tammikuu 10, 2025, 12:15:08 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


"Tulisimmat" ruokaelämykset

Aloittaja arse, lokakuu 31, 2007, 15:20:06 ip

« edellinen - seuraava »

Jebu

Habanero Tabasco


Tämä on sitä tulisempaa versiota Tabascosta ja voin sanoa, että on aika herkkua. Lusikkaan laitoin muutaman tipan ja suoraan suuhun vain. Tujua tavaraa tämä on ja mielestäni parempaa kuin normaali Tabasco. Poltetta on ihan mukavasti, mutta mun makuuni saisi olla vieläkin tulisempaa. :wink: En tiedä, saako tätä Suomesta ihan joka paikasta, mutta suosittelen ostamaan.

Plussat:
+ Herkkua
+ Tulinen

Miinukset:
- Omasta mielestäni saisi olla tulisempaa

9/10

PS. Tulisipa Naga Morich Tabascoa... 8)
"16 Million Reserve"

e-Boy

Lainaus käyttäjältä: "Jebu"Habanero Tabasco

Haba Taba, tuo suomen kauppojen valopilkku. :D

Tuosta riittääkin keskustelua :D
http://javu.kapsi.fi/inferno/viewtopic.php?t=1439

Jos Tabascot maistuu, kannattaa muuten tutustua Amazon sooseihin, joita myös löytyy suomesta:
http://javu.kapsi.fi/inferno/viewtopic.php?t=3799

Vielä kun tämä toteutuisi:
http://javu.kapsi.fi/inferno/viewtopic.php?t=4138
"Habanero ja sitä tulisempi on siitä hyvää, että sitä voi syödä vaikka pilaantuneena: Maha menee sekaisin joka tapauksessa."
Meikän aloittelijan päiväkirja.

arse

McDonalds jälleen hämmensi kulinaristista yleisöä tuomalla markkinoille takuulla tulisen HOT MEX-kastikkeen. Mainoksen    
mukaan kastikkeella saa vedet silmiin ja kielen kihelmöimään. Todellisuudessahan kastike on luonnollisesti ketsuppia:

Chilikastike (valmistaja Develey Senf & Feinkost GmdH, Saksa)
Tomaattisose, glukoosi-fruktoosisiirappi, viinietikka, sokeri, sipuli, suola (2,5 %), chili (1 %), mausteet (sisältää sinappia), luontainen aromi (sisältää selleriä, vehnää), muunnettu maissitärkkelys, kasviöljy, karamelisoitu sokerisiirappi, sakeuttamisaine (E 415)
Elämässä on tärkeintä puutarhanhoito, eikä sekään ole niin tärkeää.

Tapolan Tulikeppi

Ostin töhin ruokatunneille kivaksi lisäkkeeksi Felix Chilikastiketta... Joopa joo. Ei siinäkään oltu chiliä nähty.. tai siis, tuoteselostuksen mukaan sitä on huimat 0,5% ..Joka muuten 340g pullosssa tekeekin kokonaiset 1,7g... Paljonkohan 1,7 grammaa on tuoretta chiliä? Ei tuo kastike/ketsuppi pahan makuista ollut, varsinkaan kun siihen sitten lisäsi hieman jolokia ketsuppia.. Tuli naureskeltuakin töissä että nyt saatte käydä mun pullolta kaatamassa lihapiirakoidenne väliin. Kun monesti lainaavat ketsuppia milloin kenelläkin sitä sattuu kaapissa olemaan.

Ihan mielenkiinnosta: Voidaanko esimerkiksi korua, jossa on 0,5% kultaa, kutsua kultakoruksi?

Sitten vielä mieltä ylentämään kuva tuosta tuotteesta..
# 1022

Volitans

Ohutkuoriset habanerot painavat noin 5 g/kpl... Rocoto painaa helposti yli 50 g. Mutta todennäköisesti Felixiin on käytetty halvempaa annuumia, joten saattaa siinä olla ihan siivu chiliäkin!
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

Herra 47

Tuskin sentään ne tuoretta chiliä on käyttänyt vaan jauhetta... Ja onkohan jauheeseen "vahingossa" lisätty paprikaa ;) en tiedä mutta eipä siinä kyllä tulisuutta kuitenkaan tuolla määrällä ole(elleivät ole hokanneet nagaa käyttää ;) )....
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

Soppamies

Kaikki noi peruschilisoosit mitä marketin hyllystä löytyy brändinimen takaa on melkoisen Aatamista. Parasta tuollaista "chiliketsuppia" mitä kauppojen hyllyistä löytyi oli omasta mielestäni Heinzin "Two Peppers Chili Sauce" tai jotain sinnepäin. En ole nyt varma menikö joku nimen puolesta pieleen, sillä en löydä tuota enää googlestakaan... Muistaako joku? Ei ole näkynyt muutamaan vuoteen markettien hyllyissä. Etiketti oli muistaakseni keltapohjainen normaalin valkoisen sijaan. Ei soosissa mittavia määriä tulisuutta ollut, mutta makunsa puolesta oli aika maukasta kauraa muihin chilisooseihin verrattuna. Soosi oli maustettu jalapenolla ja jollain muulla chilillä jota en enää muista.
I'm bigger than you and higher up the food chain. Get in my belly!

a.k.a. dazler@ircnet

Tapolan Tulikeppi

LainausTuskin sentään ne tuoretta chiliä on käyttänyt vaan jauhetta...
Päättelin tuosta tulisuudesta että ehkä 1,7g vaikkapa pirkka chayanne jauhettakin olisi liikaa. Joten tuo Volitansin tarjoama siivu per purkki ajattelu voisi pitääkkin tulisuudessaan linjansa tuon kastikkeen kanssa. Kuvitellen toki että se siivu olisi kaupan random pitkulaisesta punaisesta thaichilistä..

Noista rocotoista on saanut lukea paljon herkutteluja. Milloin niiden sadonkorjuut on, toisin sanoen millon niitä mahdollisesti voi ostaa taas? -Näin loppu syksystä niitä pepper-kingissä, mutten älynnyt ostaa.
# 1022

calm

Lainaus käyttäjältä: "Soppamies"Kaikki noi peruschilisoosit mitä marketin hyllystä löytyy brändinimen takaa on melkoisen Aatamista. Parasta tuollaista "chiliketsuppia" mitä kauppojen hyllyistä löytyi oli omasta mielestäni Heinzin "Two Peppers Chili Sauce" tai jotain sinnepäin.

Ihan satunnaisostoksena Prismasta tarttui taannoin mukaan 'Aroi aito thai valkosipuli chilikastike'. Kun nimessä aina pitää jotain taatusti hämäävää olla, niin tällä kertaa se on tuo valkosipuli; ei se kyllä siltä juuri maistu. Mutta chili - sitä on jopa ainesosaluettelon mukaan pullossa eniten. Seuraavana vuorossa on sokeri, vesi, etikka, muunneltu tärkkelys, valkosipuli ja suola - eikä tomaattia laisinkaan. Tästä voi jopa sanoa, että se on oikeastikin tulista, vaikka asiaa ei etiketissä mitenkään mainostetakaan, toisin kuin nuo mäkkikastikkeet ja chiliketsupit. Ei kovin etikkaista, melko makeaa, hitaasti nouseva polte. Noihin varsinaisiin pikkupulloissa ulkomailta tilattaviin kastikkeisiin verrattuna kuitenkin mietoa, mutta tavanomaiseen ruokakauppatavaraan nähden tulista.


e-Boy

Tämä ketju on erittäin mielenkiintoinen. Huomaa, että firmat ovat ottaneet sanan "tulinen" melkoiseksi mainoslauseeksi, yleensä ilman pienintäkään havaintoa chilin poltteesta. (Yleensä chiliä alle 1%).

Meinaavatkohan, että joku asiakas pian suuttuisi jos poltetta tuotteessa olisikin oikeasti? Varsinkin tuo Mäkkärin uusin mainos antaa ymmärtää että tämä on todella hurjaa ja tulista tavaraa, oikein pieninä puristuksina annostellaan. Ja sitten se onkin tomaattia!  :shock:  :brick:  :evil:

Ei sillä että tämä olisi vain suomalainen ongelma, eiköhän mm. mäkkärit ympäri maailman toimi aika samalla periaatteella.

Lisäksi sama homma näyttää olevan monessa muussakin asiassa kuin chilissä:
Eikös Guacamolen kuuluisi olla tehty pääasiassa avokadosta?
SantaMarian  Guacamole Dip, Avokadodippi nyt vaikka esimerkiksi.

Lainaus
Guacamole Dip 250 g, Avokadodippi


Valmista guacamolea voidaan käyttää chipsien ja kasvisten dippinä, mutta myös tulisten, meksikolaisten ruokien lisäkkeenä. Ainekset: Vesi, rapsiöljy, muunnettu tärkkelys (tapioka), tomaattisose, herajauhe, suola (1,2%), sipuli, maltodekstriini, avokadojauhe (0,4%), sokeri, happo ja happamuudensäätöaine (maitohappo, E575), paprika, aromit (avokado, vihreä chili), valkosipuli, arominvahvenne (E621), muut mausteet (chilipippuri), soijakastike (fermentoitu vehnä ja soija, maltodesktriini, väriaine (E150D)), tamarindi, happo (sitruunahappo), chilipippuri, sitruuna, lime, paakkuuntumisenestoaine (E415), hapettumisenestoaine (E338), emulgointiaineet (E450, E472e), väriaineet (E100, E141). Säilöntäaineeton. Sisältää laktoosia 3,5 g/100 g. Sisältää gluteenia. Sisältää soijaa.

Paljonkohan muuten avokadojauheessa on avokadoa? ;) En kyllä tämän tuotteen makua siltikään moiti, hyvää on.
"Habanero ja sitä tulisempi on siitä hyvää, että sitä voi syödä vaikka pilaantuneena: Maha menee sekaisin joka tapauksessa."
Meikän aloittelijan päiväkirja.

Tapolan Tulikeppi

Luulen että näissä "tulinen" määritteisissä sooseissa ja dipeissä mennään valta väestön mukana ja purkitetaan semmosta sosetta mikä kelpaa kansalle. Oli mikä yritys hyvänsä, niin tarkoitushan on tehdä tuottoa mahdollisimman paljon. Lähtökohtanahan on ensin löytää riittävän iso kohdeyleisö mille tuote markkinoidaan. Voisin melkein väittää että ilman kebab ja pizza ravintoloita meillä ei olisi kaupasta saatavana edes säilyke jalapenoja.. Nykysin kaupoista kuitenkin löytyy melko tulisiakin lisäkkeitä, esim. pirkan sambal oelek ja habataba. Myös santa marian punaiset jallu viipaleet on ollut yllättävän hyviä. Täytyy kuitenkin korostaa etten tietenkään voi verrata kenenkään itse huolella ja rakkaudella kasvattamiin chileihin.

Ja takaisin topicciin, kun kerran valmistetaan sen seitsemää sorttia salsaa purkkiin ja kauppaan, niin miks ei sitten voida tehdä sitä extra hottia oikeasti? -Luulen ettei siitä tappiota tulisi millekkään yritykselle, jokseenkaan se ei olisi uusi hitti-tuote.. Mutta mitä hittoa ne on oikein ajatellut ku on mild, medium ja hot salsaa, jokin noistakin purkeista vähiten myy.. Kai siihen nyt yksi ääritulinenkin menisi jolle kuitenkin löytyisi kohde yleisöä sen verran riittävästi ettei tappiota tehtäisi. Luulen että esim. viimeisin santa marian markkinointi tempaus tuotevalikoima mistä löytyy se tequila-haba soosi, aiheuttaa enemmänkin närää ihmisten lautasilla kuin sitä jo niin perään kuuluttamaani hikeä ja tulisuutta.

...taidan vuodattaa tämän tekstin pohjalta jonkin kirjelmän santa marialle..
# 1022

Jebu

Tossa sunnuntaina kun vetäsin yhden tortillan, niin jääkapissa oli vain Pirkka "Tulinen" chilikastiketta. Maistoin sitä, ja voi sissus kun ei ollut minkäänlaista tulisuutta. :| Purkissa luki vielä "Tulinen" ja koko sörsseli maistui tavalliselta tomaattikastikkeelta. En siis suosittele. Kannattaa ostaa vähän arvokkaampia kuin jotkut Pirkat yms. Ero on meinaan aika suuri. Joko olen tottunut tulisempaan tai sitten Pirkalla ei edes maisteta niitä tai maistajalla on todella matalalalla tämä "polttamistaso".
"16 Million Reserve"

e-Boy

Lainaus käyttäjältä: "Jebu"Tossa sunnuntaina kun vetäsin yhden tortillan, niin jääkapissa oli vain Pirkka "Tulinen" chilikastiketta. Maistoin sitä, ja voi sissus kun ei ollut minkäänlaista tulisuutta. :| Purkissa luki vielä "Tulinen" ja koko sörsseli maistui tavalliselta tomaattikastikkeelta. En siis suosittele. Kannattaa ostaa vähän arvokkaampia kuin jotkut Pirkat yms. Ero on meinaan aika suuri. Joko olen tottunut tulisempaan tai sitten Pirkalla ei edes maisteta niitä tai maistajalla on todella matalalalla tämä "polttamistaso".

Tosin Pirkan uusin salsalajitelma on yksi eniten ostamistani tällä hetkellä, maku on hyvä ja chipotlesta löytyy vähän poltettakin. Ja tuo "Tulisin" joka nyt ei tunnu edes yhtä tuliselta kuin "medium" chipotle, on sekin hyvän makuista.

Siis nämä: :D
http://javu.kapsi.fi/inferno/viewtopic.php?t=1860&highlight=pirkka
"Habanero ja sitä tulisempi on siitä hyvää, että sitä voi syödä vaikka pilaantuneena: Maha menee sekaisin joka tapauksessa."
Meikän aloittelijan päiväkirja.

kyris

Kerran eräässä konferenssikeskuksen ruokalassa oli ruokan "Tulista jauhelihakastiketta". Oli ruokailun jälkeen pakko avautua henkilökunnalle kun siinä ei ollut mausteita edes niin paljon kuin yleensä.

Vastaus oli:"ei voi tehdä vahvaa kun ihmiset ei pidä siitä".

Kysyin miksi sitten laittaa nimeksi tulinen jauhelihakasteke. Vastaus sai jopa meikäläisen hiljaiseksi: "Ihmiset tykkää kokeilla uusia makuja..."

Volitans

Lainaus käyttäjältä: "kyris"Kerran eräässä konferenssikeskuksen ruokalassa oli ruokan "Tulista jauhelihakastiketta"...


Herää kysymys, että kuinka vaikeaa olisi oikeasti tehdä sivuun tulistakin versiota...

Tämä on vain chilikulttuurin kehittymättömyyttä. Toisaalta nämä yhdistysläiset (itse mukaanlukien) tuntuvat perisuomalaiseen tapaan "hieman" liitoitellakin tämän chilin käytön suhteen!
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

kyris

Ongelmahan tulee siitä, että termi tulinen, on aika väljä.

Etenkin ravintoloissa tämä tulee ongelmana. Joissain paikoissa tulinen on oikeammin mausteinen, ja joissain paikoissa (normitavikselle) tulista.

Ja kun noihin miedompii tulisiin tottunut saa eteensä tavis-tulista, niin alkaa mussutus. "Liian tulista".

Mutta miten voisi standardoida "tulisen"

Siinä voisi olla yhdistykselle toiminta idea. Lanseerataan Tulinen sertifikaatti ravintola-annoksille ja elintarvikkeille. Siis ihan kaupanhyllyn tavaroille ja ravintoloiden annoksille.

Tietyn prosessin jälkeen (x jäsentä on samaa mieltä tulisuudesta), tuote saa maininnan sertifikaatista, ja ilmoitamme valmistajalle/maahantuojalle, että heillä on nyt oikeus käyttää mainonnassaan ja tuotteissaan Suomen Chiliyhdistyksen Tulista-sertifikaattia.

Michelin jakaa tähtiä, miksi me emme jakaisi Chilejä :-) New Bamboo Center saa varmaan äkkiä maksimi Chili määrän :-)

Volitans

Lainaus käyttäjältä: "kyris"
Siinä voisi olla yhdistykselle toiminta idea. Lanseerataan Tulinen sertifikaatti ravintola-annoksille ja elintarvikkeille. Siis ihan kaupanhyllyn tavaroille ja ravintoloiden annoksille.

Tietyn prosessin jälkeen (x jäsentä on samaa mieltä tulisuudesta), tuote saa maininnan sertifikaatista, ja ilmoitamme valmistajalle/maahantuojalle, että heillä on nyt oikeus käyttää mainonnassaan ja tuotteissaan Suomen Chiliyhdistyksen Tulista-sertifikaattia.


Näin juuri!
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

kyris

Vaasassa voisi miettiä yhdistykselle "Sertifiointi-työryhmän" joka päättäisi viime kädessä sovittujen  kriteerien perusteella sertifikaatin myöntämisestä.

Voisi tuoda yhdistykselle hieman julkisuuttakin ;-)

Volitans

Aivan, pitäisi ensin vaan olla itse aktiivinen: Lähetetään tiedote kaikille mahdollisille tiedossa oleville maahantuojille/valmistajille.

Luokitus on syytä miettiä ensin tarkkaan. Se ei voi olla yhden ihmisen subjektiivinen mielipide. Se ei voi myöskään olla tieteellinen kapsaisiinien mittaus, sillä eri chileillä on kuitenkin erilainen polte. Täytyy koota vaikka ryhmä, jotka sitten kaksoissokkotestinä arvioivat tuotteiden tulisuutta. Tätä tarkoitusta varten tietenkin maahantuojien/valmistajien on toimitettava yhdistykselle näytteitä ;)
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

Volitans

Näytteitä varmaan saisi vielä, kun joku vaan osaisi oikean henkilön puheille päästä, jopa tuonne Vaasan meettiin!
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry