Chilijauheen säilyvyys - "Cayennejauhe on pilaantunut"

Aloittaja Cayenne, maaliskuu 29, 2004, 09:21:42 ap

« edellinen - seuraava »

Cayenne

Hei!

Kyselisin jauheiden säilyvyydestä. Omasta kaapista löytyy cayennejauhetta, joka on ollut joskus tulisempaa, mitä se nyt on. Menettääkö ilojauheet ajan myötä tulisuutensa? Vai syökö jauhoksi laittaminen kaiken "ilon"?

Timo

eiköhän kaikki jauhetut mausteet menetä teränsä ajan myötä ilman vaikutuksesta, ainakin pippurit pitäisi rouhia suoraan pataan. Tuskin jauhettu chili on mikään erikoistapaus.

Toisaalta voipi olla että makuhermosi ovat vaan alkaneet "virittyä" chilipäille ominaiseen suuntaan :)

Fatalii

Kyllähän ainakin noissa itse jauhetuissa on pientä muutosta tapahtunut... sellainen viitisen vuotta vanha jauhe oli kyllä kyllä melko tulista vielä mutta maku muuttuu kyllä jollain lailla ajan kanssa, ja värikin näyttää haalistuvan :)

Saattaapi olla kyllä osittain sitä että makuhermot tottuvat tulisuuteen :)

Jauhaessa kannattaa pitää huolta että tavara on KUIVAA ettei käy todellista pilaantumista.

Nykyään nuo baccatum yms muut herkkujauheet kuluvat kyllä aika äkkiä yksinkertaisesti siitä syystä että ovat niin hemmetin maukkaita ruuanlaitossa :)
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around

Cayenne

Lainaus käyttäjältä: "Timo"Toisaalta voipi olla että makuhermosi ovat vaan alkaneet "virittyä" chilipäille ominaiseen suuntaan :)

Toisaalta tuo kyllä tuskin pitää paikkansa, kun tabasco "kastike" (siis se punainen) tuottaa vettä silmille ja jopa jalapeno.


Tavara on mennyt vanhaksi. Roskiin lentäkööt, koska siitä pikemminkin aivastaa, kun pitäisi nauttia tulisuudesta :P[/color]

Jusa

En kyllä voi allekirjoittaa tuota. Tätini toi joskus 80 luvulla Chilejä espanjasta ja äitini teki niistä safkaa jokunen kuukausi sitten (vielä hyviä!). Tökötti on valehtelematta 20 vuotta vanhaa, mutta aivan sairaan tulista!!

Olen ostanut "ählämi"kaupasta vaikka sun minkälaista linnunsilmää kuivattuna, mutta ei niistä yksikään ole noin tulista ollut. Vieläkin hiki lentää ja naama vääntelee tuskasta, kun puolikkaan yrittää syödä... Kummaa tavaraa, pitäisi pistää johonkin labraan ja selvittää suku.

Herpiili

Koitappa itävätkö noiden siemenet, sillähän sitten saat selville suvun ;)

Fatalii

Uskaltaisin epäillä että itää, jos vaan kypsiä ovat olleet ja siemenet ovat ehjiä ja nuo on pidetty kuivassa :)

Annuumiksi epäilen jos espanjalaisia ovat, mutta kannattaa koittaa, kukista sitten varmistuu ainakin että mitä on :)
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around

Jusa

Maasta en voi olla varma, mutta sieltä ne on tuotu tuliaisina vuonna keppi ja kivi... Pitää varmaan laittaa itämään sitten. Hitto, jos noista vielä puskaa nousee, niin ei voi kuin hymyillä.

Tietää ainakin, että 20 vuotta niistä tehty tökötti pysyy tulisena...Sillehän voisi jo myöntää 10 vuoden tulisuustakuunkin...ja hirveällä hinnalla Stockan hyllylle :D

chupista

kai ne siitä itää voi jos ei mitään radikaalia oo päässy tapahtumaan siemenille

Sauli Särkkä

Sauli Särkkä

#002