kolmeentoista, l. yksi kasvi per lajike. Pubeja on kylläkin 3 per lajike, mutta niille minulla on tarkoitus saada käyttöön ihan oma kasvutunneli. Toisen auton talvisuojana ollut pressutalli on tullut tiensä päähän, ja tarkoitukseni on pingottaa sen metallikaarien yli kasvihuonemuovi pressun sijaan. Siellä pitäisi olla riittämiin tilaa kahdelletoista roikkokasville.

Kasvualusta on kaikille sama, turvemultaseos. Uutena kokeiluna kasvihuoneessa kesällä on aurinkoenergialla toimiva Irrigatian Sol-C24 tippukastelusysteemi. Kun olen kesällä itse 3 päivää viikossa poissa farmilta työnantajan siirrettyä toimipisteemme Jyväskylästä Tampereelle, toivon tuon automaattikastelun vähentävän vaimon stressiä chileistä huolehtimisesta.

Chilivaari

huhtikuu 06, 2016, 10:54:12 ap #3 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 06, 2016, 11:55:03 ap käyttäjältä Chilivaari
Hieno kasvatuslista.
Tuo avausviestisi iso googlekuva ei vain vieläkään näy minulle. Näetkö itse, jos kirjaudut ulos googlesta?

Hotvelolle vihjeeksi: Aiheesta on oma ketju, jota sivuston haulla en onnistunut löytämään, mutta tässä se on:
http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=16966.msg326452#msg326452

Jomppe

Ei näy kuva täälläkään, vaikka googlessa ollaankin kirjautuneena. Onkohan kuukkeli nyt jotain säädellyt, jälleen kerran?

HotVelo

Perhana.

Tarkistin mielestäni kuvan näkyvyyden maanantaina niin Googleen kirjautuneena kuin kirjautumattomanakin. Vaan nytpä se ei tosiaan enää näkynyt. Päivitin avausviestiä ja linkkasin kuvan vanhan Picasawebin kansiosta, se ainakin nyt tuntuu näkyvän.

Chilivaarille kiitos 'Näkyykö kuvani?' ketjun linkistä. 


HotVelo

huhtikuu 10, 2016, 22:36:17 ip #6 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 10, 2016, 23:00:20 ip käyttäjältä HotVelo
Farmille siirtyi viikonloppuna nippu annuumeja ja baccoja sekä taas pari rocotoa.

Nyt kasvihuoneessa on lopullisiin kasvuastioihinsa sijoitettuna kaikki annuumit ja baccatumit sekä vajaa puolet rocotoista. Jälkimmäiset odottavat ilmojen lämpeämistä päästäkseen ulkoruokintaan, tai sitten kesäkasvihuoneeseen. Tuosta kesäkasvihuoneprojektista tulee lisää infoa tulevaisuudessa.


HotVelo

elokuu 17, 2016, 22:13:20 ip #7 Viimeisin muokkaus: elokuu 18, 2016, 16:17:17 ip käyttäjältä HotVelo
Aika räväkkää kasvatuspäiväkirjanpitoa on tämä, kauden avauksesta parilla viestillä liki kauden päätökseen.

Kirjaanpa nyt tiiviisti kesän tapahtumat chilirintamalla.

Pääkasvihuoneessa viime kesän kamppailu kirvojen kanssa toistui. Lopputulos oli sama - kirvat voittivat silkalla määrällisellä ylivoimallaan. Nyt tein kuitenkin ajoissa ns. taktisen vetäytymisen, ja karsin kasvit paljaiksi jättäen hedelmät kypsymään oksille.

Tomaatit ja yrtit ovat pääkasvihuoneessa saaneet ihme kyllä olla kirvoilta rauhassa, paprikakasvit saivat sen sijaan tuta niiden täyden vimman.

Kesäkasvihuone valmistui kesäkuun puolivälissä, ja se jakautui normaali- ja viidakko-osastoon.Kaikki rocotot ovat tänä kautena olleet tässä uudessa kasvihuoneessa katetun kuistin sijasta. Liekö valinta hyvä vai huono, kuvat puhukoon puolestaan.Kesäkasvihuoneessakin on kirvojen riivaamia kasveja (munakoisot, bataatti ja yllätyksekseni myös mansikkakoiso ja ananaskirsikka), mutta jokin noissa pubeissa tekee ne ilmeisesti kirvoille vastenmielisiksi, sillä niihin ne pikku riiviöt eivät ole iskeneet ahnaita hampaitaan.

axo

Mulla ei näy kuvat, koitettu pc + iphonella...

HotVelo

Aika vempulointia on tämä näiden kuvien avaaminen nyt Googlen palvelun kautta. Nyt sain ne kuitenkin semmoiseen uskoon, että perus IE:llä, mikä ei tiedä mitään Google-tunnuksistani ym. kuvat ilmestyivät näkyviin. Tosin hämmentävän kauan niiden haku kesti.

axo

Joo nyt näkyy mullakin :)


Sent from my iPhone using Tapatalk