tammikuu 10, 2025, 12:26:47 ip

Uutiset:

Iloista kasvatuskautta !!


"Tulisimmat" ruokaelämykset

Aloittaja arse, lokakuu 31, 2007, 15:20:06 ip

« edellinen - seuraava »

Tapolan Tulikeppi

Olisiko mahdollisesti chili-merkeissä laadun merkkeinä kultaiset/keltaiset kehykset palkojen ympärillä, vai menisikö se liian kryptiseksi ymmärtää tavalliselle tallaajalle?

Toinen idea mikä tuli mieleeni olisi käyttää eri värisiä chilipalkoja kertomaan sapuskan tulisuus/herkullisuus suhteesta. Mutta selkeys taas saattaisi kärsiä tuossa "sertifikaatissa" jos eri väriset ja kokoiset chilit pääsevät rajatapauksissa valloilleen..
# 1022

Volitans

Lainaus käyttäjältä: "snu"Varmaan pitäisi päättää ensin, että mitä oikeastaan arvostellaan. Ravintoloiden tapauksessa voi arvostella joko ruuan tulisuutta, tai sen kokonaismakua. Jos arvostellaan tulisuutta, niin pitäisikö chilimerkkejä antaa aivan paskalle sapuskalle, jos se vaan on tulista? Olisiko merkki siis tae tulisuudesta, vai tae hyvästä tulisesta ruuasta, vai jopa tae hyvästä ruuasta? Saisiko joku mielettömän hyvä, Volitans-tason ruoka enemmän chili-merkkejä, vaikka se ei olisikaan aivan älyttömän tulista? Sehän voisi olla paljon suositeltavampi ostos, kuin viereisen paikan vähemmän hyvä, mutta tulisempi sapuska.


Raivntoloiden osalta mielestä niin, että jos ruoka on hyvää, mutta tulisia vaihtoehtoja ei löydy tai niiden tietämys on luvattoman heikkoa, niin ei yksinkertaisesti jaeta mitään.

Jos chiliä löytyy, sitä osataan käyttää ja annokset ovat vähintäänkin kohtuullisia, niin siitä yksi palko. Laadun kasvaessa sekä chilinkäytön mestaroinnista sitten kaksi tai jopa kolme palkoa.
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

e-Boy

Jotain spesiaalia siinä pitää kuitenkin olla, minkä voi saada ainoastaan jollain todella tulisella kapsaisiiniliuoksella. Joku pääkallonkuva chilien lisäksi? ;)
"Habanero ja sitä tulisempi on siitä hyvää, että sitä voi syödä vaikka pilaantuneena: Maha menee sekaisin joka tapauksessa."
Meikän aloittelijan päiväkirja.

chilimieli

Paras ja tulisin ehdottomasti, on kun kerran hulautin kalakeittoon (lohi) lautaselle pari tee lusikallista habanero tabaskoa ja päälle ruisleipää habanerolohkojen kera. :P Kyllä siinä oli itkussa pitelemistä. Maku.. Hmm.. Oli se hyvä, kalan maku vain pääsi katoamaan. :lol:

Herra 47

Olen samaa mieltä haba tabasta ihan hyväähän se on mutta se on aika dominoiva... Mutta ruokaa tehdessä (joko kokki tai itse) niin tuoreet ainekset kunniaan tulee parempaa ja tulisuuden saa sopusointuun maun kanssa.
Tulinenkin habanero sopii hyvin ja silti ruuan oma maku maistuu... Tästä johtuen jopa nämä extra-tuliset kastikkeet (blairs. Yms) ovat ruuan laitossa parempia... Ei valmiin ruuan pinnalle vaan valmistus vaiheessa.... Näin jopa haba taba sopivasti lisättynä toimii ihan kivasti
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

KalleKala

Habataba on oikein herkullista grillatun ruoan kanssa (kuten kanankoivet jne jne.). Maku tosiaan on minunkin mielestäni hieman turhan "pistävä" jos sitä yrittää käyttää esim. spaghetin maustamiseen (ei siis tulinen niinkään, mutta sen ominaismaku on jotenkin peittävä). Olenkin havainnut, että tuo Chipotle Taba on ehkä monikäyttöisin mauste Tabascon perheestä. Ei sillä, että se olisi kaamean tulista, mutta se savun maku on todella herkullinen (ja etikkaisuutta ei juuri ole). Poltetta sitten saa vaikka chilijauheesta lisää, jos on tarvetta.

Jägermeister

Yksi ääni Chipotle Tabascolle täältäkin, ehdottomasti paras Tabasco. Ainut puute on surkea jälleenmyyntiverkosto suomessa, onneksi itse tulee oltua pääkaupungissa (arki)päivittäin. Mutta ehdottomasti tuote joka pitäisi olla saatavissa kaikista ruokakaupoista.

Herra 47

Lainaus käyttäjältä: "Jägermeister"Yksi ääni Chipotle Tabascolle täältäkin, ehdottomasti paras Tabasco. Ainut puute on surkea jälleenmyyntiverkosto suomessa, onneksi itse tulee oltua pääkaupungissa (arki)päivittäin. Mutta ehdottomasti tuote joka pitäisi olla saatavissa kaikista ruokakaupoista.


Olen ihan samaa mieltä tästä... ja toivottavasti se vielä tuleekin pian ainakin isoimpien ketjujen (Citymarketit ja prismat) valikoimiin toivottavasti sitten myös pienempiinkin  :wink:
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

ahokkis

Tulisin elämys on ollut eilinen habanerotempaus, ostin kokeeksi stockmannilta yhden habaneron kokeillakseni onko se nyt niin tulista kun sanotaan ja pienenä esimakuna tuleville hedelmille.
No laitoin sitä ruokaan aluksi ihan vähäsen->ei maistunut missään ei edes pientä tulisuutta. No sitten laitoin sitä apaut puolikkaan ja huh huh kun oli poltetta, aivan mahtavan makunen ja mahtavan tulinen! Tykkäsin ihan järettömästi. Pienen virheen menin kuitenkin tekemään sen haban leikkelyn jälkeen, hieroin ajattelemattani oikeaa silmääni ja älytön tuska oli seurauksena.
Maukas, tulinen ja opettavainen kokemus, jäin koukkuun. :P

Volitans

Chipotle tabascon kanssa lähes identtinen tuote on La Costeñan Salsa de Chile Chipotle, jota löytyy Prismoista ja hitakin on edullinen. Se on hieman tabascon chippeä paksumpaa ja tummempaa, mukava sitrusmainen hapokkuus. Chipotle tabascossa taas on maussa selvästi myös tabascoa. Tabasco Chipotle on myös aavistuksen tulisempaa.
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

Herra 47

Ei sitä la costenaakaan ihan joka prismassa ole :( ei ainakaan raumalla.... Joten senkin saatavuus on niin tai näin... No vaasaan taas kun menen niin pitää muutama pullo ostaa varastoon
kat ko kat kara puuhu
Chiliyhdistys ry, varajäsen



ainoastaan 56,8g nagaa kerralla ;)

KalleKala

Kyselin tuossa Tabascon maahantuojalta, että ottaisivatko he valikoimiinsa ChippeTaban. Valitettavasti vastaus oli, etteivät usko sille olevan tarpeeksi markkinoita, että sitä kannattaisi alkaa tuomaan maahan ja siten varastotilaa viemään.
Muistivat toki mainita, että toivat juuri HabaTaban valikoimiin, josta täytyy kyllä olla jo ihan iloinen. Parit grillausillat sillä jo kesällä pelastettiin, kun kaupasta saatavat grillattavat lihat ovat lähes kaikki uitettu siinä mauttomassa punaisessa tai oranssissa marinadissa. Marinadit huithittoon ja taballa pikainen maustos ja jo maistuu.

Volitans

Lainaus käyttäjältä: "KalleKala"Kyselin tuossa Tabascon maahantuojalta, että ottaisivatko he valikoimiinsa ChippeTaban. Valitettavasti vastaus oli, etteivät usko sille olevan tarpeeksi markkinoita, että sitä kannattaisi alkaa tuomaan maahan ja siten varastotilaa viemään.
Muistivat toki mainita, että toivat juuri HabaTaban valikoimiin, josta täytyy kyllä olla jo ihan iloinen. Parit grillausillat sillä jo kesällä pelastettiin, kun kaupasta saatavat grillattavat lihat ovat lähes kaikki uitettu siinä mauttomassa punaisessa tai oranssissa marinadissa. Marinadit huithittoon ja taballa pikainen maustos ja jo maistuu.


Oliskos aika vaihtaa Tabascon maahantuojaa? Eiväthän he uskoneet habatabankaan markkinoihin, kovasti vaan näyttää menekkiä ainakin lähikaupassa olevan.
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

KalleKala

Kait siellä joku "fiksu" kaveri laskeskelee ennakkoon menekkejä tuotteille. Tietty, jos todella moni alkaisi kyselemään noiden tabascojen perään, niin eiköhän tuo maahantuojan "fiksu" kaveri alkaisi laskeskelemaan asian puolesta jossain vaiheessa.

Volitans

Jos siellä on joku yhtä "fiksu", kun VR:llä, jotka päättivät lopettaa Lahti-Kerava välisiä junavuoroja kannattamattomina, vaikka rata ei ollut vielä edes valmis! Sitten kun rata valmistui, niin ihmeteltiin, kun matkustajamäärät olivat 30% ennakoitua suurempia ja junavuoroja pitäisikin lisätä!
jäsen
Suomen Chiliyhdistys ry

Jägermeister

Näit "fiksuja" löytyy yllättävän monesta yrityksestä vastaamassa juuri vastaavista tehtävistä.

Tapolan Tulikeppi

Chilly Pepper Vodka löytyi viime viikonlopun Eestin reissulta.. Todistettavasti chili ja vodka ovat tavanneet koska yksi chilin palko pullossa koristeena lilluu. Yhden 'shotin' tuota hotellilla join, ja päätin että tämä riitti tätä sorttia, sen verran kamalaa tuo etelän votka on maultaan. Hieman jälkikäteen harmitti, koska muistan kaupassa pohtineeni että ottaakko Nemiroffin chiliviinaa vaiko tuota Eestiläistä outoutta.. Tulisuus, se pienen pieni tuntuma mikä tuossa on... on vielä epäselvää oliko se vodka mikä korvensi vaiko kapsaisiini.. vielä kun keksisi mihin paprikavodkaa voi käyttää. Aiheen vierestä, viru valgea meloonilla maustettu oli vallan kelpoa batteryn kanssa. Kokiksen kera se sitten upposi yön ja ehkä aamun viimeisillä tunneilla hotellissa, kännykästä musiikkia soittellessa.. :D

# 1022

Julle

Lainaus käyttäjältä: "herra 47"Ei sitä la costenaakaan ihan joka prismassa ole :( ei ainakaan raumalla.... Joten senkin saatavuus on niin tai näin... No vaasaan taas kun menen niin pitää muutama pullo ostaa varastoon


Juu, eikä löydy pääkaupunkiseudultakaan, Habanero Tabascoakin harvoin. Sen sijaan säkällä voi eksyä johonkin aivan ihme pikkukauppaan ostamaan näkkileipää ja hops, hyllyssä on kymmentä eri pippurisoosia joka lähtöön. Kun taas kuukautta myöhemmin painelet samaan kauppaan, ovat hyllyt tyhjänä ja tilalla jotain vaahtokarkkeja. Kansainvälinen salaliitto, sanon minä.

Viime kesänä marinointiin käytin mm. HP Chili ja BBQ -kastikkeita jatkettuna Tabascolla tai vast. pippurikastikkeella. Toimii.
~Ei se satu~

Yamada

Käydessäni paikallisessa citymarketissa löysin pitkästä aikaa taas habatabascoa, tietenkin sitä eksyi koriin pari purteloa.
Kotiin päästessä ja tuossa pientä iltapalaa vääntäessä sitä piti sitten tunkea jokapaikkaan. Huomasin vaan pienen hassuuden tulisuudessa, etellisen kerran habatabaa ostaessani se ei ollut paljoa tulisempaa kuin normi punainen taba, mutta nyt tämä habataba sai suuni suorastaan vihastumaan... :shock:

Melkoista heittoa taitaa olla valmistuserissä tai sitten makuhermoni ovat vaan jotenkin sekaisin...

Wellho

Saman huomasin itekkin, kun tuossa kuukausi takaperin menin paikalliseen karvakäsipizzeriaan. Itellä ollut tuota habatabaa kaapissa jo jonkin aikaa ja tottunut sen tulisuuteen (tai tulisuttemuuteen). Sitten otin pizzeriassa pullon käteen ja vetelin niinkuin kotona sitä pizzan päälle... Oli muuten PIKKASEN stydimpää tavaraa, kokeneelta chilinsyöjältäkin hikikarpalot valui otsalta kun pizzaa veti näköön. Yhtä kaikki HYVÄÄ oli.  :P