tammikuu 09, 2025, 22:41:07 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


joko on kokeiltu..?

Aloittaja HotPasi, heinäkuu 20, 2007, 12:34:05 ip

« edellinen - seuraava »

HotPasi

Tai, on kai.. Tuli vaan mieleen kun olen kuullut juttuja Habanero-vodkasta, Chili-rommista etc... Kai joku on jo koittanut Jalapeno-Tequilan..? Molemmat legendaarisia Mexico tuotteita, oivallisia erikseen,  siis kai unohtumattomia yhdistettynä? :twisted:  Jos ette ole vielä koittaneet, niin jahka Jalot Penani kypsyvät niin kokeilen. Raportoin tällä foorumilla jos siihen vielä kykenen...
Osta aina halvinta, se tulee pitkän päälle kalliiksi ja vain kallis on laadukasta...

Janne

Minä en ole tainnut kokeilla, mutta mikäs siinä kun Alkostakin taitaa nykyään saada kelvollista tequilaakin. (Sauza Hornitos) Ne muut twofingerit yms. eivät ole tequilaa nähneetkään, agavetislettä on mukana sen verran että on saatu lupa laittaa pulloon teksti "tequila".
Ja tilausvalikoimassa taisi olla joku laadukas anejo mutta se taisi olla viidenkympin luokkaa pullo joten en ihan heti laittaisi habsuja sekaan :)
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Lare78

Ei oo tullu moisia maistettua, mutta duunipaikan venäläisvahvistukset kehuvat vodka-chili juomaa. Oon ymmärtäny että liottavat kaupan peruschiliä pariin osaan slaissattuna jonkin aikaa 100-150grammassa (niinkuin heillä on tapana nestemäärä ilmoittaa) vodkaa ja kietaisevat sit semmoisenaan alas ilman niitä chilejä. Kuulemma "tosi kiva"... :)
Luulisin tuon liotuksen kestävän kuitenkin semmoisen tovin, että siinä kyllä ehtii tuhota pullon jos toisen jo odotellessa... :wink:
Krapulan parantaminen viinalla on yhtä tarkkaa hommaa kuin ripulin parantaminen piereskelemällä!

Lare78

...edelliseen jatkoa! Kyselykierroksen jälkeen sain tämmöistä tietoa:
Otetaan pullo vodkaa (1l) tuikataan sinne 1kpl chili (esim. haba) ja annetaan maustua 2viikkoa. Jos haluaa "pehmeämmän maun, niin sipastaan pulloon vielä 1-2 teelusikallista hinajaa... (jos menee liian tuliseksi, niin korjataan asia sitruunalla)
Itänaapurissa tuota tavaraa saa paikallisen alkoholiliikkeen hyllyltä valmiina.

Lisäksi samalla periaatteella on kokeilemisen arvoisia juomia esim. nokkosvodka ja koivuvodka... Jälkimmäisessä käytetään niitä koivun siemenpökäleitä maun antajana. Liotuksen/maustamisen jälkeen on hyvä suodattaa juoma esim. suodatinpussin läpi.
Krapulan parantaminen viinalla on yhtä tarkkaa hommaa kuin ripulin parantaminen piereskelemällä!

Janne

Lainaus käyttäjältä: "Lare78"Jälkimmäisessä käytetään niitä koivun siemenpökäleitä maun antajana. Liotuksen/maustamisen jälkeen on hyvä suodattaa juoma esim. suodatinpussin läpi.

Vai olisko silmuja juuri ennen lehtien puhkeamista?
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Lare78


...siis noita roikkuvia härpäkkeitä. Ei kuitenkaan enää tossa "pumpulivaikeessa" vaan silloin kun ne on vielä vihreät.
Kai siihen ihan kaikki lehdet sun muutkin käy...

Sanokaa nyt mikä toi on nimeltään, kun ei tuu mieleen sit niin millään..
Krapulan parantaminen viinalla on yhtä tarkkaa hommaa kuin ripulin parantaminen piereskelemällä!

Janne

Hedekukintojahan nuo taitavat olla. Enpäs ole ennen kuullutkaan että niillä viinaa mausteltaisiin, silmuilla kyllä.

http://www.yrttitarha.com/tietopankki/kansanperinne/viinaohj.html#koivu

Ei taida sopia allergikolle siitepölysnapsi :)
www.vastahanka.fi - erilainen ruokablogi

Tupakka

Alkuperäiseen kysymykseen:

Periaatteessa kyllä, periaatteessa ei. Kyllä siinä mielessä, että tuossa omistamassani Jalapenokastikkeessa on Tequilaa. Ja ei siinä mielessä, että määrä on luultavasti niin pieni, ettei sitä voi kunnolla hyväksyä, muutenhan soosistahan saisi promilleja!
Joo.

HellRaiser

Lainaus käyttäjältä: "Tupakka"Alkuperäiseen kysymykseen:

Periaatteessa kyllä, periaatteessa ei. Kyllä siinä mielessä, että tuossa omistamassani Jalapenokastikkeessa on Tequilaa. Ja ei siinä mielessä, että määrä on luultavasti niin pieni, ettei sitä voi kunnolla hyväksyä, muutenhan soosistahan saisi promilleja!


Juu ei lasketa, pitää olla viinaa enemmän kuin chiliä että se olisi jonkinlaista chiliviinaa. Lienet muistaakseni sen verta nuori että malta vielä tovi viinan kanssa, sitä kerkeää kyllä myöhemmällä iällä lipittämään ihan riittävästi (been there, done that).

Kuitenkin, joskus tuli testattua chilirommia. Ihan perus vaaleaa rommia ja pari pötköä sisään pulloon (ei voi muistaa lajiketta) ja pari kuukautta annoin muhia ennen juomista. Ainakin silloin maistui oikein hyvin.  Pitäisi tehdä lisää.
- Yet with strange eons even death may die -

Macc

Lainaus käyttäjältä: "Lare78"vielä 1-2 teelusikallista hinajaa... (jos menee liian tuliseksi, niin korjataan asia sitruunalla)


Onko fakta, että sitruuna lievittää chilin tulisuutta? Kaverini epäili näin olevan (noin viikko sitten), kun teki melko äkäisistä chileistä mielestään tulisen marinadin, joka osoittautuikin sitten miedoksi. Aineosista hän epäili nimenomaan sitruunan vaikuttavan tuolla tapaa... Itse taas en muista aiemmin törmänneeni väitteeseen.

Sori off-topikki... :-)

Tupakka

Lainaus käyttäjältä: "HellRaiser"Lienet muistaakseni sen verta nuori että malta vielä tovi viinan kanssa, sitä kerkeää kyllä myöhemmällä iällä lipittämään ihan riittävästi (been there, done that).


Juu, ei tässä mitään kiirettä olekaan. Ja tuskin silloin kolmen vuoden päästäkään kun raja rikkoutuu niin mitään hulluja ryyppyhimoja tulee olemaan.

Kunhan nyt vain päätin mainita tuon kastikkeen esimerkkinä, että yhdistelmä selvästikin sopii.
Joo.

¿Por que no?

Kyllä voisi tälle koivuallergikolle olla koetteleva juoma tuo koivuhärpäke-vodka! Chilivodua on tehty ja tarjoiltu, sanotaanko, että teki vaikutuksen kaikkiin. Mutta loistavaa! (henk.koht. mielipide)

Hunajan lisääminen kuulostaa hyvältä idealta. Sitä seuraavaksi!

NaokiSoma

Laitoin pullollisen Habavodkaa kummivanhemmilleni, kun kävin heidän luonaan mökkeilemässä. Annoin ensin maistiaiset tammikuussa pullottamastani vodkasta ja kun he saivat ne alas, niin sitten annoin sen tuliaispullon ja kerroin sen olevan valmista juotavaksi parin-kolmen kuukauden päästä.

Jotenkin vain tuntuu siltä, ettei heillä ole aikomustakaan avata enää sitä pulloa maistettuaan parin sentin snapsit valmista habavodkaa. Jotenkin sain sellaisen mielikuvan kummitädin kommentista: "Tämähän on ihan hyvännäköinen koriste-esinekin kauniine oransseine chileineen..." :cry: