heinäkuu 14, 2020, 22:02:10 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Havuja perkele

Aloittaja saok, maaliskuu 08, 2019, 20:39:29 ip

« edellinen - seuraava »

saok

maaliskuu 08, 2019, 20:39:29 ip Viimeisin muokkaus: maaliskuu 08, 2019, 20:45:49 ip käyttäjältä saok
Koetan vähän kituuttaa noita, kun tila on rajallinen.
Kasvattelin aiemmin kookoksessa, mutta koko ajan oli jotain överiä tai muuta vajukkia niin päädyin nyt sitten mainoksen uhrina kasvusammaleeseen.
No kylkiäisenä tuli sitten harsosääsket (tai kaupan rehujen kylkiäisenä), kookoksen kanssa ei moisia ollut.

Kokovaihtelusta sen verran, että olen vaihtanut isompaan, vasta kun on alettu osoittamaan mieltä. Tuo Chokolate Moruga tekee kuppilehtiä latvaan minkä ehtii, juurella olevat lehdet on nättejä. En juuri jaksa siitä välittää, koska kai joku supertulinen kuuluu olla.

Useimmat kukkivat rajusti ja podejakin löytyi jo Rio Huallagosta ja parista muusta ainakin. Nyppäsin enimmät pois, jotta kasvaisivat vielä vähän.

22.2.



8.3.



Allekasteluruukusta lähtien:

El Oro de Equador, ChokoMoruga, Trepadeira Werner, Aji Mango
Aji Ayuyo, Rio Huallago, 2. Oro Equador
Näkymättömissä:
Trepadeira Werner, Jalapeno La Bomba ja Piriz

saok

huhtikuu 18, 2019, 19:25:59 ip #1 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 18, 2019, 20:45:56 ip käyttäjältä saok


Jotkut näemmä vaan innostuvat pienestä piiskaamisesta.
Yllättäen isää ei ole (taaskaan) tiedossa. Kaikki taas joutuu itse elättämään.

saok

huhtikuu 20, 2019, 21:59:28 ip #2 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 21, 2019, 11:55:17 ap käyttäjältä saok


Jalapeño La Bomba, tämän kanssa tulee vielä tilaongelmia, veikkaan.



Kuten myös tämän. El Oro de Equador. Toinen piti jo nostaa pois teltasta kun varjosti muita.



Rio Huallago taas on pysynyt sovitussa koossa korkeus n 20cm ja leveys 40. Oikein mukava.



Ruma puska kuin mikä, Aji Ayuyo. piti leikellä ettei köynnöstä koko telttaa.




Choc Moruga. Järjettömän tiheä puska ja raa'at podit kyllä hienoja hennon vaaleanvihreitä, kuvan värit heittää ledivalossa.





Kojootti

Oro de ecuador oli mulla viime kesänä +2,5m korkea ja yli metrin leveä, mullassa noin 30cm ruukussa... Tosi hyvän makuinen se kyllä on :thumbup:

saok

Kova kasvuvauhti Orolla kyllä. Samantien kun nosti teltasta hyvän valon alta pois, niin pituuskasvu senkun kiihtyi. Varmaankin saksia joutuu tuon kanssa käyttämään rankasti, ei pysty kastelemaan isoja puskia jatkuvasti muiden kiiriden vuoksi.

saok

huhtikuu 26, 2019, 19:43:59 ip #5 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 26, 2019, 20:08:28 ip käyttäjältä saok
Jaahah. Reisssusta kotiin huomatakseni että ripsiäiset on vallanneet Rio Huallagon, joka on juuri hyvässä pökälevaiheessa. Perkele.
Mäntysuopaa, suihkua ja ulos. Paleltuu jos on paleltuakseen. Kylläpä ketuttaa.
Mielenkiintoista tuleeko muihinkin samoja merkkejä.
Taitaa olla kosto kaikista niistä kaupasta kotiinkannetuista korianteripuskista.

saok

huhtikuu 26, 2019, 19:52:31 ip #6 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 26, 2019, 20:14:39 ip käyttäjältä saok
Jos nyt ei muuta positiivista, niin tämä auttoi tässäkin hommassa, eikä maksanut paljon:

https://www.aliexpress.com/item/Hot-Sale-Hand-illuminated-magnifier-magnifying-glass-Reading-support-with-15-X-magnification-and-LED-lens/32809313783.html

Eihän se optisesti mikään Zeiss ole, mutta valo sivulta, halpa hinta ja riittävä suurennos öttiäisten havainnointiin. Tuo sivusta tuleva valo nimenomaan auttaa pikkukikkareiden havainnointiin.
Alunperin tilasin sen kyllä muuhun tarkoitukseen lukeakseni eri elektroniikkakomponenttien leimoja, mutta käy se tähänkin.

saok

huhtikuu 26, 2019, 20:25:20 ip #7 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 26, 2019, 20:30:13 ip käyttäjältä saok
Aji Mango näemmä myös entinen. Enpä edes viitsi suihkutella, menee suoraan pellolle. Aurinko kai sitten hoitaa huomenna. Vahinko, ehti tehdä yhden kypsän ja paljon raakileita.

saok



Choko Moruga taasen.... Saapa nähdä säilyykö öttiäisiltä. Ei välttämättä tarvitsisi, koska se tarkoittaa että tuota perkelettä joutuu uteliaisuudesta kuitenkin maistamaan.

saok

toukokuu 03, 2019, 21:50:18 ip #9 Viimeisin muokkaus: toukokuu 03, 2019, 21:53:22 ip käyttäjältä saok
Laitoin reilu viikko takaperin Rio huallagon ja Aji Mangon pihalle puolivarjoon. Ajattelin että vainaita tulee. Eikä niin väliä kun öpöjä sikiää.
No ei tullut vainaita. Ei palovaurionpalovauriota  :o.
Pakko oli säälistä ottaa sisälle, ennen luvattuja pakkasia, ja kas, ei ripsiperkeleenperkelettä missään. Lämmöt on käyneet alimmillaan noilla 3:ssa asteessa.
Sisällä olevissa niitä on, enpä taida viitsiä ihmetellä sen kummemmin, kun taas mennään plussan puolelle täällä keskisessä suomessa niin pihalle kaikki.



saok

Muut näyttävän toipuvan ripsipersiäisistä, mutta Rio Huallago näyttää olevan niille herkkua. Olkoon honeypottina sitten tuossa sitten. Harmi. Siltä oli juuri suurimmat odotukset. Yhden kypsän sentään sain tänään.
Ulkona on muut paitti ChocoMoruga, Aji Ayuyo ja Trepadeira Werner, joka työntää kai sataa palleroa kerralla vaikkei iso olekkaan.
Kaikissa noissa on kikkareita, Morugassakin jokunen.

Jame

Lainaus käyttäjältä: saok - toukokuu 24, 2019, 20:49:13 ip
Muut näyttävän toipuvan ripsipersiäisistä, mutta Rio Huallago näyttää olevan niille herkkua. Olkoon honeypottina sitten tuossa sitten. Harmi. Siltä oli juuri suurimmat odotukset. Yhden kypsän sentään sain tänään.
Ulkona on muut paitti ChocoMoruga, Aji Ayuyo ja Trepadeira Werner, joka työntää kai sataa palleroa kerralla vaikkei iso olekkaan.
Kaikissa noissa on kikkareita, Morugassakin jokunen.


Aika jännä, minulla ei ikinä ole oikeastaan ollut öttiäisongelmia rocotoissa. Ja ripsiäisetkin kiusanneet vaan sisällä silloin kun niitä on ylipäätään ollut. Ja silloinkin vain annuumeissa.
Failure is simply the opportunity to begin again - this time more intelligently.

saok

Ripsiäisperkeleet vaikuttavat vähenevän ulkona jopa Rio Huallagostakin, joka on alkanut pukkaamaan uutta lehteä. Tosin hitaasti ja arvokkaasti kuten hänelle kuuluukin.
Olin ihan varma että siltä lähtee älli. Jotain öttiäisiä näytti olevan lehtien alapinnoilla vieläkin, muttei kuitenkaan rispiäisiä. En tiedä oliko kilpikirvoja tmv. Heikossa kunnossahan se on.