tammikuu 10, 2025, 11:51:26 ap

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


pilaantunut habanero?

Aloittaja jep, huhtikuu 30, 2003, 15:18:38 ip

« edellinen - seuraava »

jep

Ostin prismasta habanero chilin ja uskaltauduin maistamaan sitä. Pettymys oli suuri. Maistoin noin 1/4 sokeripalan kokoisen palan ja poltetta ei ollut juuri ollenkaan. Chili näytti habanerolta ja paketissa luki habanero. Miksi haba ei polttanut?

Aji Inferno

Kyse lienee miedoksi jalostetusta habasta, jollaisia - ikävä kyllä - tuodaan juuri suomen kaltaisille markkinoille joilla jengi ei keskimäärin halua tulista chiliä...

Fatalii

Keskimäärin aivan uskomatonta sontaa nuo markettejen habanerot... 90% hedelmästä on tulisimmissakin täysin mautonta ja tuletonta ja sitten kannasta VASTA löytyy tulisuutta ja jopa hiukan makua... melkoisia pettymyksiä nuo! :(

Jalostuksesta ei useimmissa tapauksissa ole kyse nimittäin noista saa kasvatettua varsin maukkaita ja TULISIA habaneroja kun kasvattaa "oikeaoppisesti" eikä lannoita ruukuissa pilalle niin että lannoite maistuu... :)

Jauheena noista saa jo ihan kohtuullista mutta jää silti todella kauas "oikeista" itsekasvatetuista habaneroista... herkekeittokon on suorastaan mautonta kun maustaa sen kaupan kuivatuilla... ero oli melkoinen kun pääsi sitten heittämään ihan ehtaa tavaraa kattilaan ;)
The best chile pepper seeds available here:
http://fataliiseeds.net

Join Fatalii FACEBOOK with over 75 000 chileheads all around the world!
http://fatalii.net/fb

Check the latest chile articles and pictures here:
http://fatalii.net/
Being updated all year around

Aji Inferno

Niinpä... aito Habanero on aina unohtumaton kokemus. Se on niin väkevää ettei sitä voi käsittää... Ylittää kaikki inhimillisen mielen mittarit. Sen tietää milloin sitä on maistanut... Nimittäin, silloin on oikeasti kiitollinen siitä että on jäänyt henkiin! :-)

Mage

Lainaus käyttäjältä: "thietavu"Niinpä... aito Habanero on aina unohtumaton kokemus. Se on niin väkevää ettei sitä voi käsittää... Ylittää kaikki inhimillisen mielen mittarit. Sen tietää milloin sitä on maistanut... Nimittäin, silloin on oikeasti kiitollinen siitä että on jäänyt henkiin! :-)

Oujee mutta muistakaa maistaa sieltä varren päästä :)  Ettei jää paha mieli. Kuka niitä muuten tuottaa täällä Suomessa kun juuri Prisman hyllyillä on on syksyisin kotimaisia chilejä useita lajeja? En muista mistä tulevat. Mahtaako olla kerholaisia?[/color]

Mage

Lainaus käyttäjältä: "Mage"

Muuten liian isoja olivat nämä habat paikallisessa Prismassa... mutta kyllä niistä potkua löytyi ja siemenet kun otan aina talteen niin niistä sai kyllä hyvää kotipolttoista kasvamaan kituuttamalla...