heinäkuu 03, 2024, 06:14:27 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Chili suklaa

Aloittaja Kanto, maaliskuu 12, 2006, 19:11:32 ip

« edellinen - seuraava »

Kanto

Onko kukaan muuten maistanut sitä Fazerin uutta chilisuklaata. Itse en ole vielä maistanut mutta pitää ensikerralla kaupaan mennessä ostaa :D

Fatalii

On... ihan hyvää suklaata mutta chili jää vähän turhan pahasti varjoon...

Chipotlesuklaa on jotain aivan käsittämättömän hyvää, suosittelen testaamaan. Toimii hyvin myös muilla chilijauheilla!

Ohje:
http://juuri.org/growing/index.php?option=com_content&task=view&id=39&Itemid=53
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around

tellie

En tiedä onko tullut uutta chilisuklaata, mutta yhtä olen ainakin maistanut, enkä pitänyt. Mikäs ihme tuo, kun en ole erityisen suuri suklaan enkä chilin ystävä (ja mikä minut palstalle veti, avomiehen kiinnostus chileihin ja oma kiinnostus kaikkea kasvavaa kohtaan).

Poltetta ei tosin suklaassa ihmeemmin ollut, ja sitä lievää poltetta lukuun ottamatta en erottanut mitään tavallisesta suklaasta poikkeavaa. Ja tämä maistamani taisi olla suklaapatukan muodossa ja maistamisesta on vähän pidempi aika jo (2-3 vuotta?)

Jassu

Lainaus käyttäjältä: "Fatalii"On... ihan hyvää suklaata mutta chili jää vähän turhan pahasti varjoon...

Chipotlesuklaa on jotain aivan käsittämättömän hyvää, suosittelen testaamaan. Toimii hyvin myös muilla chilijauheilla!

Ohje:
http://juuri.org/growing/index.php?option=com_content&task=view&id=39&Itemid=53


Paljos oot about puskenu chippeä yhtä suklaalevyä kohti ?

Vois käydä ostaa pari levyy fasun sinistä ja tehdä testierät :)
Jassu @ chilit.net
Suomen Chiliyhdistys ry:n jäsen #028

Fatalii

No mitään ohjenuoraa en osaa tuohon antaa kun oon laittanut ite aika perstuntumalla niin että yhtä jauhelajiketta jokaista suklaapalaa kohden... tulee aika eri tuloksia.. määrät vaihtelevat ripauksesta teelusikalliseen jauhetta per suklaapalanen, enempi parempi...  :twisted:

Mutta järjenkäyttö on sallittua, turha tulla mulle vinoilemaan jos turpa palaa, MÄHÄN VAROTIN!! :D

Koita ihmeessä, suosittelen vahvasti etenkin chipellä!
Ja kerro kokemuksista.
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around

Smaug

Tykkäsin, en ole koskaan maistanut pahaa suklaata.  :wink:

Tupakka

Lainaus käyttäjältä: "Jassu"
Lainaus käyttäjältä: "Fatalii"On... ihan hyvää suklaata mutta chili jää vähän turhan pahasti varjoon...

Chipotlesuklaa on jotain aivan käsittämättömän hyvää, suosittelen testaamaan. Toimii hyvin myös muilla chilijauheilla!

Ohje:
http://juuri.org/growing/index.php?option=com_content&task=view&id=39&Itemid=53


Paljos oot about puskenu chippeä yhtä suklaalevyä kohti ?

Vois käydä ostaa pari levyy fasun sinistä ja tehdä testierät :)


Kannattaa käyttää mieluummin sitä Taloussuklaata. On tummempaa, parempaa, ja sopii paremmin kokkaukseen.
Joo.

Makee

Itse tuli just testattua perus maitosuklaalla johon sekoitin fatalin spicy hottia, savujauhetta ja sitten omaa apache-jauhetta. Maku on jotain aivan loistavaa :) Pientä säätöä noitten jauhemäärien kanssa pitää vielä lopulliseen satsiin tehdä (osasta todella tuli todella tulisia) x)

Jupe56

Vaikeushan taitaa olla siinä ettei saa tasaisesti sekotettua tota jauhetta, täytyykin itse testata vielä tätä savujauheella.
Jos haluat olla yhden päivän onnellinen, ota humala.
Jos kolme päivää, mene naimisiin.
Jos kahdeksan päivää, teurasta sika ja syö se.
Jos haluat olla ikuisesti onnellinen ryhdy puutarhuriksi.
Ps. Pahin asia on se että siihen VOI jäädä koukkuun.

Tupakka

Hyvä keino saada jauhe tasaisesti suklaan joukkoon, voisi olla sulan suklaan vatkaaminen sähkövatkaimella. Sitten siihen vatkainterien väliin ripottelee sitä jauhetta kun kone on päällä. Samalla sitten vähän tietysti pyörittää vatkainta ympäri.
Joo.

Apinamandala

Helsingissä Hakaniemen kauppahallista tarttui jouluostoksilla mukaan chilisuklaata, jota myytiin irtopaloina. Samaiselta kaupustelijalta sai myös muita erikoisempia suklaita. Esimerkiksi salmiakkisuklaa oli varsin jännittävä kokemus.
Omaan suuhun ei chilisuklaa ollut kovin tulista, mutta chilin (lajikkeesta ei hajuakaan) maku oli hyvin esillä. Hyvää se oli! Ei riittänyt lahjaksi asti, vaikka siinä tarkoituksessa sitä alunperin ostin...

Toni

Oli muuten hyvän näköstä suklaata fataliin ohjeessa :) Pitääkin tehä joskus!

Fatalii

Etenkin chipotlejauheella terästettynä.. avain tajuttoman hyvää. :)

Chipotle toimii myös loistavasti kotitekoisen kinuskin yms kanssa.
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around

ronskujansku

Fazerin chilisuklaat oli suklaan ystävälle todellinen pettymys.

Sen sijaan KULTASUKLAAN chilisuklaat ( ja muutkin suklaat ) painivat ihan eri  sarjassa Fazerin kanssa. Kunnon maut ja kunnon suklaat !!!

www.kultasuklaa.fi
Keski-ikä lähenee kun viherkasvit kiinnostaa ??

kocmok

Itse väsäsin seuraavaa; 1 tl omaa chilijauhetta (seoksessa 3 chililajia ja lisäksi 1/3 "hickory smoke flavor"), 4 rkl kaakaojauhe, 1 dl löysää kermavaahtoa, 1 rkl vahvaa kahvia, 1 levy talous-suklaata. Sulata suklaa vesihauteessa, lisää aineet ja vatkaa kuohkeaksi. Siten nopea jäähdytys pakastimessa (massan kuohkeus säilyy), ja kun jäähtynyt siirrä jääkaappiin.

Tumman suklaan, kaakaon ja kahvin kirpeä soundi keventyy kummasti kermavaahdon ja talous-suklaasta irtoavan rasvan vaikutuksesta.

Kiinteää migreeniä, mutta Jesú miten hyvää...

Kyytipojaksi Burmesterin Sotto Voce tai Tawny porttia ja Nicaragualainen Robusto. Kokeilla kannattaa myös vaihtoehtoisesti Moscato d'Asti ja kermavaahtoa ja mansikoita tai Vin Santo ja cantuccinit.

nogardaes

Stockan Hullujen Päivien uhrina mukaani tarttui Lindtin Creation 70% Cherry & Chili-suklaalevy. Chiliä on ehkä näytetty suklaalle  :twisted: Muuten ihan pätevä herkku.
Mörri-Möykky tanistaa enemmän kuin kukaan ikinä!

terawatti

kätevä ja nopea: lasiin suklaata, mielellään tummaa, tulee parempaa. -> mikroon, sopivan sulanut niin x määrä chiliä y oman maun mukaan (: -> lisää mikroa kunnes on sekoitettu tarpeeksi --> kaadetaan sula suklaa semmoseen jääpalamuottiin--> pakastin tai jääkaappi, riippuu kuinka kiire on   :)  valmis ja on muuten hyvää  :D
Shiny Frog-device

Tapolan Tulikeppi

Värkkäsin chilisuklaata seuraavalla kokoonpanolla:

400g talous suklaata
50g saksanpähkinää
1 reilu rkl hunajaa
1/4osa tl Bih Jolokia jauhetta (olin peloissani että tulee kuolema jos enemmän hölvään tuota)
1/2rkl margariinia

Homma alkoi siitä että sekotin chilijauheet hunajaan ja jätin maustumaan. Seuraavaksi pilkoin saksanpähkinät noin 1cm*1cm paloiksi, sitten talous suklaat ja margariini pieneen kattilaan ja vesihauteeseen sulamaan. Kun enää muutamia pieniä suklaa palan osia oli havaittavissa sekaan läppäsin tuon chilihunajan ja sekoittelin kunnes massa oli tasaista. Tämän jälkeen pähkinä rouheet sekaan ja vielä tovi sekottelua. Annostelin lusikalla jääpalamuotteihin. Toinen jääkaappiin ja toinen pakastimeen. Kun suklaa oli jäähtynyt ja jähmettynyt oli maistelun aika.. Tulisuutta olisi ehkä saanut olla enemmän makuuni, mutta tätähän voisi jopa tarjota kavereillekkin (jos näitä olisi vain enemmän).. Kivan makeuden toi hunaja tuohon tummaan suklaaseen. Chilin poltekkin ilmestyy vasta jälkimauksi.
# 1022

miimu

Kaupan valmiit chilisuklaat ovat mielestäni aika huonoja vitsejä vähänkään chilistä pitäville..etenkin se fazerin :lol:

Tässä kuitenkin ohje alkutalvella ilmestyneestä Meidän Suomi -lehdestä, vähän kun muokkailee ja mättää mielen mukaan chiliä, niin tulee tosi herkkupaloja!!


3-4 kuivattua piripiri -chiliä murskattuna
(maun mukaan kannattaa tyrkätä, itse heittelin jotain pieniä petoja 6 kpl)
1 dl kuohukermaa
1 tl hunajaa

-> sekoita ja kiehauta ed ainekset, anna maustua hetken...Siivilöi chilit pois (tämän jälkeen viskasin vielä chilijauhetta seokseen)
200 g tummaa suklaata rouhittuna
25 g voita

-> Kiehauta kerma-chili-hunaja -seos uudelleen ja kaada kuuma liemi suklaarouheeseen. Sekoita sauvasekoittimella, lisää voi ja sekoita taas. Pursota seos muotteihin ja anna olla pakastimessa 1 h.
+200 g tummaa suklaata kuorrutukseen, sulata mikrossa tai vesihauteessa.
-> Irrota suklaat muoteista ja kasta suklaasulaan.

nebulus

Työkaverilla oli mukanaan Lindtin 70% kaakaota sisältävää tummaa chili-suklaata. Lindtin suklaasta tykkäävänä oli oikein mukavan makuista. Lämmön tunne toki oli hyvin lievä, mutta tuli kivasti vasta jälkimakuna suuhun.