kesäkuu 26, 2024, 09:07:59 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


Chilikossu

Aloittaja rusettinöpö, huhtikuu 01, 2003, 13:22:05 ip

« edellinen - seuraava »

rusettinöpö

täällä on ollut juttua kyseisestä kuningas viinasta.
itse innostuin ja sekoitin sitä 1,5dl chilien vähyydestä johtuen (ja ehkä järjestä).

sekoituksesta tuli mielestäni vallan maukasta ja sisältää hienon savu aromin (kiitos tyräkin). väri on konjakkimaisen ruskea ja maku mahtava!

olin  kuitenkin viettämässä viikonloppua "laskettelun" merkeissä ja otin tuon kyseisen pullon mukaan.
kerroin uudesta harrastuksestani ja sain jo tällöin osakseni päänpudistuksia kunnes pistin pullon kiertämään.
varoituksistani huolimatta suurin osa maistoi tätä ainetta ja ikäväkseni voin todeta että harrastus rekrytointi puuhat toppasivat siihen.

olen luonut kourallisen ihmisiä jotka vihaavat chiliä kurkkuaan myöten.

sadistisena ihmisenä en luopunut leikistä vaan myöhempään illalla kun oltiin saunassa joku keksi heittää hieman olutta kiukaalle ja kaikki huokailevat, että ompas hyvä tuoksu.
jäähyttelyn jälkeen ajatus hieman sumentuneena otin oman pulloni mukaan saunaan ja tein tempun perässä.

sanotaaan, että silmiä ei kirvellyt niin paljon kuin voisi olettaa mutta hengittää ei pystynyt ja sauna tuntui tyhjenevän 3,5 sekunnissa ulos kakomaan.

voin sanoa että sisäisesti kama on aivan ihanaa, mutta ulkoisesti nautittuna helvetti jäätyy.
since 03.2003 ja aivan seonnut

Tekla

Rusettinöpö, olet aloittanut uuden harrastuksen varsin mallikkaasti, kun kerran jo koetit innostaa ystäviäsiä harrastuksen pariin eli teit "käännytystyötä" tuon chiliviinan avulla. Näin jälkeenpäin, juttuasi suupielet korvissa luettuani, voin paljastaa, että käännytystyö ei välttämättä onnistu edes kevyemmillä keinoilla eli ylimääräisiä taimia jakamalla. Innostunut tohkeilunikaan ei aina oikein tunnu putoavan kovin otolliseen maaperään, mistä lienee...?  :;): Kenties tuosta syystä ehkä chilimiittimme ovatkin olleet niin suuria menestyksiä: kaikenlaiset oudot liemet ja keitokset ovat maistuneet mainiosti, chilejä on hotkittu ja kasveista on intoiltu. Siispä kohdista sinäkin katseesi tuleviin chilitapaamisiin, jos tuo harrastuksen levittäminen jatkuu lähipiirissä yhtä "menestyksekkäissä" merkeissä. :D

Tuosta chilikossusta vielä, että meidän perheen keitoksista viime kesältä oli pullonpohjat unohtunut kaapin perälle. Chili kellui vielä liemessään, kun maistoimme juomaa. Polte oli jotain niin käsittämätöntä, että juomaa ei käytännössä voinut juoda. Itku meinasi tulla ja kurkkua kirveli. Ensi kerralla koetan muistaa ottaa chilit pois liemestä parin viikon uittamisen jälkeen. Vuosikertachiliuutetta ei tee enää mieli...

Tyräkki

Kiitos Rusettinöpö kun annoit valon loistaa minunkin päähäni :D  Eipä ole nimittäin tullut itselleni edes mieleen, että noista erinomaisista savuhaboistani voisi juomaakin valmistaa.  On näet ihme ja häpeä sinänsä, että kaikenlaisia chiliviinasekoituksia on kyllä tullut laadittua, mutta ei savustetusta chilistä. Laitankin heti satsin valmistumaan. Eipä näköjään ollut turhaa noiden savuhabojen jakaminen, (vaikka aika oudolla tavalla sinulle joutuivatkin) kun poiki tämmöisenkin innovaation :D

Wizu

Rusettinöpö, mitä chiliä laitoit. Ja kuinka kauan se muhi? :)

Konjakkimaisen ruskea, jami jami :)

rusettinöpö

yksi Tyräkin tekemä omenapuulla savustettu hapaneron hedelmä.
murskasin ja sekoitin pieneen määrään n. 1,5-2 desiin kossuvodkaan.
ravistuksia ja vuorokausi. sitten siivilöin jjämät pois sieltä.

tarkoituksena ei ollut tehdä mitään julmetun vahvaa, mutta tuo vuorokausikin teki tepposensa :angry:
since 03.2003 ja aivan seonnut

Wizu

Savustettuja chilejä? Eli miten käytännössä tapahtuu?

rusettinöpö

lue tyräkin postaus kohdassa:
Ruokaa -> Topic: Chipotlea vihdoinkin

itse sain pari maistiaista tavallaan vahingossa toista kautta
since 03.2003 ja aivan seonnut

Aji Inferno

Teoriani chilinkasvatukseen "sekoamisesta" on tätänykyä se, että se kolahtaa ennen muuta ihmisiin jotka osaavat lapsen innolla "intoutua" asioista... :)  Ns. vakaat järki-ihmiset jotka etsivät yleistä sosiaalista hyväksyntää ja ns. hyväksyttyihin vertaisryhmiin kuulumista lukevat helposti tämän samaan kastiin kaiken "lapsellisen ja typerän hörhöilyn" kanssa... Eivätpä he tiedä mitä menettävät!  :)

rusettinöpö

kiitos vaan sille joka kirjoitti muropakettiin threadin.
taisi olla jaamääkövai tai jotain sinnepäin. sillä samalla tuli varmaan aika monta muutakin urpoa innostuneeksi asiasta.

olen kyllä aina pitänyt chilistä mutta ei ole tullut mieleenkään edes ajatella että kasvaako se kotona.
since 03.2003 ja aivan seonnut

Paranoid

Ai jaahas...
Olisikohan sittenkin minunkin kannattanut joskus ottaa chilejä pois uimasta?

Edellinen "litku", jota uskaltauduin maistelemaan oli kokemisen arvoista. 2 kappaletta Eminent foodsin haboja uiskenteli 2dl Stroh 60% putelissa kuukauden ajan :)

Viisaana testasin vaikutuksen kiskaisemalla 4cl annoksen kerralla alas :) Aah miten "ihana" tunne. Ihmeellistä kyllä, muutaman minuutin päästä alkoi vatsaa kouristamaan oudosti ja suunnistin posliinille istumaan.
Nooh. Eihän sitä kerrasta voinut uskoa vaan n. viikon päästä uusi kokeilu samoin tuloksin. Tämä testailu jatkuikin kunnes päätin käyttää viimeiset 4cl? ketsupin maustamiseen paremmaksi.

Strohhia edeltävä litku oli vielä juomakelpoista eikä aiheuttanut vatsankouristelua (2 habaa/0.35l Baltic). Kaverit tosin väittivät pahaksi, mutta se kai johtuu Balticin pahasta mausta? :)

Nyt ilmojen lämmittyä ei ole kaivannut enää niin lämmikettä... milloinkahan uskaltaisi avata tuon rommiputelin, jossa habat ovat uineet 5 kuukautta. Saattaakin mennä osa suosiolla ketsupin maustamiseen.