tammikuu 09, 2025, 12:00:43 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


huippu kebabliha resepti!

Aloittaja Pertsa, kesäkuu 27, 2006, 20:58:33 ip

« edellinen - seuraava »

Tepi

Eilen tuli pitkästä aikaa tehtyä Kepappia ihan ite. Perusresepti sovelsin tän ketjun innostamana ao:si.
400g nauudan jauhista
n.400g karitsan karkeaksi jauhettua lihaa
1 kananmuna
n.1rkl mustapippuria
1tl jtkn kaupan chiliseosta (en tiedä mitä kun ap. pakkaus ei ole tallessa)
2rkl chilivalkosipuliöliiviöljyä
1tl suolaa

Vedin Karitsan ja naudanlihan erikseen yleiskoneen silppurilla sileäksi~10 minuuttia. Tämän jälkeen yhdistin kaikki ainekset ja annoin Kenwoodin laulaa vajaa puolituntia (jonkun jo mainitsema K-vispilä toimi tosiaan hyvin). Tämän jälkeen vielä painelin taikinaa niin kauan n. 10 minuuttia. Pötkylä 4*folioon ja 100C 3.5 tuntia. Paistamisen jälkeen 15 minuuttia jääkaapissa.

Tulos: Pötkylän nesteet oli tullu pois- siis jo ennen leikkaamista. Jöötin rakenne oli kuitenkin täydelline - just sama kuin karvaranne paikoissakin- eikä nesteiden poistulo ainakaan mehevyydestä pois olleet. Luultavasti tuo extrarasvainen karitsa otti pisteet kotiin. Ainoa miinus oli maku- ei mun mielestä tälläkertaa mitään ihmeellistä ollut- pippuria olis varmaan voinut heittää sekaan enemmänkin.
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

Bermann_7

joo mulla sama juttu. nesteet ulos, niinku aiemmin jo kirjottelin. annoin  kyl vetäytyäkin ainaki vartin...

Omaan makuun vähä oli kuivakkaa, mutta onneks soossit oli sitten sitäkin mehevämpiä  :P

toinen kilon jööti odottaa viä pakkasessa... saa nähä kauanko se ehtii siä vanheta  :wink:
So it goes.
-KV

NaokiSoma

Lainaus käyttäjältä: "Soppamies"...Itse käytän Kenwoodin K-vaivainterää. Toimii selvästi paremmin kuin esimerkiksi ko. laitteen "oikea" vaivainterä...

Lainaus käyttäjältä: "Volitans"Joo, K:lla homma toimii :) Käsin on aivan turha yrittääkään - jos 1kW:lla menee 10 minuuttia kilon taikinassa, niin siitä voi laskea...

Mistä malleista tuo K-terä löytyy? Olen itse kyllästynyt Braunin sauvasekoittimeeni, jolla jopa puolukoiden survonta tekee tiukkaa... sauva on 5 minuutin käytön jälkeen jo niin kuuma, että se tarvitsee vartin tauon jäähtyäkseen. Ja tuolla kebabin vääntäminen kestää taukoineen jo yli tunnin. :roll:

Löytyykö tuota terää esim. Kenwoodin FP185:stä?

MikeO

Lainaus käyttäjältä: "NaokiSoma"
Löytyykö tuota terää esim. Kenwoodin FP185:stä?


Epäilen, eihän tuossa ole mitään mihin sitä edes kiinnittää :? Itselläni on tommonen:

http://www1.kenwoodworld.com/ee/product_detail.php?cat=163&id=317

Numerosta en ole ihan varma, mutta samalta tuo ainakin näyttää. Tuo on sieltä halvimmasta päästä ellei halvin ja siinäkin on eli eiköhän löydy myös kaikista kalliimistakin. NetAnttilassa on ainakin vähän parempiakin kuvia noista välineistä mitä tulee mukaan, pistä hakuun Kenwood Kenmix niin pitäs löytyä.


Member ov Chiliyhdistys

NaokiSoma

Lainaus käyttäjältä: "MikeO"
Lainaus käyttäjältä: "NaokiSoma"
Löytyykö tuota terää esim. Kenwoodin FP185:stä?

Epäilen, eihän tuossa ole mitään mihin sitä edes kiinnittää :? Itselläni on tommonen: KM185...

Eli siis täytyi selata Kitchen Machines sarjaa, eikä Food Preparation. Kiitokset vinkistä, nyt löytyi!

Tepi

Mullon tuollanen:
http://www.pixmania.com/fi/fi/534611/art/kenwood/monitoimikone-prospero-km.html
Halvin KM-sarjan eli metallikulhollinen (reilun 4litran) raastinterillä varustettu malli...ja on muuten hyvä! Suosittelen varauksetta mikäli yleiskoneella pitää oikeasti tehdäkin ruokaa 8).
http://ruoka.fi/blogit/paahtaja/

Älä koskaan leiki naisen sydämellä, koska hänellä on vain yksi sellainen. Leiki mieluummin hänen tisseillään, sillä niitä hänellä on kaksi.

Volitans

Tuon Prosperon meinasin itsekin ensin hankkia - kyselin maahantuojalta tarkemmin ja siinä on muoviset hammasrattaat, joten soveltuu hyvin kotikäyttöön, mutta ei kovempaan. Käytettynä ostin sitten Chef-sarjalaisen ja nyt pitäis ostaa kunnon Major, jossa suurempi kulho ja enemmän tehoa - semmonen 800 euroa vaan on hintalapussa...
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

Soppamies

Joo K-vatkain taitaa löytyä kaikista Kenwoodin Chef- ja Major-sarjan yleiskoneista. En oikeen usko että noita miedompia KM-virityksiä kannattaa edes alkaa hommailemaan, hintaerot ovat kuitenkin niin pieniä, ja Chef- ja Major- sarjat kuitenkin tarjoavat kenustandardin mukaiset voiman ulosotot, joiden kautta noihin on mahdollista liittää aika posketon määrä erilaisia tarvikkeita ja apuvälineitä.

Major löytyy täältä, sekä kotoa että työpaikalta. Muuhun en vaihtaisi. Maksoi pari vuotta sitten 349e erikoistarjouksessa kahdella kulholla, tehosekoittimella, kolmella vatkaimella sekä lihamyllyllä. Ei ole koneensa osalta mitään viimeisintä huutoa olevaa kilowattiluokan haitekkiä, mutta toistaiseksi on läjässä pysynyt, vaikka olen antanut välillä touhuttavaksi K-vatkaimen hukuttavan korkeita lihataikinoita, jotka menevät moninkertaisesti yli käyttöohjeissa rajoitettujen taikinamassojen painorajoitusten (ei saisi veivata edes vaivainterällä noin rajuja mällejä).

Joka tapauksessa, toi varustekombo oli sen verran pätevä tuohon hintaan, että vaikka toi itse keskusyksikkö joskus laukeisikin tosta mun törkeästä abusesta, ei tuntuisi vielä hirveän suurelta häviöltä ostaa uusi kone vanhasta jäävien palasien seuraksi.
I'm bigger than you and higher up the food chain. Get in my belly!

a.k.a. dazler@ircnet

NaokiSoma

Lainaus käyttäjältä: "Soppamies"Joo K-vatkain taitaa löytyä kaikista Kenwoodin Chef- ja Major-sarjan yleiskoneista. En oikeen usko että noita miedompia KM-virityksiä kannattaa edes alkaa hommailemaan, hintaerot ovat kuitenkin niin pieniä, ja Chef- ja Major- sarjat kuitenkin tarjoavat kenustandardin mukaiset voiman ulosotot, joiden kautta noihin on mahdollista liittää aika posketon määrä erilaisia tarvikkeita ja apuvälineitä.

Itse ostin viime perjantaina tuon KM190-mallin. Kyseessä on siis ihan tuon edullisimman perusmallin paremmin varusteltu versio. Viikonloppuna testailin sitten miltei kaikki toiminnot siitä läpi ja totesin ettei minun olisi mitään hevimpää kannattanutkaan ostaa. Tuo riittää kaikkiin omiin kokkailuihini oikein hyvin.

Ei siis kannata huolestua; ei ruuanlaitto ole aina koneiden hinnasta kiinni. Halpismalleilla saattaa mennä enemmän aikaa, mutta ei lopputulos ole kuitenkaan hirveän erilainen. Tein sillä tosin vain perusruokaa ja korvapuusteja, joten suuren kebab-jöötin valmistusta en vielä ole kokeillut.

Amd

tuo oikeanpuoleinen on kunnon döner, muut on jäljitelmiä :P


Riiviö

Telkkarista tuli taannoin Hairy Biker´s Cookbook ja siinähän ne sedät laittoi koko lampaan lihat siihen pystyvartaaseen Turkissa... Siis kaikki rämmälepalat jauhoi ja kokolihat nuiji ja viritti siihen vartaaseen aina kerros lihaa, jauhelihapihvi, kerros lihaa...
  Jos liemet karkaa kebabista voi kyse olla myös lihan laadusta; sidekudosta PITÄÄ olla mukana, se muodostaa hyytelöä joka siis sitoo nestettä.. Liian fiini jauheliha ei siis ole parasta... Lampaan kylki, sellainen hyvin pekoni-rasvainen on herkkua kebabissa ja sen kun lämmittää pannulla niin avot! Minttua siihen pitää kyllä ladata ja muutkin yrtit on hyviä. Vaivaamisessa pitää nähdä vaivaa :roll:  sama pätee kyllä makkaraankin... Kuivat makkaramöykyt ja mehut karanneet... kokemusta on.
  Itsenäisyyspäivänä meillä on makkaratalkoot parin naapurin kanssa ja säätö kova. "Kun ei meitä sinne ressanlinnaan kutsuttu niin..." :lol:
...vaikka olenkin Puutarhuri, joka tappaa talossa ja puutarhassa...

laumat

tammikuu 07, 2009, 01:20:08 ap #91 Viimeisin muokkaus: tammikuu 07, 2009, 01:21:51 ap käyttäjältä laumat
no parhaat kastikkeet mielestani tehaan niikun valkokastike mutta tomaattimehusta ja maustetaan hyvalla chilijauheella. lisaksi joqurtista ja valkosipulista tehaan toinen kastike.

Kebabissa on tarkeeta etta on tarpeeksi grillimaustetta ja paistetaan hitaasti kovaksi ja annetaan vetaytya. Leikataan paloiksi ja paistetaan pannulla voissa niin etta saa hiukan varia.

tohon tuoretta salaattia ja riisia kaveriksi niin saa suurin osa kepuloista menna konkurssiin.

massmur

Kohta lähtee eka oma döneri uuniin.
400g karitsan jauhelihaa ja 400g naudan paistijauhelihaa meni pakettiin.
Kaks tuntia vaivailin käsin mössöä leffaa katsellessa kun en yleiskonetta omista
ja sauvasekottimen halusin pitää ehjänä.
Saapi nyt nähdä mitä tulee.

massmur

Arvosana tuotokselle: ihan ok.

Sain hyvännäköisen pötkylän uunista ja annoin vetäytyä pari tuntia jääkaapissa.
Nesteitä ei ollut päässyt ulos paljoakaan. Veistelin juustohöylällä siivuja päältä,
sisustan kanssa jouduin turvautumaan veitseen, oli hieman mureampaa. Paistoin
suikaleet vielä pannulla ennen ruokailua.

Kyllä tuo kaupan pussikebabsiivut pieksee 10-0, mutta rakenne ja maku (maustoin
lihan vain suolalla, mustapippurilla ja pienellä määrällä tacomaustetta) eivät olleet
lähelläkään sitä, mikä tekee hyvästä kebabista taivaallista. Hyvät valkosipulijogurtti-
ja chilitomaattikastikkeet onnistuivat vähän huijaamaan, mutta kyllähän siinä oltiin
pohjimmiltaan jauhelihaa syömässä.

Kai tätä pitää joskus vielä kokeilla, jos jostain saan käsiini monitoimikoneen tuota vaivausta
varten. Ensi kerralla enemmän suolaa ja rasvaa sekaan. Karitsan 7% ja naudan 10% rasvaosuudet
tuntuivat selvästi liian pieniltä vaikka jälkikäteen öljyssä vielä paistoinkin.

ktk

Tuli testattu reseptiä ja ihan mukiinmenevää kebua tuli. Tein ihan orginaalireseptin mukaan + 1kpl B.torbedoita messiin ja ainoastaan mustapippuria ehkä mun makuun hieman liikaa.  Samaten hiukan liian kauan oli uunissa ,koska en muistanut vähentää aikaa ,kun oli vain hiukan yli 800g jauhelihaa.

Oma juttunsa oli sauvasekotin :D  kuumeni hetkessä ihan sikana ,vaikka koitin varovasti konetta rääkkäämättä jauhaa. Annoin välillä sekottimen jäähtyä parvekkeella ,ettei kärvähtäis mutta silti komean salaman saattelemana tuli käyttösavut ulos.

Ens kerralla lisää oliiviöljyä ,hieman vähemmän pippuria +jotain speciaalia. ja sekottamiseen homman kestävä kone. Vois ehkä napata tosta kärvähtäneestä sekottimesta terän irti ja asentaa tohon hiltiin sen kiines. Ei luulis vääntö loppuvan ;)


hyeena

Jep, hilti, makita tai dewaltti on joka keittion perustyokaluja. BnD menettelee jos ei parempaa loydy..
Tosin, suosittelen akkukoneita alkuun, valovirtalaitteiden viela reilusti suurempi vaanto yhditettyna esim. leikkuuteraan voi tottumattoman kasissa saada pahaa jalkea aikaiseksi.. (akkukoneilla on myos helpompi saataa pyorintanopeutta haluttaessa)

Kebabbi jai tekemati kun kesken homman huomasin puutteita varustelussa, mutta tein sitten isoja pihveja uunissa..
Kastikkeeksi meni PiG salsaa desi, 500g tomaattimurska purkki, 1 snadi tomaattipyre purkki ja knorrin ruskeakastike-jauhetta pariruokalusikallista. Pippuria, valkosipulia ja chilijauhetta syojien makuhermojen mukaan. Sorsseli tehosekoittimelle tasaiseksi ja kasariin jossa annetaan kuplia hetki. Tuntu toimivan. Ylijaama toimi myos hyvin dippikastikkeena sipsien kanssa.

Hombre

Suosittelen Bamixia, jos haluaa käyttää oikeaa sauvasekoitinta.
Muut ovat tuubaa tähän verrattuna.
"Kun demokratia ja sananvapaus on uhattuna, ne pitää siirtää turvaan. Ja kun niitä ei ole paikalla, voi tehdä kaikenlaista."
R.Repomies

Janne

www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

RySky

Tämä tuuppasi juuri nyt uuniin..

Tiukasti pakatussa foliokääreissä kolmisen kiloa sekalaisia eläimiä jauhettuna..

Naudanpaistia, poronvasaa ja pikkaisen possua rasvaksi.. Seassa mausteita maun mukaan :)

Kuinkakohan pirun pitkään pitää moisen mällin paistua..? Ajattelin pitää tunnin 125 astetta, sitten tipautan sataseen..
#1592

mikestones

Lainaus käyttäjältä: Eltax - heinäkuu 10, 2006, 01:23:44 ap
Viime talvena kun testasin kebabin tekoa niin laitoin puolet naudan- ja puolet lampaanjauhelihaa ja todellakin hyvää tuli.
Lihan rakenteen sai helposti rikottua kun vaivasi tarpeeksi kauan taikinakoukuilla, aika kivuttomasti loppuen lopuksi meni ja tasaista tuli.


kannattaa tehdä shawarmaa, parempaa kuin kebab sata kertaa, harmi ja outoo ettei shawarmaa myydä oikein suomessa missään, se olisi menestys. oiskohan lampaaliha niin kallista sitten