tammikuu 24, 2022, 15:29:48 ip

Uutiset:

Tervehdys, kaksi samaan aikaan sattunutta teknistä muutosta / ongelmaa summa aiheutti vajaan viikon katkon foorumille. Nyt palvelinohjelmisto on jouduttu päivittämään uuteen ja sekä ulkoasu että toiminnallisuus on muuttunut. Toivotttavasti ei ainakaan kovin paljoa huonompaan suuntaan. Odottamattomia ongelmiakin saattaa ilmaantua.


Neem öljyn käyttö?

Aloittaja Caymo, maaliskuu 01, 2007, 17:18:40 ip

« edellinen - seuraava »

O

Lainaus käyttäjältä: Juso - huhtikuu 06, 2012, 13:29:04 ip
Koska teho ymmärtääkseni perustuu siihen että kasvi maistuu öttiäisille pahalta, niin uusi vihreä kasvu ei ole suojattua.


Vaikutushan tapahtuu sitä kautta, että neem steriloi ötikät ja sitten ne kuolevat vanhuuteen kykenemättä lisääntymään. Uusinta käsittelyä tarvitaan, jotta munista kuoriutuvat eivät selviäisi pääsemälle käsittelemättömälle alueelle. Sama sterilisoituminen neemistä tapahtuu muillakin eläimillä, pubmedissä on rottakokeista. Netistä taas löytyy intiailisia viitteitä, että toimisi ihmisilläkin hyvänä ehkäisynä, mutta lähteet ovat hiukan arveluttavia.
If a law is unjust, a man is not only right to disobey it, he is obligated to do so. - Thomas Jefferson

Juso

huhtikuu 07, 2012, 15:35:34 ip #21 Viimeisin muokkaus: huhtikuu 07, 2012, 15:37:14 ip käyttäjältä Juso
No ihan noin simppeliä se ei ole kuin mitä O sanoo. Sehän on toimii paitsi imeviin hyönteisiin myös estää sienitauteja. Jossain oli kuvaus että neem sekoittaa öttiäisen hormonitoimintaa, se unohtaa syödä, lisääntyä, kasvaa "aikuiseksi" jne. Toki vie myös hedelmöitymiskyvyn.

Tässä yksi kuvaus miten se toimii:

How Does Neem Oil Insecticide Work?
Neem oil contains several fungicide and insecticide compounds, but the most widely studied is Azadirachtin. This is the compound giving Neem oil insecticide its potent insect control qualities. Azadirachtin has been shown as highly toxic to over 200 types of insect, acting as a growth inhibitor and antifeedant.

Obviously, not feeding slows down the insects and the growth inhibitor stops them molting. So immature stages of insects, often not affected by conventional insecticides, are prevented from progressing to adulthood. This stops the breeding cycle and reduces the future number of insect pests in your garden, as well as destroying the current population.

Neem oil also deters some insect pests, because the smell of the oil simply puts them off the idea of feeding on your plants. Neem is described as having a 'strong' smell, it is quite unpleasant with a hint of peanut and garlic. You can see why crickets and other larger insect pests do not find it too appetising.

Less fussy eaters will try a taster of your plants, even after you have used the neem oil. But, this just means the safe garden insecticide can start to do its real work. They will only eat a little before the hormone like action of the oil starts to affect them. The first action is to stop them feeding. But, those insects won't vanish, they just won't actually be eating your plants. Then the growth disruptor's begin to act on the nervous system, preventing molting, and eggs hatching or stopping breeding altogether.

Whili

Mitenkähän tuo paljon kehuttu öljy toimisi hirvikärpäs- ja hyttyskarkottimena ??

11-13

Aikamoisia väitöksiä luin tuosta öljystä kun sitä aikanaan googlailin. Milloin kasvit maistuu pahalle ja ötökät ei niistä tykkää. Toinen väittää, että haju karkoittaa ötökät. Kolmas väittää, että steriloi. Neljäs, että menevät sekaisin ja unohtaa syödä ja sitä rataa.

Monen monta toinen toistaan hurjempia väitteitä, mutta paljonkohan niissä on factaa. Noissa väittämissä oli enempi ja vähempi kokeneet öljynkäyttäjät asialla eikä mitään varteenotettavaa lähdettä ollut ilmoitettu millekään väittämälle.

Tietääkö kukaan tuosta öljystä ihan oikeaa tietoa, että miten se vaikuttaa ja mihin elikoihin. En ihan jaksa sulattaa jokaista väittämää ilman mitään parempaa lähdettä. Hurjaa litkua jos puoletkaan sen vaikutuksista on oikeasti toteennäytetty.

Pikkupullon tuota olen ostanut ja pariin kertaan ruiskutellutkin, mutta ainakin kärpäsiä ja kirvoja on niissä vehkoissa ihan niin kuin ennenkin. Mäntysuopa tuntuis hakkaavan tuon ihmeöljyn mennen tullen.

Juso

kesäkuu 07, 2012, 20:28:33 ip #24 Viimeisin muokkaus: kesäkuu 07, 2012, 21:09:03 ip käyttäjältä Juso
No facta lienee esittämäsi perusteella että kannattaa käyttää sitä suopaa sitten jos se tehoaa paremmin. Kun kerran ei Neem karkoita kärpäsiäkään. Ei karkoita meikäläiselläkään. Siellä ne pörräävät.

E: minkähänlaisista vehkoista lienee kysymys?

11-13

Uskoisin, että tuosta neemistä on kyllä olemassa ihan tutkittuakin tietoa kun vain osaisi etsiä. Itselläni ei kyllä riitä kielipää alkaa googlamaan niitä factoja ja suomeksi tulee toinen toistaan hurjempia juttuja vastaan, ilman mitään lähdemainintaa.

Vehkat on jalapenoa, cayannea, nagaa ja rawitia.


Soul eater

Toimiiko neem öljy kirvoja vastaan? omaan bolivianiin iskenyt ja muutaman kerran suihkepullosta testannut neemiä laittaa veteen sekoitettuna.

wille

Lainaus käyttäjältä: Aloittelemassa :D - elokuu 10, 2012, 22:18:59 ip
Toimiiko neem öljy kirvoja vastaan? omaan bolivianiin iskenyt ja muutaman kerran suihkepullosta testannut neemiä laittaa veteen sekoitettuna.


Toimii, mutta Neem on tarkoitettu enemmänkin ennaltaehkäisyyn. Kannattaaa siihen Neemin ja veden sekaan sotkea pari tippaa mäntysuopaa tms. rikkomaan veden pintajännitystä. Onnea torjuntaan!
Uniformu ukkosesta
Prässit sirkkelin teristä
Kiehuvaa pikeä poletit

Juso

Olisin pitkälti sitä mieltä, että ensin ihan puhdas torjunta, millä saat kirvat pois. Spruzit ainakin toimii hyvin kun ei ole hirveää viidakkoa vaan saat kaikki lehdet kostutetuksi, kaksi käsittelyä ohjeen mukaisin välein. Kuten wille sanoi Neem ennalta ehkäisee.
Putsasin jälkikasvun kasvit näin ja sitten toisen käsittelyn  jälkeen muutaman päivän päästä Neemiä kehiin pari kertaa viikon välein, pitäis pysyä öttiäiset poissa, myöhemmin kahden viikon välein. Neem tehoaa kyllä torjuntaankin mutta sen verran hitaasti, että sulla on hermon kesto koetuksella, kun aluksi ei näy mitään tehoa.

Janne

Lainaus käyttäjältä: Whili - kesäkuu 07, 2012, 04:30:10 ap
Mitenkähän tuo paljon kehuttu öljy toimisi hirvikärpäs- ja hyttyskarkottimena ??

Mitään tietoa tai kokemusta ei ole mutta chilikaupasta ovat ihmiset ostaneet neemiä myös hevosten suihkutteluun, ilmeisesti se toimii ainakin jonkinsortin pistiäisiä vastaan. Paarmat ja polttiaiset taitavat yleensä olla pahimpia laiduntavien elukoiden kiusaajia.
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Juso

Lainaus käyttäjältä: Janne - elokuu 11, 2012, 09:50:31 ap
Lainaus käyttäjältä: Whili - kesäkuu 07, 2012, 04:30:10 ap
Mitenkähän tuo paljon kehuttu öljy toimisi hirvikärpäs- ja hyttyskarkottimena ??

Mitään tietoa tai kokemusta ei ole mutta chilikaupasta ovat ihmiset ostaneet neemiä myös hevosten suihkutteluun, ilmeisesti se toimii ainakin jonkinsortin pistiäisiä vastaan. Paarmat ja polttiaiset taitavat yleensä olla pahimpia laiduntavien elukoiden kiusaajia.


Pakko perustua sitten sitten hajuun, koska mitä suurempi ötökkä ja mitä pidempi lisääntymissykli, sitä heikommin tuntuu purevan. Meillä ainakin suuremmat otukset rouskii melko tunnottomasti lehtiä, ruiskutteli Neemillä tai ei. Toki mitään isompaa vahinkoa noista ei sitten kuitenkaan seuraa verrattuna kirvoihin tai punkkeihin. Tyttären koiralla oli neem-punkkipanta, ja punkkeja sai poimia päivittäin. Kaupallisia kotieläinten neemiä sisältäviä ötökkäkarkoitteita kyllä on myynnissä, niihin näyttää yleensä sotketun runsas joukko erilaisia muitakin yrttejä.

Michilin

Hmm... Reppuruisku voi olla kannattava hankinta  8) Ei tosin tälle vuodelle vielä mutta ens vuonna sitte.
Kokemusta ei ole mutta visioita riittää!