heinäkuu 05, 2024, 12:40:31 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Chili suklaa

Aloittaja Kanto, maaliskuu 12, 2006, 19:11:32 ip

« edellinen - seuraava »

Rince

Tuosta tulikin mieleeni Lidlin chilisuklaa, joka ei ole oikein onnistunut tuote. Suklaassa on harvassa aika tujuja chilinpalasia, eli joissain paloissa ei ollut chiliä nimeksikään ja toisissa taas niin paljon että ei-chilipää sai syljeskellä niitä sattumia. Chilin pitäisi ehdottomasti olla jauhemuodossa suklaassa...

Italiassa sain chilisuklaajäätelöä irtomyynnistä, ihan mukava kokemus. Lämpöä ehkä saman verran kuin Fazerin chilisuklaassa.

Astron

Käväisin Italian reissulla myös sweitsin puolella eräässä suklaatehtaan (en muista nimeä) tehtaanmyymälässä.
Siellä myytiin Mexican Chocolate 66% cacao with chili.  Poltetta oli suunnilleen yhtä paljon kuin eteisen matossa, mutta chilin maku tuli vahvasti esille kyllä.   Olisi pitäny ostaa enemmän....
Öfläpöflä!

Tepi

Tuota tarttui mukaan Haaparannan Ikean yhteydessä olevasta "Isosta karkkikaupasta"...
http://www.lindt.com/1610/3429/3497/3852/4510.asp
Ei tuo tajuntaa räjäytä, eka palan jälkeen ei maistu hirveesti muulle kuin pikkasen tavallista paremmalle tummalle suklaalle. Jokatapauksessa parin palan jälkeen polte alkaa kuitenkin tuntumaan, sellanen hiipivä, Cayenne mainen maku. Ihan hyvää- kuten muutkin vastaavat Lindtin suklaat, ei tämä Lindtin suklaa ole mikään mättöherkku...muutama pala sopivassa mielentilassa on ihan jees.
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

Bermann_7

Okei, jaetaanpas nyt aika hyvä reseptipohja:

Ostat kaupasta jotain normisuklaata, siis ei voita, suklaata. (Note: suklaa sis. kaakaota väh 60% mieluiten enemmän. kaikki muu on sokeroitua voita, tai korkeintaan kaakaovalmisteita, muttei missään tilanteessa suklaata. piste.)

Okei. pienistät suklaasi paloiksi, laitat palat mikron kestävään astiaan, ja alat sulattaa mikrossa. HUOM! ÄLÄ SULATA KERRALLA KAUEMPAA KUIN 20s. Muuten suklaasta tulee kovaa ja kitkerää käppyrää. kokeile vaikka.

Okei, sulattelet n 10s erissä, välillä sekoitellen. kun suklaa on sulaa, lisäät joukkoon, oman maun mukaan jotakin seuraavista:
Kuivattua chiliä (habanero on oma suosikkini, antaa jätte-kivan maun) vanilijasokeria, kookoslastuja, kanelia, neilikkaa, hunajaa, rooibosteetä, murskattuja riisimuroja tai -cornflakeseja, sitruunan tai appelsiinin kuorta, muskottipähkinää, tms. Nämä kaikki toimivat, nimim. kokeiltu on.

periaatteessa mitä tahansa kuivaa (ei sis. vettä) voit sulaan suklaaseen seata, ja lopputulos on loistava. Hunaja oli vähän hazardi, se kun sisältää jonkun verran vettä. onnistui kuitenkin täydellisesti, ja lopputulos oli jotakuinkin taivaallinen - uskomattoman pehmeä rakenne, ja hunajainen jälkimaku! (samassa setissä myös rooibos+habanero)

Ja kaupoistahan saa valmiiksi maustettuja suklaita: esim. appelsiinisuklaa+habanerojauhe+kookoslastut=nannaa!

kokeilkaa, ja laittakaa jotain villejä maustekokeiluja+lopputuloksia tänne!
So it goes.
-KV

Soppamies

^ Suklaan kannalta kannattaa kyllä mieluummin sulatella vesihauteessa kuin hazardoida mikron kanssa, ettei tosiaan mene pilalle. Ei ole hirveän iso vaiva silleenkään, eikä kämmäämisiä pääse syntymään.
I'm bigger than you and higher up the food chain. Get in my belly!

a.k.a. dazler@ircnet

Noli Me Tangere

Näin on. Ei pala pohjaan. Jopa minunlaiseni tampio onnistui vesihauteessa valmistamaan chilisuklaata.

Ja maustaminen malliin: Apachejauhetta niin paljon että pinta peittyy. (No ei ehkä kannata, voi alkaa tökkimään jossain vaiheessa...)

Xbow

Laitoin 300g Fazerin sinistä ja noin 20g chilikaupan ilmeisesti meksikossa tehtyä habanerojauhetta. Vesihauteessa sekotin noi, jääkaappiin laitoin kylmenemään kun olin malttamaton, halusin päästä maistamaan lopputulosta.

Aluksi maistui perus suklaalle, mutta habajauhe antoi kohtuu mojovan jälkipotkun ( saattaa joillekin olla liian tujua ). Jotain se kaipasi jälkimaun suhteen, muuten ihan ok.

Kokeilin tätä maitokahvin kanssa, pienehkö palanen kahviin, lopputulos oli varsin bueno. Toimi tosi hyvin, edelleenkin oli chilisyys selvästi aistittavissa, maku oli loistava. Toiminnee myös kaakaon kanssa :D
#209 säälittävät 38,61 g
Disclaimer: Mun höpinöitä ei pidä sit ottaa liian vakavasti

nebulus

Eilen tuli kokeiltua seuraavaa:

Laitetaan 5 reilua (millilitra, ehkä kaksi) tippaa Blairin Jersey deathia sekä puolisen teelusikkaa cayennejauhetta 200g:aan sulatettua fazerin tummaa suklaata. Sekoitetaan hyvin ja jäähdytetään ohueksi levyksi levitettynä.
Yllättävän hyvää, blairista ei huomaa muuta kuin poltteen.
Ens kerralla sitten chipotle-jauheen kanssa. :)

wertyupf

Mistäs tuota chilisuklaata saisi,jos on täysin kädetön ihminen eikä osaa ite tehdä?Jos löytyy netistä niin laittakaa linkki.

MikaK

Yläreunasta Chilikauppa.fi ja sieltä pientä tutkailua.

wertyupf

Saisiko mistään tavis ruokakaupasta?

MikaK

Helsingissä Stokkalla on 1-2 vaihtoehtoa ja samoin ekokauppa Ruohonjuuressa. Tummaa suklaata, missä jonkinlainen tulisuus.